Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Warunki turystyczne i pogoda w górach
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
I jest w TPN :
http://www.topr.pl/
No, czwóreczka. To już nie żadna igraszka. Jeszcze dobrze, że w przeszłym tygodniu był halny. Teraz to bym miał problemy dojść do Piątki i tam bym niewyciągnął nawet czubka nosa. Zawrat jest już chyba pod śniegiem. Sad
Od czwartku do niedzieli zapowiadają brak opadów, przejasnienia (słonko wygladac będzie dosć często) wiec sytuacja sniegowa powinna sie ustabilizować, do konica tygodnia do 3ki dojdzie.
No nie wiem Pablo czy w tym tygodniu spadnie zagrozenie do trojki, sniegu jest mnóstwo i to slabo zwiazanego... Smile
dobra, to sie zakładamy o piwo Big Grin
Piwo powiadasz - niech będzie, a nuż się trafi Big Grin
Ja uważam, że trójka jest nawet gorsza od czwórki. Czwórka jest jasna, każdy ma respekt. Kiedy jest trójka, to już niektórzy więcej ryzykują, ale zagrożenie lawinowe jest jeszcze spore. Sad
No tak, pewnie więcej osób decyduje się na śmielsze poczynania w górach, ale wiadomo tendencja spadkowa w dłuższym terminie w końcu da nam dwójkę Wink więc oby...

Stasiu napisał(a):
Czwórka jest jasna, każdy ma respekt. Kiedy jest trójka, to już niektórzy więcej ryzykują, ale zagrożenie lawinowe jest jeszcze spore. Sad

Słusznie. I właśnie z tego powodu najwięcej wypadków lawinowych jest przy dwójce i trójce.

paaulo napisał(a):

Stasiu napisał(a):
Czwórka jest jasna, każdy ma respekt. Kiedy jest trójka, to już niektórzy więcej ryzykują, ale zagrożenie lawinowe jest jeszcze spore. Sad

Słusznie. I właśnie z tego powodu najwięcej wypadków lawinowych jest przy dwójce i trójce.

Zgadza się,przy czwórce jest znacznie mniej wypadków śmiertelnych. Wg mnie do końca tygodnia utrzyma się 4.

Zresztą przy czwórce leży tyle śniegu, że samo podchodzenie już w reglu może człowieka zniechęcić do pójścia dalej... a przy trójce zawiane stoki, nawisy przy pięknym słońcu i śnieg w niektórych miejscach dobry, w innych zdradliwy...
Lepi się (wiąże blink ) ---> "3"
http://www.topr.pl/

Pedro napisał(a):
No nie wiem Pablo czy w tym tygodniu spadnie zagrozenie do trojki, sniegu jest mnóstwo i to slabo zwiazanego... Smile

No i... musimy się spotkać na piwku, jak będę wracał Tongue2

Pablo napisał(a):

Pedro napisał(a):

No i... musimy się spotkać na piwku, jak będę wracał Tongue2

No trudno... Ale ok Smile kupie Ci małe Big Grin

Witajcie..
Czy ktoś z Was orientuje się w warunkach pogodowych na początek marca? generalnie wszędzie ocieplenie i roztopy się zbliżają, jak to się przełoży na pogodę w górach? Interesują mnie najbardziej rejony Moka..
Dajta znać, może ktoś ostatnio sprawdzał teren..
Pozdrawiam..
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Przekierowanie