witam wszystkich.
Chcialem spytac czy ktoras ze stacji radiowych ktore nadaja na podhalu podaje jakie panuja warunki pogodowe w danym momencie w tatrach?
W radiu Alex (ktore tam odbiera) podaja pogode na Podhalu i w Tatrach - ale nie pamietam, czy daja pogode 'w danym momencie' czy tylko prognozy.. ale kojarze tez komunikaty ze strony www TPNu, ze kiedys mowili.. moze robiato dalej..
P.S.
witaj na forum

Na szlaku na Przełęcz pod Chłopkiem jeden płat śniegu. Łatwy do przejścia.
Czesc wszystkim
Mam pytanie czy byl juz ktos na Rysach i wie jakie sa warunki na szlaku od polskiej strony?
Znalezione dzisiaj na stronie TPN:
Z powodu zerwania mostów oraz podwyższonego stanu wody w potokach zamknięte zostały następujące szlaki turystyczne w Tatrach Słowackich:
1. Dolina Białej Wody
2. Dolina Jaworowa
3. Dolina Zadnich Koperszadów
oraz
Po ostatnich, intensywnych opadach deszczu, podwyższony stan wód w potokach spowodował podtopienie wielu szlaków, które miejscami są nie do przejścia.
Szczególnie dotyczy to szlaków: u wylotu Doliny Lejowej, z Dol. Chochołowskiej do Dol.Kościeliskiej przez Iwaniacką Przeł., obejście wokół Morskiego Oka.
Edycja:
Dodatkowo strona hzs.sk podaje że powyżej 2300 metrów miały miejsce opady śniegu.
No nieźle! mamy środek lata!
Ten śnieg to super

obejście wokół Morskiego Oka.
Nie piszą gdzieś czy całe ? Jutro na Czarnego pomykamy.
Proponuję Łukasz zadzwonić do Moka - to chyba będzie najpewniejsza informacja.
Widzę, że w Taterkach fajnie jest a ja muszę w domciu i do pracy zasuwać. Chciałem nietylko kurtkę i spodnie przetestować ale i buciki też. No, zostawię to na sierpień.
Proponuję Łukasz zadzwonić do Moka - to chyba będzie najpewniejsza informacja.
Szedłem wczoraj. W jednym miejscu część narodu sciągała kapcie, łapcie i trampki. Część przedarła się w obuwiu 
P.s. Można zrodbić bardzo ładne zdjęcia "wodno - latające". Okoliczne wodospady są w formie życiowej.
Za stroną TPN (i informacji od Mieciura

) podaję do wiadomości, że w Tatrach ogłoszono I stopień zagrożenia lawinowego

Dzięki szefie za wiadomość. Wystarczy wyglądnąć z okna. Nie masz jakiej pozytywnej wiadomości. Trzeba kiedy zobaczymy słońce i błękit nieba?

Beskid Sądecki.
Dziś się troche poplątałem po B.Sądeckim z gosia3kiem i :
warunki turystyczne kiepskie - mgła, ciągła mrzawka a przedewszystkim szlaki strasznie zabłocone ( wiem wiem Ameryki nie odkryłem

)
A tak wogóle to słyszałem, że koło środy dopiero pogoda ma sie poprawiać.
Tak, tak ja też słyszałam. Dlatego w następny weekend będę sprawdzać kije i buty na szlaku. Tylko gatków mi brakuje, ale prognozy są nader optymistyczne , nie będzie padać nie?
Chodziłem trzy dni po dolinkach reglowych i Tatrach Zachodnich. Od około 1200 metrów śniegi panują.