Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Warunki turystyczne i pogoda w górach
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
A i za nasze zdrowie tam łyknij jakiego zacnegook

tomtur napisał(a):
A i za nasze zdrowie tam łyknij jakiego zacnegook

Spełniam toasty -nieustająco i gorliwie ok Big Grin
Dziś pogódka w Taterach -słoneczna-śnieg troche brejowaty---->.ale do wytrzymania(niom-co prawda wystartowałem przed 9 ranoRolleyes )

Prognoza na najbliższe 15 dni dla Zakopanego Smile

http://www.accuweather.com/world-forecas...E&metric=1
bios no, z tej pogody wynika, że na weekend majowy będzie w górach pięknie.
Tylko jaka jest sprawdzalność takiej długoterminowej prognozy, szczególnie na obszarach górskich?

unknownman napisał(a):
bios no, z tej pogody wynika, że na weekend majowy będzie w górach pięknie.
Tylko jaka jest sprawdzalność takiej długoterminowej prognozy, szczególnie na obszarach górskich?

To prognoza dla Zakopanego, nie dla Tatr. W górach prognozowanie dalej jak na 24 godz do przodu nie ma sensu. Załamanie pogody w górach to kwestia kilku godzin.
Prognozę zamieściłem jako ciekawostkę Smile Spełnia ona moje oczekiwania na długi weeeekeeend Smile))
Pozdrawiam Smile

Właściwsza/dokładniejsza dla warunków w Tatrach jest tutaj
http://www.weatheronline.co.uk/Poland/Ka...Wierch.htm

Pablo napisał(a):
Właściwsza/dokładniejsza dla warunków w Tatrach jest tutaj
http://www.weatheronline.co.uk/Poland/Ka...Wierch.htm

Masz jakieś statystyki ? że właściwsza ?

bios mea culpa, oczywiście chodziło o Zakopane.
Chociaż mam nadzieję, że pogoda na szlakach będzie podobna Smile
Bios - przedewszystkim wysokość pomiaru jest tu ważniejsza, ale tak... Kasprowy się sprawdza w praktyce, w ostatni weekend sprawdził się w 100% na 3 dni z jednodniowym wyprzedzeniem (dla okolicy Moka), możesz na tej samej stronie zobaczyć też warunki dla Zakopanego i są podobne informacje do Twoich, no ale nas chyba bardziej interesują warunki w górach Smile
W sobotę byłem na Pilsku. Troszkę śniegu na szlaku. Poza tym wiosna wyłania się z mroku.
Witam wszystkich bardzo serdecznie Smile

Mam pytanie o warunki w Tatrach zachodnich, jesli ktos miał okazję ostatnio tam się wyrwać Wink W szczególności interesuje mnie kwestia śniegu powyżej 2000m , gdyz mam w planie Rohacze i Bystrą.

Z góry dzięki za odpowiedź, mam nadzieję że pozytywną czyli ze śniegu mało Wink

Sokół

Może się wygłupię, ale .... szlaki w słowackich tatrach są zamkniete oficjalnie do.... 15 czerwca?
Masz prawdę Sokole. Dopiero 15.6. się Taterki na Słowacji otwierają. Może jednak Bartek ma to po prostu w nosie. Sad
Faktycznie nie zwróciłem na to uwagi Sad wydawało mi się że jakoś w maju otwierają , no coż trzeba bedzie zmienic plany , ważne ze w Tatrach sie bedzie Smile
Ponawiam jednak pytanie czy ktoś ostatnio miał okazję byc w Tatrach i może z pierwszej ręki podać jakieś informacje ?
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Przekierowanie