Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Warunki turystyczne i pogoda w górach
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Byliśmy w niedzielę.
Bartek mało śniegu znajdziesz jedynie na południowych stokach.
Generalnie zima trwa nadal, trzeba się z tym liczyć. Rano może być twardo, później miękko i mokro.
Dziekuje bardzo za informacje Paaulo Smile

Mam nadzieje że z każdym dniem będzie się robić na szlakach coraz lepiej... W planie mamy Tatry Zachodnie w okolicach Chochołowskiej i z tego co widziałem po zdjęciach Biosa z majówki trochę zimowo jednak było, a teraz Ty piszesz że zima wciąż daje się we znaki Sad

jeszcze 10 dni zostało i oby słoneczko trochę tą zimę przegoniło Smile
Trochę śniegu za 10 dni ubędzie, ale i tak dalej na zimę trafisz.
Tu masz zdjęcia z niedzieli z okolic Moka - http://www.gorskiswiat.pl/forum/showthre...0#pid59790
Na letnie warunki jeszcze trochę poczekasz.
juz nieraz bałwana na szlaku stawiałem, więc jakoś przeżyję Smile a co do warunków letnich to może pod koniec sierpnia uda mi się wyrwać na pare dni i wtedy już raczej tego rpoblemu nie będzie Smile

BTW : fajne fotki Smile

magda.s.77

Bartek, jeśli dobrze liczę to jedziesz w ostatni tydzień maja. Jak chcesz, mogę zrobić parę zdjęć i podesłać. Będziesz wiedział z czym sie "zmierzyć" tak dokładnie. Ja będę w Tatrach od 19.05-30.05.
Mała i Wielka Fatra już są na "0" lawinowego niebezpieczeństwa Dance. Dobra wiadomość dla uczestników spotkania na M. Faterce. ok
Magda : dokładnie od 25 do 30 maja urzęduje w schronisku na Pol. Chochołowskiej Smile ogólnie to byłem już pare razy na majówce w Tatrach, ale jeszce nigdy po takiej pieknej zimie jak w tym roku także każde zdjęcia przyjmę z wielką radością Smile

Btw: może bedzięsz w Chochołowskiej też, czy masz inne plany ? przepraszam, że zbaczam trochę z tematu Toungue

magda.s.77

Generalnie poza Kozim nie mam planów i będę się włóczyć gdzie popadnie. Do Chochołowskiej napewno zajrzę, ale kiedy...
Jadę tym razem głównie wypoczynkowo, może poza 3-4 dniami takimi tylko dla siebie na mordęgę Wink Ale fotki mogę porobić i przesłać w okolicach 22-24.05 abyś miał jakiś podgląd jak to wszystko wygląda.
jak juz pisałem , jeśli masz taką możliwość to będę wdzięczny Smile
Przepraszam, Bartku a po co Ci te informacje (tzn takie dokładne ze zdjęciami) ?? Jak będzie dużo śniegu to nie pojedziesz?? uhm
Pablo : co do śniegu to nie mam z nim większych problemów Smile chciałbym wiedzieć plus minus jak wygląda sytuacja, to przecież chyba nic złego, prawda ?

A jeśli już mam dokładnie określić po co mi te informacje, no cóż, nie jadę sam lecz ze znajomym, który za śniegiem na szlaku nie przepada, poza tym mając informacje o warunkach możesz brać poprawke jeśli chodzi o długość pewnych odcinków, chyba zgodzisz się że łatwiej i szybciej podchodzi się i schodzi po nieośnieżonym szlaku?

Od niedawna jestem tu zarejestrowany, więc jeśli popełniam jakieś faux paux pytając lub prosząc o takie rzeczy to przepraszam, już nie bedę Sad

magda.s.77

Bartek, nie łam się. Ja też zawsze sprawdzam w każdym możliwym źródle aktualne warunki, włącznie ze zdjęciami. Zawsze lepiej wiedzieć na co się nastawiać. I tyle. Dla spokoju ducha i ewentualnie wyzbycia się rozczarowań na miejscu. Pozdrawiam.

Sokół

Bartek_84 napisał(a):
łatwiej i szybciej podchodzi się i schodzi po nieośnieżonym szlaku?

Schodzi się wolno, ale na dup.. się zjeżdża w moment.

Bartek_84 napisał(a):
...
Od niedawna jestem tu zarejestrowany, więc jeśli popełniam jakieś faux paux pytając lub prosząc o takie rzeczy to przepraszam, już nie bedę Sad

Żadne faux paux, Twoje pytanie było o warunki za ileś tam dni - tego nie wie nikt, sytuacja jeszcze się zmieni mocno a i tak pojedziesz i przekonasz się osobiście, więcej uwagi na trasie, w Zachodnich polskich nie powinno być już miejsc wymagających zawrócenia z drogi, do tego może Cię zmusić pogoda.
pozdr.

Sokół napisał(a):
Schodzi się wolno, ale na dup.. się zjeżdża w moment.

Wiem cos o tym, kiedyś miałem okazję z Zawratu w stronę Murowańca bardzo szybko się przemieścić Smile i to chyba było moje najszybsze zejście na tym odcinku a byłem tam wiele razy Smile

Pablo : wiem, że sam zobaczę co i jak i że zdjęcia mi wszystkiego nie oddadza, ale przecież po to chyba to forum jest żeby sie powymieniać informacjami, doświadczeniem i dobrą radą Smile

Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Przekierowanie