Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Warunki turystyczne i pogoda w górach
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Edyta85 napisał(a):
np. wyhamowywanie obsunięć w stromym śniegu, lotnej też zrobiliśmy bardzo mało, nie mieliśmy asekuracji w trawkach.
Ogólnie to najbardziej mi szkoda ostatniego dnia, kiedy to wróciliśmy spod liliowej przełęczy

Obsunięcia mieliśmy po zejściu z Pośredniej, na zboczach Beskidu. Trawek też nie mieliśmy. A ilu instruktorów miałaś ?

1, była nas tylko 6 na kursie w tym terminie
No to 6 - 9 marca były 24 sztuki luda i 3 instruktorów.
w00t to faktycznie sporo was tam było
ale ja sie cieszę że miałam taką kameralną grupkę Big Grin
Zaczyna być dobrze. Słowacy ogłosili na wszystkich głównych kopczykach do południa 1 i po południu 2. Zaczyna nam świecić na lepsze czasy. Dance Gorzej już chyba nie będzie. uhm

magda.s.77

Wszystko pięknie, tylko przez to nagłe ocieplenie to chyba teraz trudno sie poruszać, bo śnieg mokry, ciężki i przylepny... Jeśli tak dalej będzie, a jeszcze zapowiadają deszcze na koniec tygodnia, to zupełnie nie wiem na co sie nastawiać... Chlapisko jakieś sie zrobi. I w co sie wtedy zaopatrzyć? W raki, w rakiety czy w płetwy...?

magda.d.77 napisał(a):
... to zupełnie nie wiem na co sie nastawiać...

nastaw się na bardzo wczesne wychodzenie - skoro świt a nawet wcześniej, w dół zawsze łatwiej w brei Wink

Do południa -miły beton,po południu trochę brejowato.Przydatny krem do opalania-można się zjarać !
A jak myślicie, kiedy można się wybrać do Chochołowskiej na krokusy? Trza familię wypuścić na popas Wink

(z tego co wiem już są u wylotu, ale czy wyżej?)

magda.s.77

Maćku jak dobrze pójdzie to za tydzień dam znać czy i jakie są widoki na krokusy w Chochołowskiej Smile
W minionym roku też byłem na Chochołowskiej. W tym roku mi to nie wyjdzie. Teraz mam wszystkie weekendy na miesiąc do przodu zajęte a jechać tam w pierwszy majowy weekend mi się nie chcekwasny. Chcę jeszcze pożyć i tam bym chyba był stratowany.Sad

magda.s.77

Tak na "osłodę" świąt trochę straszków ze Słowacji. Mnie zmroziło...

http://www.e-gory.pl/component/option,co...catid,158/
W dniu dzisiejszym pogoda dopisała-z rana znakomity beton i przyjemny chrzęst raków na twardym śniegu Smile-tyle że słonko mnie nieco już przypaliłoRolleyes
Chciałbym oznajmić, że Słowacy ogłosili na wszystkich ważnych kopczykach lawinową 1. Danceclap No, nie jest to dalsza pozytywna wiadomość Smile
DrE, jak długo się będziesz obijał po kopczykach i prowokował swoimi wyczynami???

Stasiu napisał(a):
DrE, jak długo się będziesz obijał po kopczykach

Tylko do niedzieli Stasiu Sad -chciałbym dłużej- buuuuuuuuuu i chlip-chlip Cry

Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Przekierowanie