Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Warunki turystyczne i pogoda w górach
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jutro w Tatrach będzie grzmiało...

http://www.tygodnikpodhalanski.pl/www/in...p=&id=9165
Może ktoś wie czy w Taterkach w tym roku też grasuje plaga meszek?

nika napisał(a):
Może ktoś wie czy w Taterkach w tym roku też grasuje plaga meszek?

Hey NikaSmile)
Ktoś tu pisał o meszkach ale nie pamiętam gdzie...tak grasują,jakby co to weż ze sobą jakieś specyfikiSmile)
PozdrawiamSmile)

Na Hali Ornak, trzy tygodnie temu, meszki trochę mnie poobgryzały
Złe wieści dla wybierających się w Tatry w tym tygodniu

http://www.tygodnikpodhalanski.pl/www/in...p=&id=9725 ermm
Co Ty gadasz Dawidzie . Zła pogoda? Pogoda akurat na przepędzenie i oczyszczenie gór od świątecznych turystów . Prawdziwych górołazów nie zrazi taka pogoda. Trzeba tylko mokry wariant wymyśleć i nie pchać się tam, gdzie nie trzeba. Zapytaj Madziorka, ta Ci lepiej opowie o romantyce chodzenia po kopczykach w takim czasie. Toungue
I jeszcze przeczytałem, że dzisiaj na chodniku Štefanová - Chata na Grúni (Mała Fatra), angielska turystka poraniła sobie nogę tak, że musiała interweniować HZS. Dalej informowano, że szlak Vrátna - Chata na Grúni (żółty) i Starý Dvor - Chata na Grúni (niebieski) są chwilowo zamknięte z powodu wycinki lasu. Na chatę można tylko z Štefanowej.
Miałem na myśli turystów, którzy chcieliby jeszcze użyć lata w Tatrach, bo jak sypnie i złapie zimno po wakacjach,

to już tak zostanie do przyszłego roku Wink

Sokół

No tak, również dla tych "barowo - reglowych" łojantów to taka w sam raz pogoda. ( Devil )
Zdarzało się chodzić w góry w deszczowej pogodzie i raczej wątpliwa to przyjemność,

a mokra skała to zło!

Sokół napisał(a):
No tak, również dla tych "barowo - reglowych" łojantów to taka w sam raz pogoda. ( Devil )

Czuję się obrażony.

Sokół napisał(a):

No, to też jeden z możliwych mokrych wariantów. Ja się tego nie wystrzegam. Już nie raz pisałem, że przyroda to tylko przestrzeń między dwoma schroniskami giggle

Dawid Way napisał(a):
Zdarzało się chodzić w góry w deszczowej pogodzie i raczej wątpliwa to przyjemność,

a mokra skała to zło!

Dawidzie, czytaj uważnie . Pisałem, że nie pchać się tam, gdzie nie trzeba. Pomijając wariant schroniskowy, możemy chodzić po normalnych ścieżkach. W deszczu na skałę pchają się tylko masochistycznie nastawieni górale innocent

Stasiu napisał(a):
W deszczu na skałę pchają się tylko masochistycznie nastawieni górale innocent

Dzięki Stasiu Cool

Od czasu do czasu i mokra skała jest fajna Big Grin

Trza raki ostrzyć Smile
A tak trochę offa, prorok cy co blink
http://www.gorskiswiat.pl/forum/showthre...8#pid93698
Eee tam. Trochę sypnie śniegiem i już raki szykują. Od razu straszą w lecie Mikołajem. Nie raz już latem sypało śniegiem w Taterkach. Trzeba przeczekać i jeszcze się opalimy górskim słońcem. I gdzie tam jeszcze do babiego lata, prawdziwego Eldorada w chodzeniu po kopczykach Big Grin
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Przekierowanie