Myślę o Karkonoszach. Właśnie najbardziej boję się złej pogody ale raczej wybiorę się najwyżej będzie trzeba zawrócić.
I tak uczyń. 
Nawet w pełni zimy można chodzić bez problemu po Beskidach czy Sudetach, gdy już szlaki są przedeptane/wyjeżdżone. I wcale nie jest to jakaś katorga a bardzo przyjemna wędrówka.
W razie obaw zawsze możesz zadzwonić do GOPRu, lub schroniska i zapytać o stan szlaków które Cię in

interesują
A czy szlak na dolinę pięciu stawów jest bezpieczny w zimie?
A czy szlak na dolinę pięciu stawów jest bezpieczny w zimie?
Tak jak tani nocleg w Warszawie.
Można też na
http://www.hzs.sk. Tam informują o zamkniętych szlakach. Sporo jest zamkniętych w Tatrach Zachodnich, zwłaszcza od południowej strony.
pomóżcie: gdzie znajdujecie wiarygodne prognozy pogody dla Tatr?
obecnie interesuje mnie najbliższy weekend!
nie wiem czy jest sens grzebać w temacie aby znaleźć coś pomocnego?
dzięki, widać że szału nie będzie, a swoją drogą dobrze że nie trzeba tego jeszcze mnożyć przez lata teściowej
W jakieś konkretne miejsce się wybierasz?
Osobiście mountain-forecast obecnie traktuje jako ciekawostkę (np. odczuwalna temperatura na danej wysokości). Zbyt wiele razy mi się nie sprawdziła w kwestii słońce/deszcz nie wspominając o tej prognozowanej ilości opadu abym jej wierzył.
Opieram się głównie na tej pierwszej.
W jakieś konkretne miejsce się wybierasz?
mój Michał z kobitą wyrusza na Kasprowy i na Hale Kondracką
Tym co w Tatrach, tak uważajta. Turyści zjeżdżają po polach śnieżnych. HZS informowała, że jeden jechał od Baranigo Siodła i drugi oo Kohutki pod Wysoką. Hamowanie na kamieniach po jaździe po śnigu kończy się sporym poturbowaniem.