12-05-2009, 07:57 PM
18-05-2009, 03:24 PM
Plecak przetestowałem na Fatrze ,myślę że sie sprawdził jeśli chodzi o system nosny ,ale plecak kupiłem tydzien temu a dzisiaj niespodzianka dostałem prezent na zbliżające sie urodziny[attachment=22097]ot tym juz wiele słyszałem przyjdzie i mi sprawdzic go w terenie ale mam banana

Sokół
18-05-2009, 03:47 PM

18-05-2009, 07:47 PM
A ja osobiście używam na krótkie biwaki i trasy Salewy Summit, 30 litrów dobrze starcza a pas biodrowy który wypada ponad biodrami jest zdecydowanie rekompensowany przez AirSpace, ogólnie dobry plecak 

19-05-2009, 04:34 PM
Tomtur, plecak rewelka, będziesz zadowolony.
Bożenie gratuluję gustu.
Bożenie gratuluję gustu.

19-05-2009, 06:32 PM
plecaczek bardzo funkcjonalny
mam podobny tylko ze czarny i jestem 100% zadowolony
pakowny, solidny i ładny
dużo pociechy będziesz z niego mieć

dużo pociechy będziesz z niego mieć

29-05-2009, 01:51 PM
od dzis pod ścianę będę chodził z takim czymś - grafitowo-szarym /nie czerwonym/
http://www.janmarsport.com/index.php?pro...rod_id=485
http://www.janmarsport.com/index.php?pro...rod_id=485
29-05-2009, 01:58 PM
Leciutki
29-05-2009, 07:49 PM
No Sylwestrze, teraz już będziesz całkiem widoczny. Z takim worem możesz się wspinać i we mgle. Zawsze będę wiedział, że to Ty 

30-05-2009, 10:51 AM
Bycie widocznym w górach to chyba dobrze w razie złego... no chyba, że macie coś do ukrycia
30-05-2009, 11:56 AM
oczywiście - kontrabandę
30-05-2009, 03:10 PM
Wygląda fajnie. Co Cię przekonało do tego modelu?
30-05-2009, 04:13 PM
Funkcjonalność - trafność konstrukcji w odniesieniu do przeznaczenia, a konkretnie to co poniżej:
- lekkość
- możliwość kompresji zarówno do stanu umożliwiającego zmniejszenie go do rozmiarów pakunku, jak i zmniejszającej pojemność
- brak zbędnych elementów
- budowa komory głównej typowa dla worka szczytowego
- brak przesztywnień na pasie biodrowym, który posiada dodatkowe szpejarki
- istnienie regulowalnego w pionie pasa piersiowego
- dodatkowy pasek umożliwiający mocowanie liny pod klapą
- budowa sprzączek umożliwiająca bardzo łatwe regulowanie
- rozwiązanie dotyczące skracania końców troków
właśnie przeprowadziłem symulację i załadowałem do wora wszystko co pod ścianą mi potrzebne, zapiąłem również linę, wszystko weszło akuratnie, te 37 litrów pojemności jest dla mnie jak znalazł ... jest jeszcze miejsce na prowiant, dopalacze i bukłak z płynem, ... test bojowy za tydzień w Stołowych i po 10-tym w Tatrach
- lekkość
- możliwość kompresji zarówno do stanu umożliwiającego zmniejszenie go do rozmiarów pakunku, jak i zmniejszającej pojemność
- brak zbędnych elementów
- budowa komory głównej typowa dla worka szczytowego
- brak przesztywnień na pasie biodrowym, który posiada dodatkowe szpejarki
- istnienie regulowalnego w pionie pasa piersiowego
- dodatkowy pasek umożliwiający mocowanie liny pod klapą
- budowa sprzączek umożliwiająca bardzo łatwe regulowanie
- rozwiązanie dotyczące skracania końców troków
właśnie przeprowadziłem symulację i załadowałem do wora wszystko co pod ścianą mi potrzebne, zapiąłem również linę, wszystko weszło akuratnie, te 37 litrów pojemności jest dla mnie jak znalazł ... jest jeszcze miejsce na prowiant, dopalacze i bukłak z płynem, ... test bojowy za tydzień w Stołowych i po 10-tym w Tatrach

30-05-2009, 07:02 PM
Sylwester napisał(a):
- brak przesztywnień na pasie biodrowym
Nie rozumiem tego punktu.
Sylwester napisał(a):
jest jeszcze miejsce na prowiant, dopalacze i bukłak z płynem
O tak.
Camelbak w trudnym terenie to idealne rozwiązanie. Zdejmowanie plecaka za każdym razem to nieporozumienie.
30-05-2009, 07:11 PM
Sprawa ma się tak Pawełku, że w przypadku konieczności założenia plecaka na uprząż /czasem drugi niesie prowiant, buty, lub inne takie tam bzdury na wielowyciągówkach/ gdy pas biodrowy jest obudowany /gąbką/ lub wzmocniony poprzez przeszycie /jest szeroki/, to staje się przez to sztywny, co utrudnia zarówno sięgnięcie do uprzęży, jak i usztywnia w biodrach wspinacza.
W tym plecaku pas biodrowy jest wykonany z pojedynczej taśmy, którą można po prostu zapiąć powyżej uprzęży ... liczę, że tym razem wyraziłem się czytelnie.
Co do bukłaka, to akurat nie jestem zwolennikiem camelbagu, nie używam tego patentu poprzestając na różnych butlach, ale to mój świadomy wybór.
Pzdr.
W tym plecaku pas biodrowy jest wykonany z pojedynczej taśmy, którą można po prostu zapiąć powyżej uprzęży ... liczę, że tym razem wyraziłem się czytelnie.
Co do bukłaka, to akurat nie jestem zwolennikiem camelbagu, nie używam tego patentu poprzestając na różnych butlach, ale to mój świadomy wybór.
Pzdr.