Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: jaki PLECAK na wyprawę
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Chyba od 6 lat może więcej deuter 45+10 starcza ale stach ma większy i liczę na niegoBig Grin bez awaryjny Smile
Podobne wrażenie i na nas Deuter Aicontact zrobił - na pewno lepszy od używanych przeze mnie plecaków.
Nie używamy takich dużych, ale w rodzinie mamy trzy Deutery (30, 32 i 45+10) i jakościowo i użytkowo polecam.
Ja też polecam... bardzo są estetyczne dodatkowo Smile
Ej, to jest jakieś towarzystwo wzajemnej adoracji... wypisuję się z tego forum.
Dzięki za podpowiedzi...przekonały mnie do air...teraz tylko rozmiar...

Pablo napisał(a):

Bo my mamy układ. Toungue

yoter napisał(a):

Pablo napisał(a):

Bo my mamy układ. Toungue

Nooo baaa!

Pablo napisał(a):

Aha. Kolega chyba nie posiada plecaka z aircontact Wink
(Już to gdzieś słyszałem uhm giggle )

Ja też nie posiadamSmile
Wiem, bo pisałeś Smile
"...To o niczym nie świadczy, to nic nie znaczy..."
Nadszedł ten czas i postanowiłam wysłać mojego Lowe Alpine na emeryturkę. Z racji, że była tu ostatnio mowa o Deuterach, podpinam się.

Generalnie planuję kupić zachwalany już wcześniej AirContact 45+10 http://www.sklep-presto.pl/product-pol-5...uter.html. W oko wpadł mi jednak jeszcze jeden Deuter, Act Lite 50 +10 http://www.sklep-presto.pl/product-pol-4...uter.html. Ktoś może używa tego plecaka i mógłby coś o nim powiedzieć? Przekonuje mnie to, że jest o 700 g lżejszy...

Ktoś coś może wie i byłby w stanie doradzić? Smile
Wiesz Hemli, jak już sama nazwa podpowiada, musisz się zdecydować na plecak, który będziesz nosić na dwu i więcej dniowe wyprawy, kiedy się przyda lepszy nośny system za cenę trochę większej wagi lub jedno lub kilka dniowe wyprawy i trochę lżejszy. Jeżeli bym porównał z bibą w N. Tatrach, to aircontact. Jeżeli wszystkie menele będzie nosił Szewczyk, to Ci wystarczy lite. giggle Podstawą jest pas biodrowy. Cały ciężar się nosi na biodrach i nie na ramionach. Jeżeli kupujesz jeden plecak, to aircontact. Jeżeli tak, jak ja, to szedłem na aircontact i drugi pace
http://www.hudy.cz/batohy_skialp_freerid...apaya.html
który chowam do pierwszego na jednodniowe wyprawy i ma jedną dla mnie podstawową właściwość. Oddzielne miejsce na kask i mokre odzienie.
Dziękuję Stasiu za wskazówki Smile Właśnie na pasie biodrowym mi najbardziej zależy, większość ciężkich klamotów i tak nosi Wojtek, ale ja też miewam ciężki plecak Rolleyes A obecny niestety wisi mi na ramionach, co utrudnia wędrówki Wink

Ostateczną decyzję podejmę jutro w sklepie, ale pewnie jednak Air Contact... Całe szczęście, że oba są zielone, pod tym względem nie będzie więc dylematu Shy
Aha, zapomniałem, że kobiety wybierają też według koloru. giggle
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Przekierowanie