no i wychodzi na to co wiedzą wszyscy że Deuter rządzi wśród plecaków, jak i odstrasza swoją ceną, nie rozumiem tylko dla czego Osprey dostał taka niska ocenę w porównaniu do tych najlepszych??
Też czytałem ten artykół w npm-ie o którym Maciek pisze. Najciekawsze dla mnie jest to, że niektóre plecaki z przedziłu cenowego ok 700-800 zł dostały gorsze oceny niż te po 300 - 400 zł. Ja aż takich funduszy nie wydaje ale z doświadczenia wiem, że już plecaki campusa, Hi Mountain czy F7 pro są jak najbardziej ok - zależy oczywiście jakie kto ma wymagania.
Ale odradzam kupowanie tańszych modeli nieznanych firm i przez internet. Kiedyś zrobiłem taki błąd, i kupiłem sobie plecak 75 l na stronce było wszystko ok, że niby pas biodrowy, pas piersiowy regulowany system nośny i inne bajery a jak przyszedł to okazało się że : klamy sie wypinają, pas jest niedopasowany, system nośny pozostawia wiele do życzenia, a najgorsze że podczas marszu coś trzeszczy i stęka...
ja tu chcę wezwać do odpowiedzi pewnego pana z ekipy sądeckiej coby się swoim zakupem plecaka pochwalił...
Mallaidh.... no!!
Wywołany do tablicy, podaję dane swojego plecorka:
http://www.cerrotorre.pl/product-pol-152...-35-l.html
Byliśmy już razem w górkach i ani on mi za skórę nie zalazł ani ja nie musiałem mu dokopać do.. komory
Dobrze się nosi, ma to co chciałem by miał i jest czerwony, więc razem z moją równie nową kurtką będą tworzyć piękną parę (jakiś mały lansik na Krupówkach może

).
Hej! Mam pytanie-co myślicie o zakupie plecaka przez internet?.Kurcze zachorowałam na tego Deutera
http://www.allegro.pl/item519425772_prom...l#gallery, ostatnio ten sam model zdaje się kupiła Zoe. Podróba to chyba nie jest, skoro sprzedaje sklep górski.. Nie mierzyłam go nigdzie, nigdy nie kupowałam plecaka przez internet, ale tu jest promocja i faktycznie trochę taniej, a w Gdańsku to może i by był w jednym sklepie, ale pewnie dużo droższy. Co tu robić..?

Agnieszko. Masz trafny wybór. Ja mam identyczny, tylko w kolorze czerwonym. Mam go na jednodniowe wyprawy Na obrazku wygląda autentyczny. Dam Ci jedną radę, którą często używam. Na Internecie sprawdzam ceny i potem idę do sklepu sportowego, gdzie ceny porównuję. W sklepie potem próbuję sprzedawcę namówić na obniżenie ceny z odwołaniem na ceny internetowe. Dosyć często poskutkuje.

Pochwalę się, że kupiłam dziś plecak, o którym pisałam wcześniej-tylko większy-38 l w sklepie w Gdańsku

Kurcze-cieszę się bardzo-to wielki krok w kierunku jakiegoś wyjazdu!

W końcu!!!
Dzięki Stasiu, Pedro, Dzięcioł, Zoe za pomoc!

Pozdrawiam!
Agnieszka, będziesz zadowolona, Deutery są naprawdę świetne.
Dzięki Paaulo

Tak myślę, że będę zadowolona

Aga, czekam od Ciebie relacyjkę jak się plecak sprawdził w terenie

Aga, czekam od Ciebie relacyjkę jak się plecak sprawdził w terenie

Jak tylko uda mi się gdzieś wybrać-to relacja na pewno będzie Stasiu!

Jeszcze raz gratuluje zakupu,na pewno jest udany

Aga, na pewno będziesz zadowolona

mój deuter sprawdził się w górach rewelacyjnie

prawie nie czułam że mam plecak na sobie. Jest bardzo wiele funkcjonalnych rozwiązań, pas biodrowy dopracowany w szczegółach. Mój ma jeszcze rozpięcie z boku na całej długości: daje to bardzo łatwy dostęp do wszystkich rzeczy w plecaku bardzo szybko. A system mocowania nart jest bezbłędny

Dzięki za miłe słowa-już nie mogę się doczekać jakiegoś wyjazdu, najlepiej to już bym się pakowała

Pozdrawiam gorąco!
Kupiłen Deutera Aircontact Lite 50+10. Spisał sie rewelacyjnie. Warto było troszeczke dołożyć. Kolega oszczedził i kupił Aicberga za 200 zł i mu sie lekko podarł Komin sie lekko urwał itd itp. Polecam troszeczke poczekać lekko dołożyć kasy i kupować dobry sprzęt. sam si nie ustrzegłem błędów. Po kupnie plecaka na kijki już nie starczyło i kupiłem z Tesco za 50 zł i po tygodniu w Tatrch już nie mam kijków...Na nizinach sie sprawdzały.....Pozdro