hej.
mam pytanko. mam zamiar zaopatrzyć się w plecak. byłem w paru sklepach i wybrałem dwa wstępnie, które mnie interesują:ARETE TOUR 40 (BERGHAUSA) i HAKON 40 (FJORD NANSEN).
czy możecie mi doradzić, który jest lepszy, a może coś innego proponujecie. wiadomo ogranicza mnie cena max.300 zeta.
Wybierając między tymi dwoma, wybrałbym Berghausa.
Fjord nie budzi mojego zaufania.
dzięki za opinie paaulo.
na mnie berghaus też zrobił lepsze wrażenie.
Ja bym wolał 35 litrowy i tym dwie komory. Trzeba jeszcze dokupić pokrowiec przeciwdeszczowy. Inaczej może być.

Ja osobiście mam berghausa arete 35 w. Jest to model kobiecy, męski też nosiłam i jest ok. Na swój mam dożywotnią gwarancję

Fajnym rozwiązaniem są szpejarki przy pasie i mało pasków do troczenia (bardziej się plątają niż pomagają). Niestety na zimę nie polecam - precyzyjne gumki do mocowania czekanów i do zwężania/poszerzania pasa w łapawicach doprowadzają do pasji...
Plecak jest bardzo pakowny i wytrzymały

Ja osobiście mam berghausa arete 35 w.
Też go mam, tylko w wydaniu 40 l
Teraz szukam coś lżejszego, co zastąpi mi dawny 28-litrowiec
I wpadł mi w oko ten Karrimor - i chyba go kupię 
hej
rozważałaś może wybór plecaka niemieckiej firmy Vaude ?? napewno będzie lepsze rozwiązanie od Karrimora ( bo to juz nie ten Karrimor co kiedys ).
rozważałaś może wybór plecaka niemieckiej firmy Vaude ??
No nie
Zaraz idę je sobie pooglądać 
Też go mam, tylko w wydaniu 40 l

Teraz szukam coś lżejszego, co zastąpi mi dawny 28-litrowiec

I wpadł mi w oko ten Karrimor - i chyba go kupię

Widzę, że masz też uniwersalną objętość. Kupować 30-stkę, kiedy się ma 40-stkę.
To nie jest wielka różnica. W danym przypadku wystarczy normalny plecak, kiedy się ma coś lepszego w 40-stce.
Ja mam 35l jakiejś firmy F7.
Trzyma się już wiele lat, jestem z niego bardzo zadowolony. Poszukaj w necie.
Pamiętam, że cenowo plecaki tej firmy były znacznie tańsze od tych bardziej popularnych.
A ja upatrzyłem sobie taki model
http://siulagrande.pl/Plecak_HOT_ROCK_30...r-528.html i jestem ciekaw Waszej opinii - czy to dobry wybór w tej cenie. Przyznam szczerze, że póki co nie będę miał 4-5 stówek na plecak, a szukam czegoś dobrego. I wydaje mi się, że ten plecak jest dobrym rozwiązaniem. Ma ktoś może taki model?
a przymierzałeś ten plecak ? to jest jedna z rzeczy, których bym nie kupił bez przymierzenia..
Szkoda kasy. Prawie trzy stówy za mały plecaczek, który na wycieczce nigdy nie będzie tak ciężki by człowieka "uwierać".
Za 1/3 tej sumy, albo i mniej, kupisz nie firmowy, który tak samo starczy jak ten z linku.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19