Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: III rocznik spotkania na Filipce
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Ale tego dzisiaj napisane. Nie nadążam na wszystko odpowiedzieć.
1. Łazienka z prysznicem jest
2. Siekiera jest jedna, wystarczy
3. Woda. Największy problem. Przy takiej ilości ludzi jest duże zapotrzebowanie, bo każde spłukanie siknięcia to 10 l i studnia potem nie nadąża się napełnić. Ten problem będziemy rozwiązywać na miejscu. Jakiś mniejszy zapas by się przydał, by chociaż herbatkę albo kawkę zaparzyć, kiedy nie będzie wody. giggle
4. No, jeżeli napadnie 0,5 m śniegu, to autka mają przechlapane i muszą zostać w dolinie i wszystko trzeba wynieść do góry. Nawet poldolot nie da rady. Jedynie, że będzie wypłużone, to z łańcuchami da się dojechać do gospódki, ale do naszej chaty już nie.

Stasiu napisał(a):
2. Siekiera jest jedna, wystarczy

Widzę-że co poniektórym marzą się klimaty tego miejsca Toungue :
http://www.siekierezada.pl/
Ale społem przebijemy nastrojem wspomnianą knajpę. Big Grin

Drewna na opał też jest pod dostatkiem i nie będzie potrzeby rozrąbać jaką budę albo obok stojącą chałupę pani Sikorowej. innocent

gabi82 napisał(a):

mieciur napisał(a):
Ja też deklaruje, że mogę wywieźć parę litrów wody to żaden problem Smile Śnieg ma być ?? no zobaczymy...

jak będzie, to będziesz musiał poldolotowi płozy założyć Wink

Poldolot da radę ok.Jak czytałem tego typu auta w warunkach górskich sprawują się a i dostarczają niezapomnianych wrażeń. Cool Big Grin
http://www.siekierezada.pl/teksty/apollo1.htm

A dziękuje Doktorze, że wierzysz w Poldolota Smile tak, tak już nie raz pokazał, że stać go na wiele.
Postawię na Poldolota, kiedy Mieciur wstawi do niego śmigło i potem wyląduje obok chaty na łące. giggle
Stasiu, myślałem o tym. Ale trzeba iść z postępem. Myślałem bardziej, o dwóch silnikach odrzutowych z MIGa-29 tylko ze zbiornik paliwa zajął by tylną kanapę i lipa...
Jak tak to wszystko czytam to mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane się z Wami spotkać - nie koniecznie na Filipce...
A pro po wody słyszałem o jednym gościu który z rana płukał gardło 100 druga po pijał i juz nie myslał o wodzieBig GrinShy:shy:Shy:shy:

mieciur napisał(a):
Stasiu, myślałem o tym. Ale trzeba iść z postępem. Myślałem bardziej, o dwóch silnikach odrzutowych z MIGa-29 tylko ze zbiornik paliwa zajął by tylną kanapę i lipa...

Z tym był by problem. Nie mamy takiego długiego pasu startowego. Jedynie, że Poldolot nie będzie typem MIG-a, ale raczej typu Harier, myśliwiec z pionowym startem. Rolleyes

Powtarzam ,ja swój garb w postaci 5 l H2O wtargam.Myć się nie muszę lub tylko uszy najwyżej.giggle
btw. na czas Waszego spotkania na Filipce, ktoś tutaj musi porządek na forum pilnować, jak coś to ja się na to piszę, można się jakiegoś ataku spodziewać z powodu wyjazdu starej gwardii Big Grin
eee mamy internet w komórkach (służbowychToungue), będziemy zaglądaćSmile
i w razie czego bany wysypią się z mroku Devil
ale w razie "W" to ja tutaj rządzę na ten okres,no wiecie, może Was np lawina vódki pozamiatać i co wtedy? Big Grin
Tobie się czasem fora nie pomyliły ?
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Przekierowanie