22-11-2021, 08:07 PM
22-11-2021, 09:00 PM
Czy ktoś się dokładnie orientuje, czy do Nydka nadal można bez winiet dojechać, czy coś się zmieniło ?
a i czy wypełniacie ten formularz ?
a i jeszcze jaki plan na piątek, gdzieś planujecie wcześnie rano wyjść czy na spokojnie ? bo planuje na śniadanie wpaść

a i jeszcze jaki plan na piątek, gdzieś planujecie wcześnie rano wyjść czy na spokojnie ? bo planuje na śniadanie wpaść

22-11-2021, 09:04 PM
No to nam muszą wystarczyć utopence i wspólna niedzielna jajecznica.
Napój turystyczny o właściwej temperaturze wychłodzenia zapewniony. Nie wiem czy ktoś z uczestników nie był jeszcze poddany szfołkówkowej inihilacji, ale też może będzie. 
Napój turystyczny o właściwej temperaturze wychłodzenia zapewniony. Nie wiem czy ktoś z uczestników nie był jeszcze poddany szfołkówkowej inihilacji, ale też może będzie. 
22-11-2021, 10:28 PM
Ja nie byłem zasmolkowany ani jedną dawką.
A inni mogą przyjąć dawkę przypominającą
A inni mogą przyjąć dawkę przypominającą

22-11-2021, 11:27 PM
A nie byłeś Ty przypadkiem antyszmołkowiec? Czy może nie była Ci proponowana ani jedna dawka? Trzeba to naprawić. No i mam kolejnego kandydata do uwieczniena. 

23-11-2021, 08:12 AM
Jakoś byłem smolkowo-sceptyczny do picia cieplej wódki że smalcem 

23-11-2021, 11:58 AM
tratina napisał(a):
Czy ktoś się dokładnie orientuje, czy do Nydka nadal można bez winiet dojechać, czy coś się zmieniło ?

Trati jedź przez Leszną Górną na Trzyniec, i tam górą, ulicą Kasztanową, Wędrynia, Bystrzyca i Nydek
nie bedziesz musiała się zastanawiać na winetą na te parę kilometrów. My wypełniamy formularz, jak się jedzie autem i policja do kontroli zatrzyma to po co ten kłopot?
23-11-2021, 12:14 PM
Na razie nie odczułem problemów podczas przekraczania granicy. W najgorszym przypadku, to na granicy zawrócą z powrotem.
W piątek poczekamy na Ciebie. A co Ci broni przyjechać w czwartek nocą? Tak samo było na Raczy. Przywitamy Cię.
Maciek, w tym przypadku sceptyzm nie jest na miejscu. Kosztowanie szfołkówki nie jest "normalnym piciem gorzały", to jest inicjalizacja do grupy społecznościowej. W tym przypadku zasłużonego bibowicza GŚ.
W piątek poczekamy na Ciebie. A co Ci broni przyjechać w czwartek nocą? Tak samo było na Raczy. Przywitamy Cię.

Maciek, w tym przypadku sceptyzm nie jest na miejscu. Kosztowanie szfołkówki nie jest "normalnym piciem gorzały", to jest inicjalizacja do grupy społecznościowej. W tym przypadku zasłużonego bibowicza GŚ.

23-11-2021, 12:57 PM
Umówiłem się z panią Zabystrzanową w czwartek na godzinę 13:00. Ona mi wtedy przekaże Hajenkę. Mam takie pytanko. Na którą godzinę umówić się ze zwrotem budynku? Ja bym proponował niedzielę 13:00. Po przekazaniu budynku będę miał wtedy czas na posiedzenie u pana Edka.
23-11-2021, 01:08 PM
Może być, tak żeby Ci było wygodnie 

23-11-2021, 02:21 PM
13:00 ok, byle nie za wcześnie cobyśmy się dali radę zwlec z łóżek na spokojnie.
23-11-2021, 03:38 PM
Paweł, nie musi być aż tak po mojemu. Ja mam najbliżej do domu. 
Wojtek, wstawać i tak będziesz wcześnie.
Trzeba robić jajecznicę i posprzątać po sobie. 

Wojtek, wstawać i tak będziesz wcześnie.
Trzeba robić jajecznicę i posprzątać po sobie. 
23-11-2021, 07:09 PM
A dzień dobry 
Wszystko na to wskazuje że przyjadę w piątek z rana razem z Justyną

Wszystko na to wskazuje że przyjadę w piątek z rana razem z Justyną

23-11-2021, 07:24 PM
Pablo napisał(a):
tratina napisał(a):

Trati jedź przez Leszną Górną na Trzyniec, i tam górą, ulicą Kasztanową, Wędrynia, Bystrzyca i Nydek
nie bedziesz musiała się zastanawiać na winetą na te parę kilometrów. My wypełniamy formularz, jak się jedzie autem i policja do kontroli zatrzyma to po co ten kłopot?
ale jak w Cieszynie wjeżdżasz na E75, potem 468 to to nie są płatne odcinki, tak mi się wydaje
[attachment=91235] - ta niebieska dopiero jest płatna , więc można śmignąć obok chyba
23-11-2021, 07:42 PM
Tak. E 462/D 48 jest płatna dopiero jak jedziesz w stronę Frydka. Jak jedziesz na Trzyniec i Żylinę, to nie jest jeszcze płatna. Normalnie w Boguszowicach/Kocobędz przejeżdżasz granicę i drałujesz prosto. Na wyjeździe "exit 70" zjeżdżasz z D 48 w stronę Trzyńca i Żyliny.