13-10-2021, 07:21 PM
13-10-2021, 08:22 PM
tomtur napisał(a):
Bo pić to trzeba umić

Tomaszu, pić nie trzeba umieć, ale rzygać trzeba umieć. Najlepiej nie pić wogóle. 
16-10-2021, 09:11 AM
1. Stasiu
2. Oliwka
3. - 4. Beskidniska, Paweł
5. - 6. Tomtur, Bożenka
7. Tratina (cd mnie, dwa noclegi na pewno, nie wiem jak 3)
8. Jaro
9. 10. RT + 1 (chociaż to +1 to się okaże dopiero, ale przezornie zapisuję)
11.12.gosia3ek Mallaidh
13.14 - Hemli, Szewczyk - prawdopodobnie tylko 1 nocleg
15. 16 Bogusia, Pablo
2. Oliwka
5. - 6. Tomtur, Bożenka
8. Jaro
11.12.gosia3ek Mallaidh
15. 16 Bogusia, Pablo
16-10-2021, 10:51 AM
tratina napisał(a):
1. Stasiu
2. Oliwka
5. - 6. Tomtur, Bożenka
8. Jaro
11.12.gosia3ek Mallaidh
15. 16 Bogusia, Pablo
2. Oliwka
5. - 6. Tomtur, Bożenka
8. Jaro
11.12.gosia3ek Mallaidh
15. 16 Bogusia, Pablo
Trati, proszę mnie nie usuwać 
17-10-2021, 10:36 AM
1. Stasiu
2. Oliwka
5. - 6. Tomtur, Bożenka
8. Jaro
11.12.gosia3ek Mallaidh
15. 16 Bogusia, Pablo
17. Pedro
Przepraszam, nie zrobiłam tego umyślnie
2. Oliwka
5. - 6. Tomtur, Bożenka
8. Jaro
11.12.gosia3ek Mallaidh
15. 16 Bogusia, Pablo
17. Pedro
Przepraszam, nie zrobiłam tego umyślnie

20-10-2021, 04:29 PM
1. Stasiu
2. Oliwka
5. - 6. Tomtur, Bożenka
8. Jaro
11.12.gosia3ek Mallaidh
15. 16 Bogusia, Pablo
17. Pedro
18-19. Snieshka + Wojtek (jeden nocleg)
2. Oliwka
5. - 6. Tomtur, Bożenka
8. Jaro
11.12.gosia3ek Mallaidh
15. 16 Bogusia, Pablo
17. Pedro
18-19. Snieshka + Wojtek (jeden nocleg)
21-10-2021, 06:06 PM
Stasiu, jak w świetle nowych obostrzeń wygląda temat?
21-10-2021, 08:11 PM
Na razie nie mam żadnych informacji. Raczej nowe obostrzenia w CZ bym nazwał nagonką na nieszczepionych. Testowanie u nas (w Polsce jest od początku) będzie trzeba opłacać i skróci się doba płatności. W restauracjach ma być zaprowadzony obowiązek kontroli restrykcji na samotnych właścicielach. Do teraz obowiązek przekazywania się spełnieniem obowiązków było na samotnym konsumencie. Jak to jest u obcokrajowców? Tutaj się chyba nic nie mieni.
Będę śledził temat.
Będę śledził temat.
25-10-2021, 11:36 AM
https://www.radiozet.pl/Podroze/Czechy-z...czepionych
"W ostatnim tygodniu Czechy wprowadziły nowe obostrzenia. Mieszkańcy i turyści będą musieli na nowo przyzwyczaić się do noszenia maseczek ochronnych klasy FFP2 w zamkniętych przestrzeniach publicznych. Dotyczy to również miejsc pracy, w których w jednym pomieszczeniu znajdują się co najmniej dwie osoby. Kolejne restrykcje zostaną wprowadzone 1 listopada ? od tej daty właściciele restauracji będą musieli sprawdzać paszporty covidowe swoich klientów. Bez takiego dokumentu nie będzie możliwe skorzystanie z usług danego lokalu"
"W ostatnim tygodniu Czechy wprowadziły nowe obostrzenia. Mieszkańcy i turyści będą musieli na nowo przyzwyczaić się do noszenia maseczek ochronnych klasy FFP2 w zamkniętych przestrzeniach publicznych. Dotyczy to również miejsc pracy, w których w jednym pomieszczeniu znajdują się co najmniej dwie osoby. Kolejne restrykcje zostaną wprowadzone 1 listopada ? od tej daty właściciele restauracji będą musieli sprawdzać paszporty covidowe swoich klientów. Bez takiego dokumentu nie będzie możliwe skorzystanie z usług danego lokalu"
25-10-2021, 03:24 PM
tratina napisał(a):
https://www.radiozet.pl/Podroze/Czechy-zaostrzaja-restrykcje-dla-Polakow.-Duze-zmiany-dla-niezaszczepionych
Wczoraj w tv mówili jeszcze, ze od 1.11 osoby nieszczepione zza granicy będą trafiać na 5 dniowa kwarantannę.
25-10-2021, 05:39 PM
Ja już sam nie wiem co robić.
Może wymyślić plan "B" z zakwaterowaniem po polskiej stronie naprz. Cieślarówka lub całkiem coś innego. Każdy musi sam zadecydować, jak się do CZ dostanie. Ja się dostosuję. Jedno wiem na pewno. Termin na Hajence już trzeci raz nie będę przedłużał. Wymówię rezerwację i zaczekam na lepsze czasy.
Mogę jeszcze zapytać jak to ma pani Zabystrzanowa w relacji nowych restrykcji.
Może wymyślić plan "B" z zakwaterowaniem po polskiej stronie naprz. Cieślarówka lub całkiem coś innego. Każdy musi sam zadecydować, jak się do CZ dostanie. Ja się dostosuję. Jedno wiem na pewno. Termin na Hajence już trzeci raz nie będę przedłużał. Wymówię rezerwację i zaczekam na lepsze czasy.
Mogę jeszcze zapytać jak to ma pani Zabystrzanowa w relacji nowych restrykcji.25-10-2021, 08:00 PM
Stasiu napisał(a):
Ja już sam nie wiem co robić.
Za to ja wiem:
szewczyczek napisał(a):
Czy to zawsze musi być późna jesień?

25-10-2021, 08:53 PM
Marudzisz Wojtek, to jest zakończenie sezonu i niech tak zostanie, jest wiele innych spotkań w innych terminach w których można uczestniczyć a nawet zorganizować takie samemu.
Stasiu ja bym poczekał, co powiedzą pierwszego listopada, zagrożenie jest takie że mogą zamknąć hotele i podobne do nich, wtedy raczej powinieneś mieć zwrot kosztów i wtedy w ostateczności poszukamy na gwałt innego miejsca. Nie sądzę żeby u Edka komuś paszport covidowy sprawdzali.
Stasiu ja bym poczekał, co powiedzą pierwszego listopada, zagrożenie jest takie że mogą zamknąć hotele i podobne do nich, wtedy raczej powinieneś mieć zwrot kosztów i wtedy w ostateczności poszukamy na gwałt innego miejsca. Nie sądzę żeby u Edka komuś paszport covidowy sprawdzali.
26-10-2021, 06:28 AM
Ja też jestem za Cieślarówką.
26-10-2021, 01:37 PM
Poczekamy, zobaczymy. W piątek jadę do Edka.