Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Kursy / Kursik zimowy i nie tylko ...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Sokół

Będę milczał jak grób.

paaulo napisał(a):

Pablo napisał(a):
a ja tam piwo piłem (żeby się nie odwodnić... wiadomo zima)

Wiadomo, zdrowie przede wszystkim! Cool

No nie da się inaczej Toungue
Ja tam lubię się turlikaćBig Grin

Sokół napisał(a):
Będę milczał jak grób.

W ramach milczenia, napisz gdzie się wybieracie. Wink
Skąd pomysł na Słowację?

A dlaczego nie spróbowaliście poszukać gdzieś indziej?
Waldek sam w sobie nie ma najlepszej opinii [wśród doświadczonych już ludzi, a jego byłych kursantów]. Uważajcie na Dębskiego z jego ekipy, jako że w tamtym sezonie letnim, ekipa straciła masę kursu bo tankował.

Najtańsze i bardzo obszerne kursy turystyki zimowej wysokogórskiej ma Monika Niedbalska.

Ps. U Waldka jest tłok, bo wyrobił sobie nazwisko i ma już niejako "monopol" na szkolenia w Tatrach. Nie mam mu tego za złe, ale po rozmowie z nim i jawnie impertynenckim tonie wszystkowiedzącego zawodowca [akurat o taternickim rozmawiałam] uznałam, że nie dam temu Panu zarobić.

Życzę wszystkim wspaniałej zabawy, bo takie to będzie. Z faktycznymi górami zimą spotkacie się już indywidualnie. A zimowanie pikne jest...oj, pikne Smile
Lacuna, rozumie ze nie miałaś kursu u Waldka i tylko z nim rozmawiałaś raz przy okazji? I liczne zasłyszane opinie?
Nie lubię "przyklejania łatek".
Lacuna, na forum masz informacje z pierwszej ręki - paru forumowiczów robiło kurs(y) u Waldka. W razie wątpliwości pytaj, po to jest forum.

Lacuna napisał(a):
A dlaczego nie spróbowaliście poszukać gdzieś indziej?
Waldek sam w sobie nie ma najlepszej opinii [wśród doświadczonych już ludzi, a jego byłych kursantów].

może u niektórych tak, ale u wiekszości ma dobrą opinię, na forum są osoby które robiły różne kursy u niego i sa zadowolone, sa takie co robily taternicki też.

Lacuna napisał(a):
Uważajcie na Dębskiego z jego ekipy, jako że w tamtym sezonie letnim, ekipa straciła masę kursu bo tankował.

są lepsi i gorsi "nauczyciele" to fakt (jak zresztą wszędziej)

Lacuna napisał(a):
Najtańsze i bardzo obszerne kursy turystyki zimowej wysokogórskiej ma Monika Niedbalska.

Też czytałem dobre opinie, ale tylko czytałem, więc sie nie wypowiem więcej, piszę tylko o tym co doświadczyłem, programowo i czasowo podobne kursy.

Lacuna napisał(a):
Ps. U Waldka jest tłok, bo wyrobił sobie nazwisko i ma już niejako "monopol" na szkolenia w Tatrach..

maksymalnie są 3 pary na instruktora, w wyżej wymienionym przez Ciebie kursie jest podobnie. Tylko w przypadkach gdy ktoś już sobie kompletnie nie daje rady, może to spowolnić program, ale jak masz więcej czasu czekasz az ktos sie upora z tematem, samemu mozna powtarzać ćwiczenia co daje duzo zabawy i utrwala wiedzę.

ps. Waldek wymaga żeby wytężyć główkę i zastanowić się samemu przy powtarzaniu ćwiczeń, w końcu to nie przedszoke, nikt potem za rączkę nie będzie prowadzony. Jest tak, że jak ktos chce to może się wiele nauczyć, ale samo "bycie" nie wystarcza.

Lacuna napisał(a):
Nie mam mu tego za złe, ale po rozmowie z nim i jawnie impertynenckim tonie wszystkowiedzącego zawodowca [akurat o taternickim rozmawiałam] uznałam, że nie dam temu Panu zarobić...

Myślę,, że jest zawodowcem i wie dużo i jakoś nie spotkalem się żeby nie chciał sie tą wiedzą podzielić, no ale nie generalizuje i piszę tylko o swoich doswiadczeniach.

Lacuna napisał(a):
Życzę wszystkim wspaniałej zabawy, bo takie to będzie. Z faktycznymi górami zimą spotkacie się już indywidualnie. A zimowanie pikne jest...oj, pikne Smile

Lacuna pewnie że piknie ok ... lepiej napisz jak bawiłaś się w Bieszczadach, może jakaś relacja w odpowiednim wątku?

ps. widać Bieszczady zadziałały na Ciebie (widać w wątku "coś takiego..." )

pozdrawiam Wink

paaulo napisał(a):

Sokół napisał(a):
Będę milczał jak grób.

W ramach milczenia, napisz gdzie się wybieracie. Wink
Skąd pomysł na Słowację?

Ja niby też powinnam milczeć jak gróbRolleyesWink
No ale... no nich będzie, cosik powiemToungue
Znamy osobiście słowackiego himalaistę - i jednocześnie międzynarodowego przewodnika i instruktora alpinizmu (ło matko, jak to wszystko brzmi razem wzięte). Świetny Gość, troszkę z nim poprzebywaliśmy w górach i chcemy jeszczeSmile.

Dlaczego Słowacja? Bo tam mają dużo lodospadówToungueSmile

Brawo mar.an ... hej Sokole tak trzymać ok
A jaki to będzie termin?? jak to top secret to na prv proszę Rolleyes może się tak kiedyś jakoś zdarzyć że wpadniemy na siebie Wink

Pablo napisał(a):
(...) może się tak kiedyś jakoś zdarzyć że wpadniemy na siebie Wink

Ja tam mam nadzieję Pablo, że wpaść to wpadniemy na siebie już niebawem w Tatrach (przy okazji Twojego kursu) Smile . Jest to baaadzo możliwe

Jeżeli nie ma problemu z porozumiewaniem się w kwestiach technicznych (np. węzły, szpej, komendy), to spoko.
Zeszłej zimy widzieliśmy kursantów w Kieżmarskiej.
Nie ma najmniejszego problemu z dogadywaniem sięSmile.
Poza tym tak sobie myślę, że fajnie poćwiczyć w terenie, który jest oficjalnie (niby) zamknięty dla turystów w sezonie zimowym.
Pablo, w Biesach było cudnie Smile I doświadczenie zimowe też się przydało, bo jak się okazało zimą też potrafi tam być niewesoło.
A i ludzi można spotkać ciekawych. Np. kilkaset m.n.p.m. dostałam zaproszenie na Hidden Peak. Nastąpiło przebudzenie starej bieszczadniczki a tu mi koleś z Himalajami wyjeżdża Smile Ale dobre i to przecież Smile Zapowiada się więc zagęszczenie ruchów, a motywację jakąś trzeba mieć bo i rok mam zaplanowany solidnie Smile

Foty są tu:
http://picasaweb.google.pl/speak.up.jm/B...082009CzI#
http://picasaweb.google.pl/speak.up.jm/B...82009CzII#

Sorki za OT. Jeśli chcesz, to przenieś gdzieś mojego posta.

Lacuna napisał(a):
A i ludzi można spotkać ciekawych. Np. kilkaset m.n.p.m. dostałam zaproszenie na Hidden Peak. Nastąpiło przebudzenie starej bieszczadniczki a tu mi koleś z Himalajami wyjeżdża Smile Ale dobre i to przecież Smile

Ten Hidden Peak---> Gasherbrum I (8068m) w Karakorum ! Smile
Nie zastanawiać się nad propozycją -tylko korzystać i jechać Smile
Będzie kolejny rekord wysokości na Forumok

właśnie i ja klepnęłam dzisiaj przelew za swój kursikBig Grin, urlopik tym razem też zaklepanySmile, nic, tylko czekać pozostajeBig Grin
[/align]
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Przekierowanie