Już pisze czego nam brak: żadne z nas nie ma nieprzemakalnych spodni, zimowych butów, a ja nie mam rękawic odpowiednich do moich problemów. Reszta jest. Jako taka, bez szału, ale jest

Dobra to ja się pisze,
myśle że zamowienie grupowe byłoby lepsze, jest dogosniejsza możliwość wtedy negocjowania cen.
ja dokładnie dam znać wieczorkiem ok? Ale postaram się bardzo , aby nasza dwójka też się wybrała, tylko bym prosiła info na priv ile mnie ta impreza będzie kosztowała, żebym się nie przeliczyła, bo te buty i spodnie trzeba jeszcze kupić
Margit - spodnie nieprzemakalne obowiązkowo. Rękawice dla Ciebie - wiadomo. Bez zimowych butów da się, będzie trochę miękko np. na lodach, ale nie są konieczne.
Tak przy okazji, ktoś z "kursantów" Waldka wybiera się na grudniową imprezę?
A Madzia- Hella co się nie odzywasz??
Czując się niejako wywołana do tablicy 
Tak jak rozmawialiśmy Pablo - już od zeszłego roku mam silne postanowienie, że muszę, zrobię, niech się dzieje co chce! Ale...
W tym roku zaczęły się schody o nazwie studia podyplomowe.
Terminarz mam tylko do stycznia
Przełom stycznia i lutego ( a kto wie, czy nie początek marca ) to egzaminy i praca semestralna. Tego nie ominę. To priorytet. Bez tego licencji państwowej nie dostanę.
Jestem po pierwszym zjeździe, więc jeszcze nic nie wiem.
Póki co - terminowo nie mogę się deklarować. 
Będę robić wszystko, by tej zimy dotrzeć na kurs, ale kiedy to się stanie, czy będę mogła razem z Wami - czas pokaże.
VII turnus 17 - 20.02
VIII turnus 24 - 27.02
dla mnie te dwa terminy są realne, wtedy mam ferie. Nie mam możliwości wzięcia urlopu w innym czasie, a z tych rzeczy co są konieczne do zabrania to wielu nie mamy

konieczne :
spodnie od wiatru i śniegu
buty do wspinania*
spodnie z polara
rękawice zewnętrzne
rękawiczki wewn. x 2
plecak do wspinania (ok. 40l) - jakiś specjalny ???
śpiwór - stary i duży... chyba czas pomyśleć o nowych ...
czołówka
Przełom stycznia i lutego ( a kto wie, czy nie początek marca ) to egzaminy i praca semestralna. Tego nie ominę.
Hella ja mam podobnie, tylko że w moim przyadku to są studia dzienne, a w lutym powinnam bronić inżyniera, ale czy się uda 
Jestem po pierwszym zjeździe, więc jeszcze nic nie wiem.
Póki co - terminowo nie mogę się deklarować.

a kiedy będziesz wiedziała coś więcej?
a z tych rzeczy co są konieczne do zabrania to wielu nie mamy
konieczne :
spodnie od wiatru i śniegu
buty do wspinania*
spodnie z polara
rękawice zewnętrzne
rękawiczki wewn. x 2
czołówka
Margit ja też większości nie mam, ale nie uważam aby wszytsko co napisałaś było konieczne, ale niech się wypowie ktoś bardziej zorientowany w temacie 
dlatego je wyszczególniłam, żeby się dowiedzieć na ile to jest niezbędne
VII turnus 17 - 20.02
VIII turnus 24 - 27.02
dla mnie te dwa terminy są realne, wtedy mam ferie. Nie mam możliwości wzięcia urlopu w innym czasie, a z tych rzeczy co są konieczne do zabrania to wielu nie mamy

konieczne :
...
buty do wspinania*
spodnie z polara
...
czołówka
Margit terminy pomyliłaś, są w tym czasie takie:
VII turnus 13 - 16.02
VIII turnus 20 - 23.02
IX turnus 27.02- 02.03
Stasiu, lawinowy wybierzemy tak by się jakoś wspólnie spotkać
VII turnus 12 - 13.02
VIII turnus 19 - 20.02
IX turnus 26 - 27.02
widzę że jest jakoś odwrotnie (wcześniej lawinowy był przedłużeniem zimowego)
Buty - jak nie ma wspinaczkowych to muszą wystarczyć zwykłe treki i już, ludzie takie mieli i musiały wystarczyć, dobrze by miały sztywną podeszwę (na lody się przyda
)
Spodnie z polara ja takich nie nosze
weźmiesz jakieś getry czy cuś pod spód a po schronisku to kto co woli
plecak do wspinania (ok. 40l) nie mam takiego (tzn nie biorę dwóch plecaków tylko jeden duży który potem trzeba zmniejszyć), może tak- mniejszy się nie nada bo trzeba tam coś ciepłego schować na przebranie trochę szpeju, linę, więc jak masz większy to dobrze.
Śpiwór w schronie jest pościel - jak nie chcesz to nie targaj go w ogóle.
Czołówkę chyba masz, jak nie to już za 60pln można kupić dobry najprostszy model petzla, odradzam te z allegro czy tesco na mrozie szwankują - sprawdzone na własnym czole 
Zresztą jak macie jakieś pytania, mogę podać kontakt (ale jest na stronie co Kasia podała) Waldek N. odpowie Wam na pytania. Jeżeli chodzi o sprzęt to pewnie poradzi ten z najwyższej półki hehehe 
a kiedy będziesz wiedziała coś więcej?
Właśnie w tym problem, że nie wiem
Na poprzednim zjeździe były tylko takie ogólne rozważania typu: "tak zaplanowaliśmy, ale prawdopodobnie się coś zmieni", "nie ma jeszcze planu na przyszły semestr", "wszystko będzie zależało jakich promotorów Państwo wybierzecie" ( pytanie - JAKICH PROMOTORÓW BO PÓKI CO ZNAMY NAZWISKA, NIE LUDZI! ) itp.
Może coś się wyklaruje teraz (7, 8, 9 XI)?
faktycznie, źle skopiowałam temat - no to w tym wypadku zostaje mi tylko VIII turnus
Nie mam czołówki ... ale jak tak mówisz to kupimy sobie , to niewielki wydatek
Plecaki mamy obydwoje dość duże, bo kupowane były na zagraniczne wakacyjne wyjazdy. ja mam 70 a Krzysiek 80+10 więc jest się gdzie zapakować, ale dają się dość fajnie skompresować. Nie są to plecaki z górnej półki, ale na razie nie narzekam. Innych i tak teraz nie będę kupowac, bo są ważniejsze wydatki

No to oki

wstepnie ustalamy lawinowy 19-20 to jest czwartek piatek i zimowy od 20stego (piatek) do poniedziałku 23.02.
Zainteresowani - możecie się ustosunkować do tego terminu?
Madzia dla Ciebie jednej łatwiej będzie znaleźć jedno miejsce niż dla całej grupy, wiec jak zdecydujesz sie później to nic nie szkodzi (mam nadzieję

)
W tą zimę tez było więcej chętnych, ale potem zostały nas tylko dwie osoby (a to terminy a to koszty itp.) zdeterminowanym trzeba być

Madzia dla Ciebie jednej łatwiej będzie znaleźć jedno miejsce niż dla całej grupy, wiec jak zdecydujesz sie później to nic nie szkodzi (mam nadzieję

)
Będzie dobrze 
jeżeli chodzi o zaproponowany termin to na razie nie mogę się wypowiedzieć czy w 100% mi pasuje. Muszę sprawdzić dokładnie kiedy wypadają mi ferie a kiedy sesja. Jak się czegoś dowiem dam znać