Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Problemy z funkcjonowaniem forum
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Sokół

na górze strony masz PANEL KONTROLNY i tam wszystko uzupełniasz.
awatar musi miec maks 15 kb i wymiary 100 na 100 pikseli. Pozostałe dane uzupełnisz bez kłopotu. Pozdrawiam.
Sokół dzięki,już uzupełniłem.
Jedno pytanie. Czy Wam dzisiaj też chwilami tak wolno przewijają się strony na Forum? Niedawno pojawił mi się komunikat "too many connections" i nic nie mogłem z tym zrobić, straciłem Was z oczu.Sad

Jakaś cenzura, czy co? Wink Big Grin

maciek napisał(a):
Jedno pytanie. Czy Wam dzisiaj też chwilami tak wolno przewijają się strony na Forum? Niedawno pojawił mi się komunikat "too many connections" i nic nie mogłem z tym zrobić, straciłem Was z oczu.Sad

Niestety występują chwilami problemy techniczne niezależne w tej chwili ode mnie. Mam nadzieję, że nie będą się powtarzać, jeśli to postaram się jakoś temu przeciwdziałać Smile

Pedro napisał(a):

maciek napisał(a):

Niestety występują chwilami problemy techniczne niezależne w tej chwili ode mnie. Mam nadzieję, że nie będą się powtarzać, jeśli to postaram się jakoś temu przeciwdziałać Smile

To jest dopiero obsługa! Smile
Czternaście minut czekałem na odpowiedź od Administratora.
No i od razu lepiej wszystko chodzi. ok
Dzięki! Bo chciałem już lecieć po nowego laptopa.Wink Big Grin

http://pl.youtube.com/watch?v=YvyB4tudnsU

Pedro napisał(a):

maciek napisał(a):

Bartek też miałem ten problem.
Nie wiem jaki masz serwer, ale jeśli możesz to ustaw większą liczbę jednoczesnych połączeń do bazy MySQL i liczbę zapytań na godzinę do bazy danych MySQL. Problem powinien zniknąć.

Zauważyłem, że kodowanie znaków dla pauzy i apostrofu skopiowanej z Worda nie jest najlepsze, ale ten problem rozwiąże ustawienie kodowania na:

SET NAMES ?utf8?;
SET CHARACTER SET ?utf8?;
SET SESSION collation_connection = ?utf8_unicode_ci?;.

Bartek jeśli masz jakieś pytania możesz pytać. Postaram się Ci pomóc. W końcu powinniśmy zacząć współpracować ze sobą.

Montenegro napisał(a):

Pedro napisał(a):

maciek napisał(a):

Bartek też miałem ten problem.
Nie wiem jaki masz serwer, ale jeśli możesz to ustaw większą liczbę jednoczesnych połączeń do bazy MySQL i liczbę zapytań na godzinę do bazy danych MySQL. Problem powinien zniknąć.

Zauważyłem, że kodowanie znaków dla pauzy i apostrofu skopiowanej z Worda nie jest najlepsze, ale ten problem rozwiąże ustawienie kodowania na:

SET NAMES ?utf8?;
SET CHARACTER SET ?utf8?;
SET SESSION collation_connection = ?utf8_unicode_ci?;.

Bartek jeśli masz jakieś pytania możesz pytać. Postaram Ci się pomóc. W końcu powinniśmy zacząć współpracować ze sobą.

Dzięki za rady Michał. Wypróbuje to niebawem. Będę pamiętał o Twojej propozycji Smile

Najlepiej zrób kopię bazy danych jakbyś coś majstrował Wink

Montenegro napisał(a):
Najlepiej zrób kopię bazy danych jakbyś coś majstrował Wink

Spokojnie, informatykiem nie jestem ale pewne zasady znam Smile

Sokół

Te, Montenegro, co nam Administratora pouczasz? pokey Idź się wstydzić do kąta.

Sokół napisał(a):
Te, Montenegro, co nam Administratora pouczasz? pokey Idź się wstydzić do kąta.

Spoko, dobre rady nikomu nie zaszkodziły. Nawet jeżeli jest to oczywiste to czasami warto przypomnieć, bo w nawale pracy najłatwiej o przeoczenie

Halo - dlaczego nie mogę śledzić wątku "zimowo... czyli..." blink

Ostatni post, który mogę przeczytać to 690 na str. 46., a widać, że po Mieciurze w tym temacie pisał jeszcze np. Pablo... unsure
Hellu co się dzieje dokładnie? Ma ktoś podobnie jak Hella (u mnie jest ok)?
To pewnie dla tego że dzieliłem temat, ale raptem wyciełem 3 posty (ostatnie) , które po przemyśleniu przeniosłem do Tatr http://www.gorskiswiat.pl/forum/forumdisplay.php?fid=19 i wszystko powinno chodzic dobrze, przynajmniej u mnie tak jest uhm
Mam nadzieję, że teraz problem zniknął. Proszę Hella o informacje Smile
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Przekierowanie