Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Narty :-)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Super super ! Jest nas coraz więcej ! Smile gratuluje zakupu i życzę udanej zabawy !
Wywrotkami się nie przejmuj, na początku każdemu się zdarzają.

mieciur napisał(a):
Super super ! Jest nas coraz więcej ! Smile gratuluje zakupu i życzę udanej zabawy !
Wywrotkami się nie przejmuj, na początku każdemu się zdarzają.

Dzięki ok
Nareszcie weekend - narty, narty i narty będą w użyciu. Dance

Zapraszam wszystkich na narty w Góry Świętokrzyskie - na naszych stokach super warunki a i widoczki piękne podczas zjazdów Toungue Jeździ ktoś w świętokrzyskim w ogóle czy wolicie wyższe górki? Wink
Ja jeżdżę po Beskidach Smile czy to wyższe górki ? hmm raczej tak ale niewiele wyższe.
Są tu też osoby jeżdżące po Tatrach na ski - turach. Ja polecam biegówki - śladówki - świetna zabawa Smile
Wyciągi\stoki są dla mięczaków Wink
Marnypopis, pewnie masz rację, ale na świecie musi być miejsce zarówno dla twardzieli jak i dla mięczaków bo inaczej byłoby nudno Toungue

Marnypopis napisał(a):
Wyciągi\stoki są dla mięczaków Wink

Mi tam się niekiedy, jak mam okazję po pracy wyskoczyć na Skrzyczne, zdarzy wykonać obejście dolnego odcinka przez krzesełko do Jaworzyny...
Człowiek mięknie na starośćgiggle

Widzę, że nas staruszków przybywa na forum. Wink Naszym znakiem rozpoznawczym jesz "krzesełko kolejki linowej". Toungue
Stach nie wiem kogo miałes na myśli, NAS staruszków

tomtur napisał(a):
Stach nie wiem kogo miałes na myśli, NAS staruszków

Nie boję się przyznać do tego - KOLEJKI ZAWSZE I WSZĘDZIE !!!

Halska napisał(a):
Hej!
Widzę na forum kilku narciarzySmile Mam więc prośbę. Mam zamiar kupić sprzęt na zimowe szaleństwo na stoku. Właściwie niewiele wiem na ten temat. Pomocy!! Jakie narty, buty, wiązania??? Na co trzeba zwrócić uwagę przy wyborze sprzętu? Jestem początkująca, wiem że długość nart ma jakiś związek ze wzrostem. Ale jaki nie wiem :-) Pomożecie??? Smile
Pozdrawiam.

Przy kupnie nart zwróć uwagę na:
- twardość desek,
- odpowiedni dobór do wzrostu i wagi
- promień skrętu oraz geometrię czyli taliowanie
- dobry stan techniczny

Pamiętaj o kilku prostych zasadach:
- im narta krótsza tym łatwiej się nią steruje.
- im większa waga - tym większa długość narty
- miękkie narty łatwiej wchodzą w skręt przy małych prędkościach, powinni więc używać ich narciarze początkujący i rekreacyjni

Uproszczony schemat doboru narty do wzrostu
kobiety - wzrost +0 do wzrost +15 cm
mężczyźni - wzrost + 5 do wzrost + 20 cm

A jeżeli chodzi o wybór sprzętu narciarskiego mogę polecić sprawdzony sklep online http://www. narty. warszawa.pl/ wypozyczalnia.. Wybór ogromny, a ceny niewygórowane.
Pozdrawiam i do zobaczenia na stoku!

Ktoś tu chyba czkawkę ma.giggleI tak z ciekawości spytam, w tym sklepie-wypożyczalni którą reklamujesz forumowicze będą mieli rabat?

KamilaK napisał(a):
Przy kupnie nart zwróć uwagę na:
- twardość desek,
- odpowiedni dobór do wzrostu i wagi
- promień skrętu oraz geometrię czyli taliowanie
- dobry stan techniczny

Pamiętaj o kilku prostych zasadach:
- im narta krótsza tym łatwiej się nią steruje.
- im większa waga - tym większa długość narty
- miękkie narty łatwiej wchodzą w skręt przy małych prędkościach, powinni więc używać ich narciarze początkujący i rekreacyjni

Uproszczony schemat doboru narty do wzrostu
kobiety - wzrost +0 do wzrost +15 cm
mężczyźni - wzrost + 5 do wzrost + 20 cm

Pozdrawiam i do zobaczenia na stoku!

Czyli wychodzi na to że ktoś postury Tomtura najlepiej na stoku będzie radził sobie w czymś takim:
http://www.glommisport.no/file/thumb/fil...3Dfill.jpg
Narta dosyć miękka dla lepszego wchodzenia w skręty, dosyć długa i szeroka bo wiadomo że Tomek nie jest jakimś liliputem.

Ja tymczasem znikam na Czantorię z moimi przykrótkimi nartkami...

No i w sezonie 2013-2014 nie byłem na nartach Sadkwasnywstyd
Nie bój nic, jeszcze Wielkanoc przed nami. W zeszłym roku było co wtedy odśnieżać Big Grin
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
Przekierowanie