Dziękuję Karo ,Miło mi
zdjęcie jest zrobione z moich rodzinnych stron k Suchej Beskidzkiej a Góry Kanady są piękne ,pachnące żywicą i bardzo rozległe .Tochę możesz zobaczyć je w relacji Pedra na stronie głównej (Park Denali na Alasce (bardzo podobne )a trochę tutaj mojej relacji
http://www.gorskiswiat.pl/forum/showthread.php?tid=79
Zgadzam się.
Czar dawnych chwil -uchwycony w jednym momencie.Dobry szalik przy pędzie związanym ze zjazdem narciarskim to podstawa
. Eeech ...przypomniałem sobie i ja nasze poczciwe drewniane jeszcze "Regle" z wiązaniami "sprężynowymi":rolleyes:
Pozdrawiam Spoko.
.To były właśnie sprężynowe wiązania a i buty zykłe takie do chodzenia Mile wspominam jazdę po skorupie śnieżnej .Mknęło się szalenie szybko gorzej było z wychamowaniem

Aaaa...to ja zawczasu-wykonywałem zwiad w terenie(przed zjazdem) i wypatrywałem odpowiednich elastycznych chaszczy, które były w stanie mnie zatrzymać...
Ha jak porównamy sprzęt dzisiejszy z sprzetem choć by 20 lat wczesniejszym i to że teraz stoki są ratrakowane .to chłpoki mieliście pieruńską odwagę na tych polsportach i wiązaniach na sprężynę jezdzic .
A w sumie to wszystko ciekawie się zbiegło. Albowiem KasiaA w zeszłym tygodniu przesłała mi właśnie takiego SMS-a
Ten cytat powyżej
Cennik 220koron za 3 godz. przy tej ilości narciarzy nogi weszły mi wiecie gdzie

I jeszcze jedna informacja dla smakoszy napój 25 Kć ,a napój bogów 24Kć nie ma wyboru

A tak na marginesie to znam te tereny Dolna ,Górna Lomna z letnich przejazdów samochodem i częściowo z wędrówek
Poza stokiem ładne górki ,dzisiaj piękne niebo z księżycem prawie w pełni oświetlajacym jasna poświatą krajobraz,w górach jest wszystko ładne

Gratuluję kolejnego udanego wyjazdu narciarskiego.
SEZON NARCIARSKI OTWARTY[color=#000000]
Karnet 58 zł.do 13.00 ,liczba narciarzy szt.około 30.
Sam nie byłem ,ale moi koledzy i owszem .
Tj. ja wjadę w budkę z hod-dogami