Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Narty :-)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
jakie zdjęcie! rewelacja. jakie są góry w kanadzie?

Karo napisał(a):
jakie zdjęcie! rewelacja. jakie są góry w kanadzie?

Dziękuję Karo ,Miło miSmile
zdjęcie jest zrobione z moich rodzinnych stron k Suchej Beskidzkiej a Góry Kanady są piękne ,pachnące żywicą i bardzo rozległe .Tochę możesz zobaczyć je w relacji Pedra na stronie głównej (Park Denali na Alasce (bardzo podobne )a trochę tutaj mojej relacji
http://www.gorskiswiat.pl/forum/showthread.php?tid=79

Karo napisał(a):
jakie zdjęcie! rewelacja.

Zgadzam się.Smile Czar dawnych chwil -uchwycony w jednym momencie.Dobry szalik przy pędzie związanym ze zjazdem narciarskim to podstawaCool . Eeech ...przypomniałem sobie i ja nasze poczciwe drewniane jeszcze "Regle" z wiązaniami "sprężynowymi":rolleyes:
Pozdrawiam Spoko.

Dziekuję doktorzeSmile.To były właśnie sprężynowe wiązania a i buty zykłe takie do chodzenia Mile wspominam jazdę po skorupie śnieżnej .Mknęło się szalenie szybko gorzej było z wychamowaniemSmile

spoko napisał(a):
Mile wspominam jazdę po skorupie śnieżnej .Mknęło się szalenie szybko gorzej było z wychamowaniemSmile

Aaaa...to ja zawczasu-wykonywałem zwiad w terenie(przed zjazdem) i wypatrywałem odpowiednich elastycznych chaszczy, które były w stanie mnie zatrzymać...Cool

Big Grin Ha jak porównamy sprzęt dzisiejszy z sprzetem choć by 20 lat wczesniejszym i to że teraz stoki są ratrakowane .to chłpoki mieliście pieruńską odwagę na tych polsportach i wiązaniach na sprężynę jezdzic .Smile
A tak mi się jeszcze przypomniało ,że z Koscielca zjechał na drewnianych nartach od Barabasza pan Zaruski.jak by nie było jeden z pierwszych narciarzy w Polsce .
"Narty poniosły mnie jak wściekłe ,ale panowałem nad niemi" -Zaruski -zjazd z Kościelca

A w sumie to wszystko ciekawie się zbiegło. Albowiem KasiaA w zeszłym tygodniu przesłała mi właśnie takiego SMS-aSmile Ten cytat powyżej
No i nadszedł czas aby wam opisać nastepny stok na którym byłem w czwartek miały być Mosty u Jabłonkova ,a wyszła Armada stok w Dolny Lomna niedaleko Jabłonkova .Jak nie którzy wiedzą mieszkam w strefie nadgranicznej Czeskiej i na narty do Czech jeżdzę nawet po pracy na wieczorne jazdy . Dla narciarzy tylko taki opis stok o dł.850 m świeżo wyratrakowany ,orczyk dwuosobowy i na stoku 5 osób ,powtarzam 5 -ciu narciarzy do godz.18 ,potem coś około 20 ,w tym trzech golasomorsów wydaniu czeskim .Toungue
Cennik 220koron za 3 godz. przy tej ilości narciarzy nogi weszły mi wiecie gdzieSmile
I jeszcze jedna informacja dla smakoszy napój 25 Kć ,a napój bogów 24Kć nie ma wyboruToungue
Gratuluje Tomtur tego wypadu narciarskiego .Jak widać narty nie pójdą jeszcze do kąta.
A tak na marginesie to znam te tereny Dolna ,Górna Lomna z letnich przejazdów samochodem i częściowo z wędrówek
No i wróciłem z kolejnego wypadu na narty ,w Jastrzebiu dzisiaj jakby wiosna ,a w górach też wiosna .Stok przygotowany wyratrakowany ,ale śnieg beton ciężki dla kolan ,ogólnie jeszcze jest b.fajnie .
Poza stokiem ładne górki ,dzisiaj piękne niebo z księżycem prawie w pełni oświetlajacym jasna poświatą krajobraz,w górach jest wszystko ładne Smile
Pięknie. Smile
Gratuluję kolejnego udanego wyjazdu narciarskiego.
Chciałem uroczyscie poinformowac forumowych narciarzy że
SEZON NARCIARSKI OTWARTY[color=#000000]
Karnet 58 zł.do 13.00 ,liczba narciarzy szt.około 30.
Sam nie byłem ,ale moi koledzy i owszem .
I znów X.Anna spadnie z konia
Tj. ja wjadę w budkę z hod-dogami w00t
hejka,tomtur, o ktorym miejscu mowisz?
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
Przekierowanie