Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (3): « Pierwsza [1] 2 3 Następna > Ostatnia »
Dziewięć dni w Tatrach
Autor Wiadomość
Sylwester

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Dziewięć dni w Tatrach

Dziewięć dni w Tatrach, więc dziewięć zdjęć, a zdjęcia które zobaczycie to jedynie ślad na ścieżce wspomnień ...
Wróciłem cały i jak zwykle ze świadomością niespełnienia, ale czyż niedosyt nie jest lepszy od niestrawności po przejedzeniu ... znów tu jestem i znów mam plany na przyszły czas, bo znów przeznaczenie pozwoliło mi wrócić z pięknego, choć mniej przewidywalnego świata i cieszyć się radością przyszłych dni ... Wink

Dzień pierwszy - wtarganie do schroniska na Chochołowskiej /wspólnie i w porozumieniu z Rafałem/ wszystkich potrzebnych i niepotrzebnych maneli i całego żarła i napitku, który miał dawać energię na kolejne dni    
Dzień drugi - mimo, że na lekko, to jednak z uwagi na warunki pogodowe trasa okazała się nie do "zrobienia" gdyż po wejściu na zbocze Wołowca ulegliśmy wichrowi i dziwnie za niskiej /odczuwalnej/ temperaturze, która cholernie wyostrzyła warunki na szlaku, pocieszeniem stał się Bobrowiec ...    
Dzień trzeci - zaplanowany i zrobiony Kończysty przez Trzydniowiański, zejście do schroniska wariantem, który do dziś wzbudza we mnie bliżej nieokreślone, aczkolwiek nie za przyjemne odczucia Wink    
Dzień czwarty - zmiana schroniska, a więc przejście przez przeł. Iwaniacką do Kościeliska i złożenie gratów w Ornaku, jako uzupełnienie dnia odwiedziny w Mylnej pełnej dziwno-pięknych lodowych tworów i trek do Kir po zaopatrzenie Wink    
Dzień piąty - nowy dzień, nowi uczestnicy /Fazik,Pedro/ wleźliśmy na Tomanowy i choć może nie Polski, lecz ten pierwszy i niższy, to przecież impreza i tak była była bardzo akuratna Wink    
Dzień szósty - trochę długa trasa, tj. z /z Pedrem/ Ornaku przez Ciemniak i Czerwone Wierchy do Kopy Kondrackiej, a dalej już sam przez cholerne Goryczkowe Czuby do Kasprowego i zejście do Murowańca, dzień ciepło-pogodny, południowe zbocza ciężkie, granie częściowo wytopione ze śniegu, przydało mi się oswojenie ze skałą, bo więcej na graniach miałem niezaasekurowenego wspinu, niż zimowego górołażenia, ale ... warto było, dziś wiem to już na pewno, bo tak się składa, że głównie takie wspomnienia zostają w głowie na zawsze ... Smile    
Dzień siódmy - dałem sobie trochę wytchnienia po poprzednim dniu, nieco za późno wstałem i zrobiłem jedynie Zawratową Przełęcz, a że na przełęczy było mi oczywiście za mało, wlazłem graniowo w kierunku na Zawratową Turnię ... wróciłem na przełęcz, zlazłem do dolinki i po głębokim śniegu badając warunki w mniej szlakowych miejscach doczłapałem do schronu Smile    
Dzień ósmy - wstałem, zjadłem coś, wyszedłem ze schronu, zacząłem iść i ... doszedłem nieprzetartym szlakiem od strony Zielonego Stawu na Karb, z przełęczy wlazłem na Kościelec, byłem sam Smile więc zjadłem coś, posiedziałem tam niezadługo, podumałem ... po czym wróciłem prawie po swoich śladach do Murowańca cieszyć się z kolejnego udanego dnia ...    
Dzień dziewiąty - to pakowanie, żegnanie się z ludźmi z zaprzyjaźnionego schroniska, kilka telefonów, które pozwalały mi nieboleśnie wrócić do codzienności i zejście przez Jaworzynkę do Zakopanego gdzie zaczynał się już oszołomiasty zamęt związany ze skokami ...    
Z Zakopanego wyjechałem szybko, bo wracałem do krainy młodości - na trzy dni w Góry Świętokrzyskie, ale, to już całkiem inna bajka ...

Pozdrawiam.

ps. podziękowania dla wszystkich z którymi dobry los pozwolił mi spotkać się na szlaku i cieszyć dobrym czasem

18-01-2009 07:17 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Hella

RE: Dziewięć dni w Tatrach

Eeeeeee Panie Smoku - tak krótko to Panu nie pozwolimy pisać...

Chcemy więcej!

"... Snuj marzenia tak, jakbyś miał żyć wiecznie;
żyj tak, jakbyś miał umrzeć dziś..."
18-01-2009 07:25 PM
Pedro
Administrator

Grupa: Administratorzy

Sylwester napisał(a):
Dziewięć dni w Tatrach, więc dziewięć zdjęć (...)

Hehe, no na początek dobre i dziewięć Smile

Górskie Forum Internetowe - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl)
18-01-2009 07:42 PM
dr.Etker

Dziewięć dni w jednym kawałku w Tatrach -po prostu fartownie.ok
B.ciekawe ujęcia fotograficzne-mam nadzieję na więcej zdjęć. Smile

18-01-2009 08:33 PM
bober37

Witaj Smoku, pięknych kupe dni pochodziles, zazdroszczę Sad tez bym tak chcial ale czas, czasu brak, moze za jakis czasSmile))

Życie jest za krótkie....więc po cholerę być przeciętnym człowiekiem.... Kazimierz Kutz
18-01-2009 08:33 PM
mar.an

No Sylwestrze, dałeś czadu ok:
Rewelacyjne zdjęcia (Forumowy Pająk sobowtórem Mzaka?Smile ).
Myślałam, że nie mogę mieć większej ochoty na wyjazd w Tatry, niż mam w chwili obecnej. Powiem Ci jedynie, że Twoja relacja i niesamowite zdjęcia nasiliły u mnie - chyba już do stanu chorobowego - tęsknotę za ukochanymi Tatrami... Mam nadzieję, że i mnie dane będzie za kilka tygodni maszerować po tych terenachSmile.
A tymczasem bardzo proszę o jeszcze troszkę zdjęćSmile. Mogę?

http://www.youtube.com/watch?v=syTcL8OIP7A
18-01-2009 08:48 PM
Stasiu

No co by tu powiedzieć. Smoczysko miał wystrzałowo, tylko pozazdrościć. ok Taki sobie Smok samotnik. [/i]

Góry się nie zdobywa, góry nas wpuszczają.
18-01-2009 08:53 PM
maciek
Moderator

Grupa: Moderatorzy Forum

Sylwester napisał(a):
Dziewięć dni w Tatrach...

Dziewięć pięknych dni.Smile
Drugie zdjęcie zapiera dech.Smile

18-01-2009 09:10 PM
Sylwester

Dzięki za dobre słowa Wink a dla stęsknionych tatrzańskiej zimy wrzucam kilka zdjęć z mojej rajzy Smile

Załączone pliki Miniatury

18-01-2009 10:07 PM
Lotka
i Antek

Dziewięć dni Rolleyes Niesamowicie dużo czasu, a zarazem jak mało, prawda? Ehhh

Tatry odwiedzimy może dopiero za rok kwasny a tutaj już takie pokusy! Bardzo ładne zdjęcia.

"Kto nie idzie ten ginie"
19-01-2009 08:35 AM
Pablo
pablo

Podobało się, sprawia że nie moge sie doczekać, no niektóre foty robią wielkie wrażenie ok ale wiadomo, że to nie to co widzialeś i czułeś na miejscu, co Ci będe pisał... oby jak najwięcej Wink

Zaprzyjaźnij się z człowiekiem, który chodzi po górach
19-01-2009 10:09 AM
KasiaA
KrakowiankA

Oj, nie ma to jak porządnie zmarznać w tatrach, być przewianym, ściągnąć buty w schronisku po dobrze spędzonym dniu...
Gratuluję wyprawy ok

"[Tatry]...Przeto stałyście się marzeniem, tęsknotą ludzi spragnionych modlitwy bezsłownej i słońca"
19-01-2009 10:16 AM
dzienciol313
okrzyknięty stukaczem

Pięknie Sylwestrze. Wspaniały wyjazd i na pewno nie zapomniane wrażenia,cudownieSmile

Druga fotka z relacji miażdży, jak dla mnie jest idealnaSmile

"Góry są wyzwaniem, prowokują istotę ludzką do wysiłku, do przezwyciężania samych siebie." J.P.II
19-01-2009 10:17 AM
Sylwester

Dzięki pochlebcy, a teraz ostatnia odsłona, czyli mniej gór, a więcej ludzi, choć niewątpliwie to ludzie z gór Smile

Załączone pliki Miniatury

19-01-2009 10:51 AM
Pablo
pablo

A na ostatnim zdjęciu 7mka??

Zaprzyjaźnij się z człowiekiem, który chodzi po górach
19-01-2009 11:00 AM