Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat
Dziewięć dni w Tatrach - Wersja do druku

+- Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl/forum)
+-- Forum: Wyprawy, relacje, opisy (/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Forum: Tatry (/forumdisplay.php?fid=19)
+--- Temat: Dziewięć dni w Tatrach (/showthread.php?tid=1735)

Dziewięć dni w Tatrach - Sylwester - 18-01-2009 07:17 PM

Dziewięć dni w Tatrach, więc dziewięć zdjęć, a zdjęcia które zobaczycie to jedynie ślad na ścieżce wspomnień ...
Wróciłem cały i jak zwykle ze świadomością niespełnienia, ale czyż niedosyt nie jest lepszy od niestrawności po przejedzeniu ... znów tu jestem i znów mam plany na przyszły czas, bo znów przeznaczenie pozwoliło mi wrócić z pięknego, choć mniej przewidywalnego świata i cieszyć się radością przyszłych dni ... Wink

Dzień pierwszy - wtarganie do schroniska na Chochołowskiej /wspólnie i w porozumieniu z Rafałem/ wszystkich potrzebnych i niepotrzebnych maneli i całego żarła i napitku, który miał dawać energię na kolejne dni [attachment=18915]
Dzień drugi - mimo, że na lekko, to jednak z uwagi na warunki pogodowe trasa okazała się nie do "zrobienia" gdyż po wejściu na zbocze Wołowca ulegliśmy wichrowi i dziwnie za niskiej /odczuwalnej/ temperaturze, która cholernie wyostrzyła warunki na szlaku, pocieszeniem stał się Bobrowiec ... [attachment=18916]
Dzień trzeci - zaplanowany i zrobiony Kończysty przez Trzydniowiański, zejście do schroniska wariantem, który do dziś wzbudza we mnie bliżej nieokreślone, aczkolwiek nie za przyjemne odczucia Wink [attachment=18917]
Dzień czwarty - zmiana schroniska, a więc przejście przez przeł. Iwaniacką do Kościeliska i złożenie gratów w Ornaku, jako uzupełnienie dnia odwiedziny w Mylnej pełnej dziwno-pięknych lodowych tworów i trek do Kir po zaopatrzenie Wink [attachment=18918]
Dzień piąty - nowy dzień, nowi uczestnicy /Fazik,Pedro/ wleźliśmy na Tomanowy i choć może nie Polski, lecz ten pierwszy i niższy, to przecież impreza i tak była była bardzo akuratna Wink [attachment=18919]
Dzień szósty - trochę długa trasa, tj. z /z Pedrem/ Ornaku przez Ciemniak i Czerwone Wierchy do Kopy Kondrackiej, a dalej już sam przez cholerne Goryczkowe Czuby do Kasprowego i zejście do Murowańca, dzień ciepło-pogodny, południowe zbocza ciężkie, granie częściowo wytopione ze śniegu, przydało mi się oswojenie ze skałą, bo więcej na graniach miałem niezaasekurowenego wspinu, niż zimowego górołażenia, ale ... warto było, dziś wiem to już na pewno, bo tak się składa, że głównie takie wspomnienia zostają w głowie na zawsze ... Smile[attachment=18920]
Dzień siódmy - dałem sobie trochę wytchnienia po poprzednim dniu, nieco za późno wstałem i zrobiłem jedynie Zawratową Przełęcz, a że na przełęczy było mi oczywiście za mało, wlazłem graniowo w kierunku na Zawratową Turnię ... wróciłem na przełęcz, zlazłem do dolinki i po głębokim śniegu badając warunki w mniej szlakowych miejscach doczłapałem do schronu Smile [attachment=18921]
Dzień ósmy - wstałem, zjadłem coś, wyszedłem ze schronu, zacząłem iść i ... doszedłem nieprzetartym szlakiem od strony Zielonego Stawu na Karb, z przełęczy wlazłem na Kościelec, byłem sam Smile więc zjadłem coś, posiedziałem tam niezadługo, podumałem ... po czym wróciłem prawie po swoich śladach do Murowańca cieszyć się z kolejnego udanego dnia ... [attachment=18923]
Dzień dziewiąty - to pakowanie, żegnanie się z ludźmi z zaprzyjaźnionego schroniska, kilka telefonów, które pozwalały mi nieboleśnie wrócić do codzienności i zejście przez Jaworzynkę do Zakopanego gdzie zaczynał się już oszołomiasty zamęt związany ze skokami ... [attachment=18924]
Z Zakopanego wyjechałem szybko, bo wracałem do krainy młodości - na trzy dni w Góry Świętokrzyskie, ale, to już całkiem inna bajka ...

Pozdrawiam.

ps. podziękowania dla wszystkich z którymi dobry los pozwolił mi spotkać się na szlaku i cieszyć dobrym czasem

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Hella - 18-01-2009 07:25 PM

Eeeeeee Panie Smoku - tak krótko to Panu nie pozwolimy pisać...

Chcemy więcej!

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Pedro - 18-01-2009 07:42 PM

Sylwester napisał(a):
Dziewięć dni w Tatrach, więc dziewięć zdjęć (...)

Hehe, no na początek dobre i dziewięć Smile

RE: Dziewięć dni w Tatrach - dr.Etker - 18-01-2009 08:33 PM

Dziewięć dni w jednym kawałku w Tatrach -po prostu fartownie.ok
B.ciekawe ujęcia fotograficzne-mam nadzieję na więcej zdjęć. Smile

RE: Dziewięć dni w Tatrach - bober37 - 18-01-2009 08:33 PM

Witaj Smoku, pięknych kupe dni pochodziles, zazdroszczę Sad tez bym tak chcial ale czas, czasu brak, moze za jakis czasSmile))

RE: Dziewięć dni w Tatrach - mar.an - 18-01-2009 08:48 PM

No Sylwestrze, dałeś czadu ok:
Rewelacyjne zdjęcia (Forumowy Pająk sobowtórem Mzaka?Smile ).
Myślałam, że nie mogę mieć większej ochoty na wyjazd w Tatry, niż mam w chwili obecnej. Powiem Ci jedynie, że Twoja relacja i niesamowite zdjęcia nasiliły u mnie - chyba już do stanu chorobowego - tęsknotę za ukochanymi Tatrami... Mam nadzieję, że i mnie dane będzie za kilka tygodni maszerować po tych terenachSmile.
A tymczasem bardzo proszę o jeszcze troszkę zdjęćSmile. Mogę?

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Stasiu - 18-01-2009 08:53 PM

No co by tu powiedzieć. Smoczysko miał wystrzałowo, tylko pozazdrościć. ok Taki sobie Smok samotnik. [/i]

RE: Dziewięć dni w Tatrach - maciek - 18-01-2009 09:10 PM

Sylwester napisał(a):
Dziewięć dni w Tatrach...

Dziewięć pięknych dni.Smile
Drugie zdjęcie zapiera dech.Smile

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Sylwester - 18-01-2009 10:07 PM

Dzięki za dobre słowa Wink a dla stęsknionych tatrzańskiej zimy wrzucam kilka zdjęć z mojej rajzy Smile

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Lotka - 19-01-2009 08:35 AM

Dziewięć dni Rolleyes Niesamowicie dużo czasu, a zarazem jak mało, prawda? Ehhh

Tatry odwiedzimy może dopiero za rok kwasny a tutaj już takie pokusy! Bardzo ładne zdjęcia.

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Pablo - 19-01-2009 10:09 AM

Podobało się, sprawia że nie moge sie doczekać, no niektóre foty robią wielkie wrażenie ok ale wiadomo, że to nie to co widzialeś i czułeś na miejscu, co Ci będe pisał... oby jak najwięcej Wink

RE: Dziewięć dni w Tatrach - KasiaA - 19-01-2009 10:16 AM

Oj, nie ma to jak porządnie zmarznać w tatrach, być przewianym, ściągnąć buty w schronisku po dobrze spędzonym dniu...
Gratuluję wyprawy ok

RE: Dziewięć dni w Tatrach - dzienciol313 - 19-01-2009 10:17 AM

Pięknie Sylwestrze. Wspaniały wyjazd i na pewno nie zapomniane wrażenia,cudownieSmile

Druga fotka z relacji miażdży, jak dla mnie jest idealnaSmile

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Sylwester - 19-01-2009 10:51 AM

Dzięki pochlebcy, a teraz ostatnia odsłona, czyli mniej gór, a więcej ludzi, choć niewątpliwie to ludzie z gór Smile

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Pablo - 19-01-2009 11:00 AM

A na ostatnim zdjęciu 7mka??

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Pedro - 19-01-2009 11:48 AM

O ile zdjęć moich Big Grin Fajnie tak wrócić myślami do białych Tater Rolleyes

No i przyłączam się do pochlebnych opinii dla fotki dwa post numer jeden (eh, że też nie mogłem na czas dojechać żeby to zobaczyć ermm)

RE: Dziewięć dni w Tatrach - mzak - 19-01-2009 02:02 PM

Drugie zdjęcie - pełne uznanie ( a narzekałeś na aparat...)
pozdrawiam

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Agnieszka.S - 19-01-2009 02:51 PM

Pedro napisał(a):
No i przyłączam się do pochlebnych opinii dla fotki dwa post numer jeden

Ja również! A tak w ogóle-to pięknie spędzony czas Sylwku, reszta zdjęć tyż cudowna-to z Emerykiem-budzi miłe i sentymentalne wspomnieniaSmile

Nie mogę się doczekać kiedy i ja zobaczę w końcu góry!

Pozdrawiam!!! Ps. Często myślałam o Tobie- jak spędzasz czas w Taterkach-jak widzę wybornie!Wink

RE: Dziewięć dni w Tatrach - paaulo - 19-01-2009 04:27 PM

Gratuluję udanego wyjazdu.
Szkoda, że nie dane nam było się tym razem spotkać.

RE: Dziewięć dni w Tatrach - gosia3ek - 19-01-2009 04:31 PM

Sylwku... szacunek - za plan, za wykonanie...za fotki też (za relację nie bo troszq za krótkaToungue)
jednym słowem - wyrazy uznania (z nutką zazdrości za ten zimowy inny tatrzański świat...) Big Grin

RE: Dziewięć dni w Tatrach - mieciur - 19-01-2009 05:06 PM

Sylwek, moge tylko Ci pogratulować - takie wyprawy to dla mnie jak narazie marzenia. No i piękne te zdjęcia !
pozdrawiam Smile

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Anetta - 19-01-2009 07:36 PM

Sylwestrze gratuluję wyprawy, zdjęcia ... nieeeeeeeesamowite, a teraz usiądę i się rozpłaczę, bo ja też bym tak chciała buuuuuuuuuuu, pozdrawiam gorąco

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Sylwester - 19-01-2009 08:42 PM

pozdrawiam pochlebcy i ... dziękuje bardzo

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Sokół - 20-01-2009 05:50 PM

Ja się do pochlebców z reguły nie zaliczam, ale.... cóż, warunki Ci sprzyjały do robienia zdjęć. Będzie co wrzucać do konkursów. Zdjęcia są dobre i bardzo dobre.
Co do samego wyjazdu... nie napisałeś zbyt wielu szczegółów, ale trasy ciekawe. Z pewnością na więcej nie pozwalała pogoda.
Cóż, przyszła Ci ochota na Alpy... życzę powodzenia i szybkiej realizacji planów!

Pozdrawiam

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Gandzia1 - 24-01-2009 07:33 PM

No pięknie , pięknie Sylwester -następny urlop w górach .. Ech..

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Fazik - 26-01-2009 07:42 PM

Kolega Tort pokaże gościom Smile

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Mallaidh - 26-01-2009 10:09 PM

Dopiero teraz skończyłem napawać się widokami Twojego autorstwa - super! Gratuluję wypadu!

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Sylwester - 27-01-2009 10:53 AM

cieszę się, że się podobało - pozdrawiam serdecznie

RE: Dziewięć dni w Tatrach - jck - 27-01-2009 02:45 PM

Sądziłem, że będziesz w Morskim Oku w okolicach poprzedniego weekendu. Doczłapałem tam jakoś w nocy z piątku na sobotę, ale nic z tego- masa spacerowiczów, kilku solidnych łojantów.

RE: Dziewięć dni w Tatrach - Sylwester - 27-01-2009 04:29 PM

to jeszcze nie koniec, jeszcze ścieżki się przetną ... Smile

RE: Dziewięć dni w Tatrach - yumeria - 29-07-2026 03:47 PM

TescOrlaJuicVoca????Isab????????Eleg????????SwarFiniEdga????Wrig????????Powe????????XVIIambe
115.3????????????WoodSelaTherLineAbigHelp????????Hara????Rich????????????1101Brok????????Batt
HenrmailNigh????????????Olof????4400ValsTotaBandTuttKnut????1784SoupMichHenr????????????Comm
????RobeCrasMaki????Herm????????????Sams????????BathBarb01-2MareInhi????Shin????WillXVIIGust
DualTesc????????????Just????????Creo????EuroMannJuli????????????Nath????BennDavishin????????
????????????VainTrio????????DeLo????Prow????BoscIngo????????FranCleaRHLI????Sony????????Fisk
????????FireRondJean????SunsXavi????Econ????Eden????????????Jard????????Digi????Beth????????
????XVII????ProfTefa????????LawlCanzZone????????JohnSoupAdorxDev????SoupToveFeatSwinIron????
????KoboSterSwar????Milo????Edga????????Sela????Meal????Mark????ARAG????????More????SoupZone
????????????PlayFIBA????Mava????tuchkasSwar????Andr????Clue????Repr