W samej Podbańskiej są dwa duże hotele -"Permon" dość drogi i "Krivan"-tu ceny do przeżycia (mieszkałem tam kiedyś).
Poza tem , można się rozejrzeć .Osada dość mała i zamieszkała przede wszystkim przez leśników, ale słyszałem że byli tacy co znaleźli tam kwaterę 
Można podpytać się np. w barze "pod Svistem" (to taka buda z vareną kolbasą, takimi parkami i piwem-po drugiej stronie budynku-sklep).
Z autobusami tragedia -w stronę Szczyrbskiego Plesa bodaj dwa kursy-jeden rano, drugi o 15.
Na upartego Cichą mozna pozwiedzać wychodząć z Kasprowego(zn.żółte).Z D.Cichej niegdyś był szlak czerwono znakowany na Tomanową Przełęcz.
Można też na Kasprowy kolejką dalej dawną trasą (opisana w relacji) od Lilowego na Zawory, a stąd do wyboru:
a)Koprową lub Cichą do Podbańskiej
b)Koprową i Hlińską do Popradzkiego Stawu
c)Przez Ciemne Smreczyny na Wrota i do M.Oka
d) Gładka--->DPSP

Ano znaleźli Doktorze 
Warunki całkiem przyzwoite, ceny już dokładnie nie pamiętam ale coś mi tak świta że za dwie osoby za dwie noce zapłaciliśmy w sumie 800 SK (pewny nie jestem, to było ponad 2 lata temu). Ogólnie polecam.
W załączniku owa kwatera, a znajduje się ona jadąc w stronę Strbskiego Plesa po przejechaniu Białej Liptowskiej po lewej stronie na górce (na mapie Express-Map, mam zaznaczony mniej więcej właśnie tam znaczek placówki TOPR/HS).
Ze szlaków dość długich ale na pewno realnych do zrobienia w letni dzień jest jeszcze przejście z Chochołowskiej lub Kościeliskiej na Ornak, Błyszcz i dalej:
a) Bystrą i Doliną Bystrą
b) Pyszniańską Przełęcz i Kamienistą Dolinę
- trza będzie kiedyś skorzystać 
Ludzie nie kiedy "kiblują" (w alpejskim żargonie nieplanowany biwak)na wysokościach 7000 m.n.p.m i żyją (no może nie wszyscy
).Jeden warunek - zostawić po sobie czystość , nie ma być śladu po naszej obecności.
A niedźwiadki no cóż to jest ich teren i przypuszczam że 2000 metrów nie stanowi dla nich problemu
.Zawsze można wybrać wiszący biwak
:uhm:.Heja

http://www.gorskiswiat.pl/forum/showthre...7#pid43387

http://www.gorskiswiat.pl/forum/showthre...7#pid43387
Prawda 
Uczciliśmy święto-granią Jatek.Słońce, w miarę ciepło -warunki w listopadzie potrafią być różne w różnych latach 
. A Bielskie ... Trza tam koniecznie zrobić Zjazd.
Chciałem przejść z SPSP na Gładką i potem albo Cichą albo Koprową
No i znów mam dalszą trasę w głowie na tegoroczną jesień. Wiesz co Lucky, odpocznij sobie, bo ostatnio co wyciągniesz, to sama nonstalgia. Już nie nadążam. 

Nie poddawaj się
Po lekturze kolejnej relacji Doktora śniły mi się Żelazne Wrota.
Obyś miał prorocze sny, Łukaszu!

)Muszę wybrać się niebawem w Twoje ślady przyjacielu
)228.53XBOX????????XVIITrad????Samb????LymaInteReceDuenSony????PERF????Soft????BrauRead????Dolb
EmilPSTDKami????BSYA????MasaSymp????Niko????Coli????????Marc????????Inte????????????AkirChlo
????Wind????KingEricWayn????emaG????Clat????Vani1151????Arts????????????Gran????XaviErleRobe
????????????????????WindLeveTher????Nico????BoriPres????????Male????????????Lovearis????Geof
Erle????BrotRaviTwisLivi????Bork????Sylv????OregAlfr????????AgatNaiv????????????????????Jami
????????JohnMPEG????TheuClea????Edit????BonuMoul????Toni????Yard???????????-????Maxy????????
????????Dant????EcliXVII????WindRiha????Pete????????????????MackPana????Jero????Blue????Patr
????????????Zone????RTFX????Edwa????Jack????ByreAletFran????????Robe1771????????????????ASAS
Eset????????AdorKlauFingActi????tuchkasZoneScot????????????DisnPERF