|
Jaki kupić plecak oddychający, koszulkę oraz bluzę ?
|
| Autor |
Wiadomość |
gregkrak

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
Jaki kupić plecak oddychający, koszulkę oraz bluzę ?
Witam,
poszukuje jakiegoś plecaka o pojemności około 20 litrów z systemem wentylacyjnym na plecach. Zależy mi na bardzo dobrym produkcie w którym niezawodnie będzie działał system wentylacyjny na plecach ? najlepiej aby w komplecie był bukłak ( ewentualnie z możliwością jego montażu ).
Będę również wdzięczny za polecenie jakiej firmy kupić koszulkę oraz bluzę.
Reasumując szukam kompletu ( koszulki, bluzy oraz plecaka ) które będą w bardzo dobry sposób odprowadzały wilgoć z moich pleców. Powyższy zestaw będę wykorzystywał do jednodniowych ( 12 godzinnych ) wypraw w góry.
Z góry dziękuję za pomoc w wyborze i wskazanie konkretnych firm oraz modelów dotyczących plecaka, koszulki oraz bluzy.
Pozdrawiam Grzegorz
|
|
| 28-06-2012 07:38 AM |
|
 |
Stasiu

Status:
|
RE: Jaki kupić plecak oddychający, koszulkę oraz bluzę ?
Góry się nie zdobywa, góry nas wpuszczają.
|
|
| 28-06-2012 06:05 PM |
|
 |
Arrakis

Status:
|
Marka Quechua wg mnie robi świetne produkty w dobrych cenach
Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2012 04:40 PM przez Arrakis.
|
|
| 29-06-2012 04:37 PM |
|
 |
kaja45

Status:
|
Ja polecam plecak Deuter model Freerider lub Descentor, posiadam ten pierwszy, jak dotąd nigdy mnie zawiódł. Co do bielizny termoaktywnej używam od lat szwedzkiego Crafta
Jacek
Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2012 07:44 PM przez kaja45.
|
|
| 10-07-2012 07:39 PM |
|
 |
gabi82

Status:
|
Pozwolę sobie odświeżyć wątek ponieważ mój plecak firmy Krzak już się wysłużył i czas pomyśleć o nowym...to co znalazłam w sieci powala z reguły cenami...
może możecie coś polecić sprawdzonego przez Was lub Waszych znajomych, mogą być firmy mniej znane...mój maksymalny budżet na plecak to 300 zł. Firma i design nie jest istotny...chodzi mi przede wszystkim aby służył mi przez lata i szybko nie popuszczał na szwach jak mój obecny. Wiele tego jest ale ciężko sprawdzić przecież wytrzymałość więc może coś możecie polecić.
Jeśli chodzi o pojemność to 40-45l. Ważne jest aby miał dobre mocowania do kijków trekkingowych i jakieś zewnętrzne kieszenie. Pas biodrowy i piersiowy (teraz chyba już mają wszystkie).
Generalnie najważniejsze jest solidne wykonanie.
Z tańszych oferuje coś Hi-tec, co sądzicie...?
|
|
| 24-02-2015 02:53 PM |
|
 |
TomaszRT

Status:
|
Jak ma być porządnie i długo służyć to dołóż tę stówkę i kup Deutera czy coś w tej podobie..
Jak ma być tanio i służyć okazjonalnie to kup cokolwiek..
Tanio i porządnie zarazem raczej nie będzie..
|
|
| 24-02-2015 03:19 PM |
|
 |
watażka

Status:
|
jestem też na etapie poszukiwania takiego plecaka i zdawało mi się ze taki znalazłem, czyli cena ok. 300zł, trochę różnych mocowań, oba pasy i kieszenie wewnętrzne - wybrałem plecak firmy MILO, po paru wyjściach w góry odpruł się komin, więc oddałem do reklamacji, a tam go przyszyli, teraz po paru użyciach zaczął się pruć w wielu miejscach więc jest znów w reklamacji, oprócz niego kupiłem za 50zł plecak w biedronce (no może mu brakuje kieszeni wewnętrznych i niezbędnych dla niektórych mocowań) któremu nic się nie dzieje po wielu kilometrach wędrówek, więc może co roku nowy plecak za 50zł i a nie jeden za 300zł na 6 lat
|
|
| 24-02-2015 03:20 PM |
|
 |
gabi82

Status:
|
|
|
| 24-02-2015 03:52 PM |
|
 |
Em.
Em.

Status:
|
Ja też szukam, już jeden model deutera był kupiony.. przez tydzień w domu noszony no i nijak z moimi plecami nie chciał współpracować.. Z pewnością jednak, ponownie kupując zdecyduje się na deutera właśnie, tylko inny model, cene Gabi możesz zawsze próbować negocjować.. Ja zwykle pisze do sklepu i pytam na jaki rabat mogę liczyć 
Ja podobnie jak Tomasz.. skłonna byłabym dorzucić 100 zł i kupić deutera, np.
Gabi, a 4 razy w roku to nie okazja, to prawdziwy rarytas.. być 4 razy w roku w górach
Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2015 04:27 PM przez Em..
|
|
| 24-02-2015 04:26 PM |
|
 |
gabi82

Status:
|
Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2015 04:41 PM przez gabi82.
|
|
| 24-02-2015 04:40 PM |
|
 |
Em.
Em.

Status:
|
|
|
| 24-02-2015 05:23 PM |
|
 |
Pablo
pablo

Status:
|
http://www.asport.pl/images/deuter/13/alpine/rise_3301_3.jpg
I ten Ci nie pasował?
Ale pewnie system nośny w innym damskim modelu Deutera będzie podobny
Zaprzyjaźnij się z człowiekiem, który chodzi po górach
|
|
| 24-02-2015 09:54 PM |
|
 |
gabi82

Status:
|
przez tydzień w domu noszony no i nijak z moimi plecami nie chciał współpracować..
a konkretnie co było nie tak? za sztywny/twardy, uwierał? za miękki, niestabilnie się trzymał ? w czym właściwie był problem...
|
|
| 25-02-2015 09:16 AM |
|
 |
Wasylisa
na świetlistej ścieżce

Status:
|
Ja mam Vaude 28l i bardzo go polecam. Nie pamiętam nazwy modelu, ale jest dość podstawowy, bez bocznych kieszeni (tylko jedna w górnej klapie), z kształtu długi i wąski, wyposażony a pasy biodrowy i piersiowy oraz jakieś bajery do wspinaczki (nie znam się, ale chodzi o takie zaczepy na paskach, jakieś pętelki itp.).
Został przetestowany z dużym obciążeniem (jak na niego), bo cały wypchany i dookoła drugie tyle gratów przytroczone, czyli ilość bagażu zdolna wypełnić plecak 40-45 litrów spokojnie. Do tego na plecach zwykła bawełniana koszulka, nie żadne termocudo, a wszystko na przełomie lipca i sierpnia. I oddychał, jak trzeba.
Aha, jakieś 4 lata temu w sklepie w galerii handlowej kosztował 280zł.
...kiedy przezwyciężasz udrękę strachu przed nieznanym, przed śmiercią i powierzasz siebie niedorzecznie pięknej górze...
Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2015 01:03 PM przez Wasylisa.
|
|
| 25-02-2015 01:02 PM |
|
 |
gabi82

Status:
|
Ja mam Vaude 28l i bardzo go polecam...Został przetestowany z dużym obciążeniem (jak na niego), bo cały wypchany i dookoła drugie tyle gratów przytroczone, czyli ilość bagażu zdolna wypełnić plecak 40-45 litrów spokojnie.
Dzięki za info. Jednak obstawiam min. 40l Chciałabym uniknąć przeładowania i obwieszania po bokach obecnie to przerabiałam...Co do ceny to w tych gabarytach trzeba liczyć też lekko 4 stówki z tego co się już zorientowałam. Więc podobnie jak choćby wspomniany Deuter.
|
|
| 25-02-2015 02:38 PM |
|
 |
|
|