|
Zimowo... czyli pomiędzy zaspami i lawinami
|
| Autor |
Wiadomość |
paulina
magurczanka ;)

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
RE: Zimowo... czyli pomiędzy zaspami i lawinami
Amos, nie wiem czy góry słuchały depeche mode... , ale napewno jesteś tym szczęsliwcem, który mógł wsłuchać się w melodię gór o tej porze roku i poczuć się wyjątkowo! Bo to jeszcze taki czas, kiedy tej wyjątkowości w naszych polskich Tatrach można doznać, nawet będąc na szlaku. W lecie odczucia na szlaku do zbyt głębokich raczej już nie należą! Dlatego zachęcam Cię do częstszych zimowych wyjazdów w Tatry i zbierania doświadczeń turystycznych, z którymi tak sympatycznie potrafisz się dzielić poprzez ciekawą relację i klimatyczne zdjęcia. Coś mi mówi... , że złapiesz wkrótce takiego bakcyla... , że góry zimą będą dla Ciebie największą frajdą, podobnie jak fotografia zimowych Tatr !!!
PS. Masz może więcej fotek, to wklejaj... ja się bardzo ucieszę! Zapalony fotograf jesteś więc napewno jeszcze coś tam "po kieszeniach" skrywasz
Kiedy w tęczy na niebie rozpoznasz kolorów życia odbicie, to znaczy po prostu, że kochasz życie! (...)
Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2008 05:33 PM przez paulina.
|
|
| 29-03-2008 09:46 AM |
|
 |
amos

Status:
|
jest mnie dwóch, może trzech...
|
|
| 29-03-2008 09:55 AM |
|
 |
paulina
magurczanka ;)

Status:
|
Kiedy w tęczy na niebie rozpoznasz kolorów życia odbicie, to znaczy po prostu, że kochasz życie! (...)
|
|
| 29-03-2008 09:59 AM |
|
 |
Stasiu

Status:
|
Dzięki Amos za relację. Ja też tak lubię, choduić samotnie po górach albo samotnie, tylko z obsługą, siedzieć w schronisku.
Dzięki Doktorze za fajny przepis. A co mam zrobić z tymi 50 ml spirytusu co brakuje do 0,5 l? Mam sobie je strzelić przy gotowaniu syropu? U nas popularna na góry jest śliwowica. Fajna. Palce lizać
Góry się nie zdobywa, góry nas wpuszczają.
|
|
| 29-03-2008 12:40 PM |
|
 |
Sylwester

Status:
|
Bardzo sympatycznie to wszystko opisałeś, dzięki, a w sprawie czegoś ku pokrzepieniu ciała to ja polecam gorącą herbatę z cytryną, sokiem i rumem
|
|
| 29-03-2008 04:32 PM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Grupa: Zbanowani
Status:
Niedostępny
|
Ciekawa relacja .Tym bardziej że opisujesz wrażenia z pierwszej zimowej wyprawy .A to całkiem inne doznania niż latem .Powoli będziesz zdobywać coraz większe doświadczenie zimowe.Gratuluję tej wyprawy jak i trudnej do podjęcia decyzji co do wyjazdu .
Zdjęcia bardzo ładne .
Witam w gronie piszących relacje
Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
|
|
| 29-03-2008 05:05 PM |
|
 |
Fazik
Kierowca TYRa

Status:
|
Wracam z trasy do Niemiec, otwieram forum i mam ślicznie opisaną przygodę z pierwszym zimowym, bardzo smakowicie poukładane literki, gratulacje amos, zapewne tych zimowych wypraw będzie więcej, tym bardziej że już wiesz jak smakuje górska cisza którą TYLKO w zimie w górach a w szczególności w Tatrach znajdziesz.
Pozdrawiam.
Wyrwać się z miejskiego betonu, choć na dzień, choć na chwilkę, Żeby nie zwariować...
|
|
| 29-03-2008 05:23 PM |
|
 |
Anetta

Status:
|
Amos gratulacje, pierwsza zimowa wyprawa za Tobą, ja zawsze mówiłam, że góry owszem, ale niekoniecznie zimą, ale zmieniałam zdanie: góry owszem i zima i latem, bardzo ciekawa relacja, a zdjęcia przepiękne, zatęskniłam za tą górską ciszą
|
|
| 29-03-2008 05:33 PM |
|
 |
maciek
Moderator

Grupa: Moderatorzy Forum
Status:
|
RE: Tatry marcowe
Relacaja z mojego krótkiego i skromnego pobytu w Tatrach 26-27.03.2008
Fajny wypad w góry. Dobrze się czytało i oglądało zdjęcia.
|
|
| 29-03-2008 08:01 PM |
|
 |
Snieshka

Status:
|
Zadzwoniłem nawet do Snieshki........
hehehe, chyba z 10 razy ale dzieki temu moglam sie poczuc blizej gor- Amos dał mi posłuchać skrzypiącego sniegu pod butami,opisywał co widzi,co czuje,goralskiej muzyki tez posłuchałam przez tel.....i zatęskniłam jak chyba nigdy!!!!!
czekałam na ta relacje i ciesze sie ze w koncu moglam ja przeczytac 
hyhyhy,a ja widzialam wszystkie fotki wierzcie mi,az sie serce wyrywa w gory ja ksie patrzy na to wszystko...A z zazdrosci to mi aż zyłka na czole wyszła....
"Gdy maja Cię wieszać poproś o szklankę wody - nigdy nie wiadomo co się stanie, zanim przyniosą"
|
|
| 29-03-2008 09:17 PM |
|
 |
Agnieszka.S
Aga

Status:
|
Pięknie Amos-zdjęcia i relacja, super.. Szkoda, że byłeś tak krótko, moglibyśmy więcej poczytać
Gratuluję Ci odwagi, bo na pewno trzeba ją mieć, aby samotnie przemierzać górskie szlaki zimą.
"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował, tego czego nie zrobiłeś niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.
Podróżuj. Śnij. Odkrywaj. "
|
|
| 29-03-2008 09:25 PM |
|
 |
Lorelei
~~Avionetka~~

Status:
|
~~And I think to myself - what a WONDERFUL world!~~
|
|
| 29-03-2008 10:00 PM |
|
 |
amos

Status:
|
Dziekuje wszystkim za takie pochlebne opinie..ale uważajcie bo Wam w piórka obrosne
Zartuje
|
|
| 30-03-2008 09:20 AM |
|
 |
Fazik
Kierowca TYRa

Status:
|
Wyrwać się z miejskiego betonu, choć na dzień, choć na chwilkę, Żeby nie zwariować...
|
|
| 30-03-2008 09:24 AM |
|
 |
amos

Status:
|
|