Obecne warunki w Tatrach Wysokich Słowackich (z soboty 07.06),było mokro,mgliście,szczyty w chmurach,gdzieniegdzie zdradziecki śnieg foto w załączniku...
kto może powiedzieć jaka szykuje się pogoda w górach w przyszłym tygodniu? ile stopni jest na wysokości 1500?
No chyba tylko prorok albo jasnowidz jakowy
Karo jak będzie w przyszłym tygodniu na wysokości 1500m zależy od wielu czynników .Czy będziesz tam rano o 6 czy też po południu o 14,czy będzie wiał wiatr czy będzie cisza,czy będzie słońce czy też deszcz.
Ja osobiście przewiduję ,że przyszły tydzień będzie w Tatrach cieplejszy i bardziej słoneczny niż bieżący i tego Ci życzę
Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
Na Rohaczach Ostrym i Płaczliwym śniegu właściwie nie ma (21.06) - jeden płat śniegu pod Płaczliwym ale nie stwarzający żadnych trudności, parę płatów przy zejściu ze Smutnej Przełęczy do Doliny Smutnej, ale także nie stwarzające żadnego zagrożenia.
Proszę
Jeśli Karo natomiast chcesz to odnieść do Twoich słowackich Wysokich to musisz pamiętać, że w nich zima dłużej się utrzymuje niż na Rohaczach. W drugiej połowie tygodnia wróci Sylwek, który miał być w Wysokich Słowackich to pewnie zda relację
EDIT:
Teraz przeczytałem że jedziesz już jutro
Którędy chcesz iść z Jaworzyny do Kieżmarskiego?
W drugiej połowie tygodnia wróci Sylwek, który miał być w Wysokich Słowackich to pewnie zda relację
Sylwek przyleciał do Taterek, żeby sobie normalnie pochodzić i zdać nam relację. Ja myślałem, że Smoki swym ziejącym ogniem roztopią resztki śniegu i nam potem będzie się bosko chodziło.
Z racji mojego ostatniego wyjazdu podaję kolejne informacje dotyczące warunków - stan na 06.07.2008:
- Rohatka od strony Staroleśnej bez śniegu,
- Rohatka od strony Białej Wody, kilka płatów (trzeba uważać, ale można bez raków) na odcinku pomiędzy rozejściem szlaków zielonego i niebieskiego a przełeczą , ostatni skalisty odcinek pod przełęczą w tym także żleb czyste.
- Mała Wysoka całkowicie czysta.