Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (5): « Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 Następna > Ostatnia »
Stuptuty
Autor Wiadomość
Edyta85

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
RE: Stuptuty

Powiem szczerze nie mam przekonania do kupowania sprzętu na allegro, wolę nie kupować kota w worku

"Jeżeli kobieta chce się realizować, wszystko jedno w jakiej dziedzinie, wcześniej czy później stanie przed wyborem między swoimi dążeniami a związkiem uczuciowym. Bo jeśli nawet partnerzy patrzą w tą samą stronę najczęściej widzą coś innego." E. Matuszewska
23-04-2009 09:38 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Pablo
pablo

Stuptuty trzeba przymierzyć, a 50 pln na allegro to zadna okazja
pozdr

23-04-2009 09:40 AM
unknownman

No tak. Oczywiście wybiorę się do sklepu w celu sprawdzenia i przymierzenia. Te z allegro traktuję jako ostateczną ostateczność, jeżeli nic ciekawego w żadnym sklepie nie znajdę (w co w sumie wątpię). Po prostu ciekaw byłem Waszej opinii na temat tych stuptutów które znalazłem Smile

Dlaczego kocham góry? Bo tam jest po prostu bliżej nieba...

23-04-2009 09:53 AM
Pablo
pablo

Jakieś nieznane są, ale tak możesz zrobic ze w sklepie przymierzasz i w necie szukasz tych samych w niższej cenie Wink

A najwieksze badziewie na allegro to hi-hiker Scary

23-04-2009 09:58 AM
gosia3ek
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Łukasz, dałabym sobie spokój z akurat tymi stuptutami...
za takie pieniądze (plus wysyłka) kupisz już całkiem względne stuptuty - np. milo (bez membrany).
no i widzę że mają tasiemkę pod butem... pójdziesz godzinę po śniegu z za luźno zapiętym stuptutem to zbierze CI się pod podeszwą denerwująca kulka z lodu... i tak cały czaskwasny a tasiemki nie zepniesz mocniej... bo nie dasz rady ...
akurat miałam bardzo podobne , firmy bez nazwy, z identycznym mocowaniem pod butem. ile się naklęłam tyle mojego.
pomijając, że po jakimś czasie ta spodnia tasiemka całkiem mi się urwała kwasny
a o tej firmie, cóż, nie mam najlepszego zdania, jest to klasa dużo niższa.

czy warto używać stuptutów - jasne, odpada Ci problem ubłoconych do kolan spodni, co budzi ciekawe spojrzenia współpasażerów na dworcu (np. w LublinieBig Grin) jak jedziesz prosto z gór. odpadają przemoczone po pas spodnie jak się wybierzesz na torowanie w śniegu. przy chodzeniu po śniegu - nie sypie się on do buta i do nogawek bo stuptut ochrania...

23-04-2009 12:24 PM
unknownman

gosia3ek dzięki za zwrócenie mi uwagi na to, że dochodzi koszt przesyłki. W innej aukcjoi był on wliczony w cenę i mi się aukcje pomieszały unsure Jak ta wizja nieodległego wyjazdu w góry otumania Toungue

To może jeszcze dzisiaj się wybiorę do sklepu, przy okazji spodnie pooglądam.

Bo nie wiem skąd to moje umiłowanie do allegro w każdej sprawie Wink

Dkięki wszystkim Wielkie dzięki wszystkim za porady.

Dlaczego kocham góry? Bo tam jest po prostu bliżej nieba...

Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2009 12:42 PM przez unknownman.

23-04-2009 12:41 PM
paaulo
snow addict

http://www.wisport.com.pl/index.php/odzi...rpety/yeti - pancerne, z zamkiem z przodu. Zamiast pasków linka kevlarowa, którą wymienisz w przyszłości za kilka złotych (~2,50zł/m).

Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2009 01:37 PM przez paaulo.

23-04-2009 01:36 PM
Stasiu

Może to wygląda, że jestem przemądrzały, ale skądś mi utknęło w pamięci, że Lipikus dziwił się, że Przemo chodzi w lecie w stuptutach. Chciałbym poprzeć Przema, ponieważ też uważam za uzasadnione noszenie stuptutów w lecie i to:
1. W czasie błotnistej ścieżki; lepiej czyścić zapaprane stuptuty niż nogawki spodni.
2. Podczas deszczu, zwłaszcza chodzenie w wysokiej trawie; mogę tu przytoczyć parę zdań z relacji o kurtce: "...Pamiętaj, że większość czynności w turystyce wymaga nieprzemakalności o min. 15000 mm H2O. Tzn. Twoich 10000 mm H2O jest trochę za mało, aczkolwiek norma mówi, że nieprzemakalnym materiałem jest ten, który wytrzyma 2000 mm H2O. Jednak przy outdoorowych czynnościach woda jest też do odzieży i wciskana naprz. chodzenie w trawie, przeciskanie się przez zarośla, opór wiatru podczas jazdy na rowerze. Także podczas różnych czynności jest odzież wystawiona różnym ciśnieniom naprz. siedzenie ma ekwiwalent 5000, klęczenie 12000, paski od plecaka nawet 20000 mm H2O." W danym przypadku nałożenie stuptutów jako by zwiększało ekwiwalent nieprzemakalności

Góry się nie zdobywa, góry nas wpuszczają.
10-07-2009 08:10 PM
przemo

Stasiu napisał(a):
Może to wygląda, że jestem przemądrzały, ale skądś mi utknęło w pamięci, że Lipikus dziwił się, że Przemo chodzi w lecie w stuptutach. Chciałbym poprzeć Przema, ponieważ też uważam za uzasadnione noszenie stuptutów w lecie i to:
1. W czasie błotnistej ścieżki; lepiej czyścić zapaprane stuptuty niż nogawki spodni.

Kurde nie pamietam zebym cos gadal o tym, no ale zgadzam sie ze Stasiem

10-07-2009 08:29 PM
Stasiu

przemo napisał(a):
Kurde nie pamietam zebym cos gadal o tym, no ale zgadzam sie ze Stasiem

Ty nic nie mówiłeś. To się Lipikus dziwił. Widział Cię na zdjęciu w stuptutach w jakieś niedawnej relacji. uhm

10-07-2009 08:49 PM
lapikus

Gwoli wyjaśnienia.

Temat stuptutów pojawił się w codziennych rozmówkach, kiedy to Przemo stwierdził, że chodząc do pracy podczas ulewy można by było stuptuty zakładać. Niczego nieświadomy, pozwoliłem sobie wyrazić swoje zdziwienie, że to przecież na śniegi się zakłada. Prędko jednak z błędu i nieświadomości Przemo mnie wyprowadził. Ot i cała afera.

Życie już dawno nauczyło mnie wielkiego szacunku, pokory i cierpliwości do gór!!!
10-07-2009 10:12 PM
Snieshka

Stasiu napisał(a):

Nic dodac, nic ująć.

No a tak z ciekawości sobie wlazłam w ten temacik, bo czekają mnie zakupy Wink
Tak pocięłam stuptuty rakami, że jakbym miała kupować łatki i je kleić, to koszt wyniesie tyle samo co nowe stuptuty, więc sprawa się rozwiązała Smile

"Gdy maja Cię wieszać poproś o szklankę wody - nigdy nie wiadomo co się stanie, zanim przyniosą"
17-11-2009 09:04 AM
Stasiu

No i Snieshka pomyśl, co by kosztowała naprawa spodni albo kupowanie nowych. uhm

17-11-2009 07:46 PM
paaulo
snow addict

Snieshka napisał(a):
No a tak z ciekawości sobie wlazłam w ten temacik, bo czekają mnie zakupy Wink
Tak pocięłam stuptuty rakami, że jakbym miała kupować łatki i je kleić, to koszt wyniesie tyle samo co nowe stuptuty, więc sprawa się rozwiązała Smile

Kup mocne, bez membrany (mniej kieszeń boli jak się dziurawią), z zamkiem z przodu. Różne są patenty mocowania od spodu, dla mnie najsensowniejszym jest linka kewlarowa - nie niszczy buta, trwała, łatwo wymienić, naprawić.
http://www.wisport.com.pl/index.php/odzi...rpety/yeti

17-11-2009 10:31 PM
Snieshka

Pawle, Twoj opis pasuje idealnie do moich obecnych stuptutów Smile Jestem z nich mega zadowolona i pewnie rozejrze sie za podobnymi lub moze i takimi samymi. Ale ja zamiast linki wole sznurek. Zawsze moge go wymienic sama. Jezeli strzeli na szlaku (co mi sie nie zdazylo- poki co) nawet z zapasowej sznurówki naprawie stuptuta szybko i łatwo.

"Gdy maja Cię wieszać poproś o szklankę wody - nigdy nie wiadomo co się stanie, zanim przyniosą"
17-11-2009 10:51 PM
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: