|
Stuptuty
|
| Autor |
Wiadomość |
Edyta85

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
RE: Stuptuty
Powiem szczerze nie mam przekonania do kupowania sprzętu na allegro, wolę nie kupować kota w worku
"Jeżeli kobieta chce się realizować, wszystko jedno w jakiej dziedzinie, wcześniej czy później stanie przed wyborem między swoimi dążeniami a związkiem uczuciowym. Bo jeśli nawet partnerzy patrzą w tą samą stronę najczęściej widzą coś innego." E. Matuszewska
|
|
| 23-04-2009 09:38 AM |
|
 |
Pablo
pablo

Status:
|
Stuptuty trzeba przymierzyć, a 50 pln na allegro to zadna okazja
pozdr
|
|
| 23-04-2009 09:40 AM |
|
 |
unknownman

Status:
|
No tak. Oczywiście wybiorę się do sklepu w celu sprawdzenia i przymierzenia. Te z allegro traktuję jako ostateczną ostateczność, jeżeli nic ciekawego w żadnym sklepie nie znajdę (w co w sumie wątpię). Po prostu ciekaw byłem Waszej opinii na temat tych stuptutów które znalazłem
Dlaczego kocham góry? Bo tam jest po prostu bliżej nieba...
|
|
| 23-04-2009 09:53 AM |
|
 |
Pablo
pablo

Status:
|
Jakieś nieznane są, ale tak możesz zrobic ze w sklepie przymierzasz i w necie szukasz tych samych w niższej cenie 
A najwieksze badziewie na allegro to hi-hiker
|
|
| 23-04-2009 09:58 AM |
|
 |
gosia3ek
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Status:
|
|
| 23-04-2009 12:24 PM |
|
 |
unknownman

Status:
|
Dlaczego kocham góry? Bo tam jest po prostu bliżej nieba...
Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2009 12:42 PM przez unknownman.
|
|
| 23-04-2009 12:41 PM |
|
 |
paaulo
snow addict

Status:
|
Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2009 01:37 PM przez paaulo.
|
|
| 23-04-2009 01:36 PM |
|
 |
Stasiu

Status:
|
Może to wygląda, że jestem przemądrzały, ale skądś mi utknęło w pamięci, że Lipikus dziwił się, że Przemo chodzi w lecie w stuptutach. Chciałbym poprzeć Przema, ponieważ też uważam za uzasadnione noszenie stuptutów w lecie i to:
1. W czasie błotnistej ścieżki; lepiej czyścić zapaprane stuptuty niż nogawki spodni.
2. Podczas deszczu, zwłaszcza chodzenie w wysokiej trawie; mogę tu przytoczyć parę zdań z relacji o kurtce: "...Pamiętaj, że większość czynności w turystyce wymaga nieprzemakalności o min. 15000 mm H2O. Tzn. Twoich 10000 mm H2O jest trochę za mało, aczkolwiek norma mówi, że nieprzemakalnym materiałem jest ten, który wytrzyma 2000 mm H2O. Jednak przy outdoorowych czynnościach woda jest też do odzieży i wciskana naprz. chodzenie w trawie, przeciskanie się przez zarośla, opór wiatru podczas jazdy na rowerze. Także podczas różnych czynności jest odzież wystawiona różnym ciśnieniom naprz. siedzenie ma ekwiwalent 5000, klęczenie 12000, paski od plecaka nawet 20000 mm H2O." W danym przypadku nałożenie stuptutów jako by zwiększało ekwiwalent nieprzemakalności
Góry się nie zdobywa, góry nas wpuszczają.
|
|
| 10-07-2009 08:10 PM |
|
 |
przemo

Status:
|
Może to wygląda, że jestem przemądrzały, ale skądś mi utknęło w pamięci, że Lipikus dziwił się, że Przemo chodzi w lecie w stuptutach. Chciałbym poprzeć Przema, ponieważ też uważam za uzasadnione noszenie stuptutów w lecie i to:
1. W czasie błotnistej ścieżki; lepiej czyścić zapaprane stuptuty niż nogawki spodni.
Kurde nie pamietam zebym cos gadal o tym, no ale zgadzam sie ze Stasiem
|
|
| 10-07-2009 08:29 PM |
|
 |
Stasiu

Status:
|
Kurde nie pamietam zebym cos gadal o tym, no ale zgadzam sie ze Stasiem
Ty nic nie mówiłeś. To się Lipikus dziwił. Widział Cię na zdjęciu w stuptutach w jakieś niedawnej relacji.
|
|
| 10-07-2009 08:49 PM |
|
 |
lapikus

Status:
|
Gwoli wyjaśnienia.
Temat stuptutów pojawił się w codziennych rozmówkach, kiedy to Przemo stwierdził, że chodząc do pracy podczas ulewy można by było stuptuty zakładać. Niczego nieświadomy, pozwoliłem sobie wyrazić swoje zdziwienie, że to przecież na śniegi się zakłada. Prędko jednak z błędu i nieświadomości Przemo mnie wyprowadził. Ot i cała afera.
Życie już dawno nauczyło mnie wielkiego szacunku, pokory i cierpliwości do gór!!!
|
|
| 10-07-2009 10:12 PM |
|
 |
Snieshka

Status:
|
Nic dodac, nic ująć.
No a tak z ciekawości sobie wlazłam w ten temacik, bo czekają mnie zakupy
Tak pocięłam stuptuty rakami, że jakbym miała kupować łatki i je kleić, to koszt wyniesie tyle samo co nowe stuptuty, więc sprawa się rozwiązała
"Gdy maja Cię wieszać poproś o szklankę wody - nigdy nie wiadomo co się stanie, zanim przyniosą"
|
|
| 17-11-2009 09:04 AM |
|
 |
Stasiu

Status:
|
No i Snieshka pomyśl, co by kosztowała naprawa spodni albo kupowanie nowych.
|
|
| 17-11-2009 07:46 PM |
|
 |
paaulo
snow addict

Status:
|
No a tak z ciekawości sobie wlazłam w ten temacik, bo czekają mnie zakupy
Tak pocięłam stuptuty rakami, że jakbym miała kupować łatki i je kleić, to koszt wyniesie tyle samo co nowe stuptuty, więc sprawa się rozwiązała 
Kup mocne, bez membrany (mniej kieszeń boli jak się dziurawią), z zamkiem z przodu. Różne są patenty mocowania od spodu, dla mnie najsensowniejszym jest linka kewlarowa - nie niszczy buta, trwała, łatwo wymienić, naprawić.
http://www.wisport.com.pl/index.php/odzi...rpety/yeti
|
|
| 17-11-2009 10:31 PM |
|
 |
Snieshka

Status:
|
Pawle, Twoj opis pasuje idealnie do moich obecnych stuptutów Jestem z nich mega zadowolona i pewnie rozejrze sie za podobnymi lub moze i takimi samymi. Ale ja zamiast linki wole sznurek. Zawsze moge go wymienic sama. Jezeli strzeli na szlaku (co mi sie nie zdazylo- poki co) nawet z zapasowej sznurówki naprawie stuptuta szybko i łatwo.
"Gdy maja Cię wieszać poproś o szklankę wody - nigdy nie wiadomo co się stanie, zanim przyniosą"
|
|
| 17-11-2009 10:51 PM |
|
 |
|
|