|
Gdzie kupować okazyjnie
|
| Autor |
Wiadomość |
GoAway

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
Gdzie kupować okazyjnie
Witam,
Może będziemy tu zamieszczać miejsca gdzie obecnie na rzeczy związane z aktywnym wypoczynkiem w górach znajdują się jakieś przeceny, wyprzedaże.
Wiadomo, że czasami można kupić i dobrze i tanio
|
|
| 28-07-2008 08:36 PM |
|
 |
Sylwester

Status:
|
RE: Gdzie kupować okazyjnie
Jak najbardziej, np jabłka na straganie, bo inaczej to albo-albo i nikt nie przekona mnie, że można kupić okazjonalnie "dobry" sprzęt "tanio", no chyba od gościa w czerwonej czapca, ale to tylko w grudniu ale jemu praktycznie i tak się nie płaci ...
Chcesz rozmawiać o miejscach gdzie można kupić tanio ok, ale to będzie zawsze tylko erzac z błędem w nazwie, lub "prawie" dobry zakup.
Na tym forum już był "promotor" zamienników, ale wierz mi, że ludzie z tego forum, których spotkałem w realu, będzie tego już z hehe 25/30 osób nie oszczędzają na kasie gdy w rachubę wchodzi zakup "dobrego" sprzętu
|
|
| 29-07-2008 06:26 AM |
|
 |
paaulo
snow addict

Status:
|
|
|
| 29-07-2008 06:57 AM |
|
 |
Sylwester

Status:
|
Każda cena jest dobra, gdy jest jest pomniejszona o marżę choćby jednego pośrednika, o tym jak najbardziej możemy pogadać, pozdrawiam.
ps. poznałem co najmniej 37 forumowiczów
|
|
| 29-07-2008 07:07 AM |
|
 |
GoAway

Status:
|
Sylwester nie chodzi mi o zamienniki, kupowanie na straganach czy przemyt od ruskich.
Czasami po sezonie sklepy urządzają wyprzedaże i ten sam produkt który kosztował x zł. teraz kosztuje 50%*x zł. Nie powiesz mi ze w tym momencie ten produkt staje się produktem gorszym, no bo jest tani. Również czasami dochodzi do likwidacji sklepów, wtedy produkty też są oddawana prawie bez marży sklepowej aby tyko zeszło z półek.
Czasami po prostu w danym sklepie tylko jeden produkt jest przeceniony aby zachęcić klienta do wejścia do tego sklepu, a nuż kupi coś jeszcze.
Wiadomo, że kobiety dużo chodzą po sklepach i jakby coś ktoś zauważył zawsze może dać cynk 
paaulo - dokładnie o coś takiego mi chodziło, dzięki za linka
Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2008 08:46 AM przez GoAway.
|
|
| 29-07-2008 08:44 AM |
|
 |
Sylwester

Status:
|
Re. GoAway
Czasami po sezonie sklepy urządzają wyprzedaże i ten sam produkt który kosztował x zł. teraz kosztuje 50%*x zł.
to się nazywa np. "posezonowa obniżka cen", ale nie zdażyło mi się kupić skorup na zimę gdy wiosna za oknem
Nie powiesz mi ze w tym momencie ten produkt staje się produktem gorszym, no bo jest tani.
gorszym od lepszego-nowego w którym nie "cyka za głośno" termin przydatności, a po za tym dlaczego nie mam go kupić gdy chcę go mieć i mnie na niego stać
Również czasami dochodzi do likwidacji sklepów, wtedy produkty też są oddawana prawie bez marży sklepowej aby tyko zeszło z półek.
w takim razie będę czekał niecierpliwie na post dot. informacji o likwidacji Campusa, czy też Skalnika,
Czasami po prostu w danym sklepie tylko jeden produkt jest przeceniony aby zachęcić klienta do wejścia do tego sklepu, a nuż kupi coś jeszcze.
gdy kupisz za 200 masz 50 do dobrania w towarze, przy 400 jest to już kwota 100 zł, tak jest w Skalniku
Określenie: " rzeczy związane zaktywnym wypoczynkiem w górach" jest bardzo szerokie, ja odniosłem się do ściśle trekingowego i łojanckiego asortymentu, więc nie zaprzeczam, że w innej nieco branży to co napisałeś jest sensowne.
|
|
| 29-07-2008 09:40 AM |
|
 |
KasiaA
KrakowiankA

Status:
|
W różnych miejscach te same rzeczy kosztują różnie. I tez uważam, że warto czasami zamieścić informacje jak coś sie nam rzuci w oczy (nie koniecznie jabłka 
Na razie z tego co mi wiadomo, to warto kupować sprzęt wspinaczkowy nie w Polsce. Wszędzie jest po prostu tanień (to uogólnienie) ale jak ktoś sie wybiera do Włoch, Anglii, Szwajcarii czy Stanów to warto kupować szpej.
"[Tatry]...Przeto stałyście się marzeniem, tęsknotą ludzi spragnionych modlitwy bezsłownej i słońca"
|
|
| 29-07-2008 09:44 AM |
|
 |
KasiaA
KrakowiankA

Status:
|
Re. GoAway
Czasami po sezonie sklepy urządzają wyprzedaże i ten sam produkt który kosztował x zł. teraz kosztuje 50%*x zł.
to się nazywa np. "posezonowa obniżka cen", ale nie zdażyło mi się kupić skorup na zimę gdy wiosna za oknem
...
Jak dobrze poszukasz to kupisz, buty sie nie są przeterminowane
"[Tatry]...Przeto stałyście się marzeniem, tęsknotą ludzi spragnionych modlitwy bezsłownej i słońca"
|
|
| 29-07-2008 09:46 AM |
|
 |
przemo

Status:
|
Wyprzedaż dobra rzecz.
Mój brat kupił na wyprzedaży gdzieś w warszawie buty Trezeta. normalnie kosztowały tam 350-400 zł. , a on je dostał za mniej niż 100 zl. bo podobno miały jakąś tam niby wadę, co jednak znaczenia dla ich użytkowania nie ma. Sam byłem w nich w górach i według mojego subiektywnego umysłu to są ok.
Jakby ktoś coś wiedział o wyprzedażach w warszawie to dajcie info.
|
|
| 29-07-2008 09:53 AM |
|
 |
GoAway

Status:
|
Re Sylwester.
A mi się zdażyło.
gorszym od lepszego-nowego w którym nie "cyka za głośno" termin przydatności, a po za tym dlaczego nie mam go kupić gdy chcę go mieć i mnie na niego stać
To, że Ciebie stać nie oznacza, iż każdego też stać.
w takim razie będę czekał niecierpliwie na post dot. informacji o likwidacji Campusa, czy też Skalnika,
Campus to jest firma. Ja mowie o sklepach, które np. zakupiły x produktów tej firmy i nie idzie im sprzedaz z różnych powodów. (czytanie ze zrozumieniem sie kłania).
gdy kupisz za 200 masz 50 do dobrania w towarze, przy 400 jest to już kwota 100 zł, tak jest w Skalniku
Własnie o m. in. takie informacje mi chodzi.
Określenie: " rzeczy związane zaktywnym wypoczynkiem w górach" jest bardzo szerokie, ja odniosłem się do ściśle trekingowego i łojanckiego asortymentu, więc nie zaprzeczam, że w innej nieco branży to co napisałeś jest sensowne.
Dla mnie jest to sensowne w "ściśle trekingowym asortymencie", i jak widzę po ilości postów w linku zamieszczonym wyżej nie tylko dla mnie.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2008 10:25 AM przez GoAway.
|
|
| 29-07-2008 10:25 AM |
|
 |
grazbird
Zabójca Demonów

Status:
|
Smoku, nie do końca się zgodzę z Twoją argumentacją 
zdarzyło mi się robić duże zakupy przy likwidacji sklepu w legnicy..
uprząż lhotse kupiłem za jakieś 75 zł, HMS-y po 28 zł sztuka (atestowane Climbing Technology), taśmy po 15 zł...
nie mówię np o bieliźnie milo czy innych firm. tak samo kurtki itp. z drugiej strony czasem dobrze zaopatrywać sie w jednym sklepie- bo i sprzedawca rabaciku udzieli i czasem podpowie...
raz w maleńkim sklepie w austrii (w kirchberg am wechseln) kupiłem skarpetki zimowe rohnera za jakieś 9Euro 
w Polsce taka sama para kosztowała koło 85 zł...
PS. Postawmy sprawę jasno-wszelkim podróbkom i domowym wynalazkom (zwłaszcza tym związanym z bezpieczeństwem) mówię NIE !
Nie boję się gdy ciemno jest bo mam latarkę i dżi pi es ...
|
|
| 29-07-2008 10:39 AM |
|
 |
Sylwester

Status:
|
Re: promocje
w Skalniku gdy kupisz za 200 masz 50 do dobrania w towarze, przy 400 jest to już kwota 100 zł,
w campusie jest upust do 6% wartości towaru
Oto informacja:
SKALNIK JELENIA GÓRA S.C. ul. Krótka 3
CAMPUS-BERGSON, Jelenia Góra 58-500, ul.Krótka 4
i co teraz zrobisz - przyjedziesz tu coś kupić, wejście masz po zbóju, proponuję najpierw poznać zasady ... przybyszu i nie obrażaj bo odejdziesz w niebyt
|
|
| 29-07-2008 10:44 AM |
|
 |
paaulo
snow addict

Status:
|
Sylwek, kupowanie po sezonie to świetny sposób na zaoszczędzenie grosza.
Zimowy szpej w lecie, sandały w październiku.
Wymarzone skorupy nie ulegną zauważalnej biodegradacji, bo do wiosny stały na półce.
|
|
| 29-07-2008 11:21 AM |
|
 |
GoAway

Status:
|
Ja nie przyjadę, ale może ktoś skorzysta. Zacytuj fragment w którym Ciebie obraziłem.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2008 12:21 PM przez GoAway.
|
|
| 29-07-2008 12:21 PM |
|
 |
grazbird
Zabójca Demonów

Status:
|
Nie boję się gdy ciemno jest bo mam latarkę i dżi pi es ...
|
|
| 29-07-2008 12:30 PM |
|
 |
|
|