Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Gdzie kupować okazyjnie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,

Może będziemy tu zamieszczać miejsca gdzie obecnie na rzeczy związane z aktywnym wypoczynkiem w górach znajdują się jakieś przeceny, wyprzedaże.

Wiadomo, że czasami można kupić i dobrze i tanio Wink
Jak najbardziej, np jabłka na straganie, bo inaczej to albo-albo i nikt nie przekona mnie, że można kupić okazjonalnie "dobry" sprzęt "tanio", no chyba od gościa w czerwonej czapca, ale to tylko w grudniu ale jemu praktycznie i tak się nie płaci ...
Chcesz rozmawiać o miejscach gdzie można kupić tanio ok, ale to będzie zawsze tylko erzac z błędem w nazwie, lub "prawie" dobry zakup.
Na tym forum już był "promotor" zamienników, ale wierz mi, że ludzie z tego forum, których spotkałem w realu, będzie tego już z hehe 25/30 osób nie oszczędzają na kasie gdy w rachubę wchodzi zakup "dobrego" sprzętu
Oj Sylwek, jabłek Ci się zachciało.
Myślę, że GoAway chodziło o coś jak istnieje na NGT - Promocje i wyprzedaże sprzętowe + miejsca z dobrymi cenami.
Każda cena jest dobra, gdy jest jest pomniejszona o marżę choćby jednego pośrednika, o tym jak najbardziej możemy pogadać, pozdrawiam.

ps. poznałem co najmniej 37 forumowiczów
Sylwester nie chodzi mi o zamienniki, kupowanie na straganach czy przemyt od ruskich.

Czasami po sezonie sklepy urządzają wyprzedaże i ten sam produkt który kosztował x zł. teraz kosztuje 50%*x zł. Nie powiesz mi ze w tym momencie ten produkt staje się produktem gorszym, no bo jest tani. Również czasami dochodzi do likwidacji sklepów, wtedy produkty też są oddawana prawie bez marży sklepowej aby tyko zeszło z półek.
Czasami po prostu w danym sklepie tylko jeden produkt jest przeceniony aby zachęcić klienta do wejścia do tego sklepu, a nuż kupi coś jeszcze.

Wiadomo, że kobiety dużo chodzą po sklepach i jakby coś ktoś zauważył zawsze może dać cynk Smile

paaulo - dokładnie o coś takiego mi chodziło, dzięki za linka Wink
Re. GoAway
Czasami po sezonie sklepy urządzają wyprzedaże i ten sam produkt który kosztował x zł. teraz kosztuje 50%*x zł.
to się nazywa np. "posezonowa obniżka cen", ale nie zdażyło mi się kupić skorup na zimę gdy wiosna za oknem

Nie powiesz mi ze w tym momencie ten produkt staje się produktem gorszym, no bo jest tani.

gorszym od lepszego-nowego w którym nie "cyka za głośno" termin przydatności, a po za tym dlaczego nie mam go kupić gdy chcę go mieć i mnie na niego stać

Również czasami dochodzi do likwidacji sklepów, wtedy produkty też są oddawana prawie bez marży sklepowej aby tyko zeszło z półek.

w takim razie będę czekał niecierpliwie na post dot. informacji o likwidacji Campusa, czy też Skalnika,

Czasami po prostu w danym sklepie tylko jeden produkt jest przeceniony aby zachęcić klienta do wejścia do tego sklepu, a nuż kupi coś jeszcze.

gdy kupisz za 200 masz 50 do dobrania w towarze, przy 400 jest to już kwota 100 zł, tak jest w Skalniku

Określenie: " rzeczy związane zaktywnym wypoczynkiem w górach" jest bardzo szerokie, ja odniosłem się do ściśle trekingowego i łojanckiego asortymentu, więc nie zaprzeczam, że w innej nieco branży to co napisałeś jest sensowne.
W różnych miejscach te same rzeczy kosztują różnie. I tez uważam, że warto czasami zamieścić informacje jak coś sie nam rzuci w oczy (nie koniecznie jabłka Wink

Na razie z tego co mi wiadomo, to warto kupować sprzęt wspinaczkowy nie w Polsce. Wszędzie jest po prostu tanień (to uogólnienie) ale jak ktoś sie wybiera do Włoch, Anglii, Szwajcarii czy Stanów to warto kupować szpej.

Sylwester napisał(a):
Re. GoAway
Czasami po sezonie sklepy urządzają wyprzedaże i ten sam produkt który kosztował x zł. teraz kosztuje 50%*x zł.
to się nazywa np. "posezonowa obniżka cen", ale nie zdażyło mi się kupić skorup na zimę gdy wiosna za oknem

...

Jak dobrze poszukasz to kupisz, buty sie nie są przeterminowane Wink

Wyprzedaż dobra rzecz.
Mój brat kupił na wyprzedaży gdzieś w warszawie buty Trezeta. normalnie kosztowały tam 350-400 zł. , a on je dostał za mniej niż 100 zl. bo podobno miały jakąś tam niby wadę, co jednak znaczenia dla ich użytkowania nie ma. Sam byłem w nich w górach i według mojego subiektywnego umysłu to są ok.

Jakby ktoś coś wiedział o wyprzedażach w warszawie to dajcie info.
Re Sylwester.

A mi się zdażyło.

gorszym od lepszego-nowego w którym nie "cyka za głośno" termin przydatności, a po za tym dlaczego nie mam go kupić gdy chcę go mieć i mnie na niego stać

To, że Ciebie stać nie oznacza, iż każdego też stać.

w takim razie będę czekał niecierpliwie na post dot. informacji o likwidacji Campusa, czy też Skalnika,

Campus to jest firma. Ja mowie o sklepach, które np. zakupiły x produktów tej firmy i nie idzie im sprzedaz z różnych powodów. (czytanie ze zrozumieniem sie kłania).

gdy kupisz za 200 masz 50 do dobrania w towarze, przy 400 jest to już kwota 100 zł, tak jest w Skalniku

Własnie o m. in. takie informacje mi chodzi.

Określenie: " rzeczy związane zaktywnym wypoczynkiem w górach" jest bardzo szerokie, ja odniosłem się do ściśle trekingowego i łojanckiego asortymentu, więc nie zaprzeczam, że w innej nieco branży to co napisałeś jest sensowne.

Dla mnie jest to sensowne w "ściśle trekingowym asortymencie", i jak widzę po ilości postów w linku zamieszczonym wyżej nie tylko dla mnie.
Smoku, nie do końca się zgodzę z Twoją argumentacją Smile

zdarzyło mi się robić duże zakupy przy likwidacji sklepu w legnicy..
uprząż lhotse kupiłem za jakieś 75 zł, HMS-y po 28 zł sztuka (atestowane Climbing Technology), taśmy po 15 zł...

nie mówię np o bieliźnie milo czy innych firm. tak samo kurtki itp. z drugiej strony czasem dobrze zaopatrywać sie w jednym sklepie- bo i sprzedawca rabaciku udzieli i czasem podpowie...

raz w maleńkim sklepie w austrii (w kirchberg am wechseln) kupiłem skarpetki zimowe rohnera za jakieś 9Euro Big Grin
w Polsce taka sama para kosztowała koło 85 zł...

PS. Postawmy sprawę jasno-wszelkim podróbkom i domowym wynalazkom (zwłaszcza tym związanym z bezpieczeństwem) mówię NIE !
Re: promocje
w Skalniku gdy kupisz za 200 masz 50 do dobrania w towarze, przy 400 jest to już kwota 100 zł,
w campusie jest upust do 6% wartości towaru

Oto informacja:
SKALNIK JELENIA GÓRA S.C. ul. Krótka 3
CAMPUS-BERGSON, Jelenia Góra 58-500, ul.Krótka 4

i co teraz zrobisz - przyjedziesz tu coś kupić, wejście masz po zbóju, proponuję najpierw poznać zasady ... przybyszu i nie obrażaj bo odejdziesz w niebyt
Sylwek, kupowanie po sezonie to świetny sposób na zaoszczędzenie grosza.
Zimowy szpej w lecie, sandały w październiku.
Wymarzone skorupy nie ulegną zauważalnej biodegradacji, bo do wiosny stały na półce. Big Grin
Ja nie przyjadę, ale może ktoś skorzysta. Zacytuj fragment w którym Ciebie obraziłem.
pax pax panowie...

Goaway, nie nadymaj się...Smile

Smoku, przysłoń trochę straszne zembiska Smile

Goaway pytał o wyprzedaże mając pewnie na myśli produkty w 100% wartościowe (np kurtki z poprzedniej kolekcji, itp rzeczy), nasz forumowy Smok Sylwester, wiedziony zapewne wrodzoną wszystkim Smokom ostrożnością Smile, zwrócił uwagę na zasadzki czyhajace na ewentualnych wyprzedażach..i bardzo dobrze, bo rzeczywiście czasem można trafić na złom i syf..

Reasumując, Panowie, nie atakujcię się nawzajem...pozostańmy przy poziomie dyskusji właściwym ludziom doświadczonymSmile
Stron: 1 2 3 4 5
Przekierowanie