Odpowiedz  Napisz temat 
Zimowo... czyli pomiędzy zaspami i lawinami
Autor Wiadomość
Agnieszka

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
RE: Zimowo... czyli pomiędzy zaspami i lawinami

Ojej! Ale mnie dawno nie było na naszym forum! Zaczęłam nową szkołę i uczyłam się jak najwięcej aby jak najlepiej wypaść w pierwszym semestrze. Stąd też zupełnie nie miałam czasu na komputer.
Niedawno, bo tydzień temu skończyły się moje ferie zimowe. Oczywiście nie siedziałam na próżno w domu. Zapisałam się na obóz narciarsko - snowboardowy i drugi tydzień ferii spędziłam w Murzasichlu. Zawsze chciałam nauczyć się jeździć na nartach i wreszcie nadarzyła się okazja. Drugim powodem dla, którego chciałam tam pojechać była chęć zobaczenia Tatr zimą. Wiedziałam, że muszą one być piękne, ze zdjęć, które tutaj zamieszczacie, ale na żywo wszystko inaczej wygląda. Śniegu było tyle, że nawet z daleka było widać ogromną jego warstwę pokrywającą Tatry. Jeśli chodzi o pogodę to nie mogę narzekać. Tylko raz na cały tydzień na stoku złapała nas dość ostra zamieć. Jeśli chodzi o narty, nie wiedziałam że są one aż takie ciężkie! Ręce bolą mnie do dzisiaj od noszenia ich ze stoku na stok... A te buty! Jednym słowem TRAGEDIA!!! Mimo tego, że sprzęt jest taki ciężki wytrzymałam i teraz już śmigam po stokach, że nie można mnie zatrzymać. Początek oczywiście był bardzo trudny. W pierwszy dzień w ogóle nie łapałam o co w tym wszystkim chodzi i wyglądało na to, że byłam najgorsza w mojej grupie. Nie umiałam zapinać butów, jak już miałam narty na nogach to nie mogłam ustać w miejscu tylko cały czas gdzieś odjeżdżałam. Największy respekt czułam jednak przed orczykiem. Nie wyobrażałam sobie, że po zjeździe na sam dół stoku będę mogła wjechać nim na górę. Ale spróbowałam raz i drugi i okazało się że to całkiem fajna zabawa i niczego nie trzeba było się bać. Kiedy już pojeździliśmy trochę po tak zwanej oślej łączce zabrano nas na Czarną Górę. Z daleka stok wyglądał jak płaściutka góreczka, a z bliska? No, czarno to widziałam. Oczywiście tutaj na sam szczyt Czarnej Góry wjeżdżał tylko normalny wyciąg krzesełkowy. Wjechanie nim na górę nie było dla mnie problemem. Teraz czekał mnie zjazd. Najpierw zjeżdżał instruktor a za nim reszta mojej grupy. Im dalej tym szybciej. Jedna osoba leży, druga, trzecia... no ja też nie wyrobiłam na zakręcie Wink. Nie dałam jednak za wygraną. Podniosłam się i dalej zjechałam już bez większych problemów. Instruktor postanowił jednak, że jeszcze troszkę poćwiczymy. Na Czarnej Górze również znajdował się orczyk, który dojeżdżał do połowy stoku, ale to nie znaczyło, że nie można tu było nabrać prędkości. Najpierw ćwiczyliśmy skręcanie a potem zmierzyliśmy się ze slalomem. Nie obeszło się bez upadków. Nikt się jednak upadkami nie przejmował, przeciwnie tylko się z tego śmialiśmy. W przeddzień wyjazdu 4 osoby w tym ja na 9 z mojej grupy już nie obawiało się Czarnej Góry. Zjeżdżaliśmy z samego jej czubka, a ja ku mojemu zaskoczeniu dostałam pochwałę od instruktora za najlepsze skręcanie w całej mojej grupie.
Naprawdę bardzo polubiłam narty! Mimo iż jest to bardzo męczący sport bardzo w Murzasichlu wypoczęłam i z niecierpliwością czekam na następny sezon.

Pozdrawiam!!!

Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2009 06:20 PM przez Agnieszka.

07-03-2009 06:07 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz  Napisz temat 

Wiadomości w tym temacie
Tatry marcowe - amos - 29-03-2008, 08:43 AM
RE: Tatry marcowe - maciek - 29-03-2008, 08:01 PM
RE: Zimowo... czyli pomiędzy zaspami i lawinami - Agnieszka - 07-03-2009 06:07 PM
RE: Zimowo... czyli pomiędzy zaspami i lawinami - magda.s.77 - 15-03-2009, 11:04 PM
RE: Zimowo... czyli pomiędzy zaspami i lawinami - Sokół - 17-10-2009, 10:23 AM
RE: Zimowo... czyli pomiędzy zaspami i lawinami - magda.s.77 - 25-01-2010, 10:23 PM
RE: Zimowo... czyli pomiędzy zaspami i lawinami - magda.s.77 - 01-02-2010, 07:11 PM
[split] Wieści z gór - Pedro - 16-02-2009, 11:37 PM
RE: Wieści z gór - margit - 17-02-2009, 06:12 AM
RE: Wieści z gór - Pablo - 17-02-2009, 08:59 AM
RE: Wieści z gór - Agnieszka.S - 17-02-2009, 02:56 PM
RE: Wieści z gór - dzienciol313 - 17-02-2009, 04:14 PM
RE: Wieści z gór - bober37 - 18-02-2009, 08:05 AM
RE: Wieści z gór - KasiaA - 18-02-2009, 08:53 AM
RE: Wieści z gór - dzienciol313 - 18-02-2009, 01:25 PM
RE: Wieści z gór - Agnieszka.S - 18-02-2009, 03:47 PM

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych