Faktycznie ostatnio tak się składa że prawie co miesiąc następują jakieś zmiany w konkursie. Wszystko to ma jednak na celu wypracowanie optymalnej jego formy. Jak coś się nie sprawdzi zawsze można wrócić do poprzedniej wersji...
Odnośnie ostatniej zmiany - chciałem wyeliminować na tyle ile się da związek pomiędzy autorem a decyzją o oddaniu głosu. Zdaję sobie sprawę że część zdjęć jest rozpoznawalna i bez podpisu, jednak raczej tylko część a nie wszystkie...
Przyznaję też, że konkurs kwietniowy miał najmniejszą jak do tej pory ilość zdjęć spośród wszystkich edycji konkursu. Prawdopodobnie jest to wynikiem obecnej formy "e-mailowej", jednak myślę że i nałożył się na to niezbyt "górski" na naszym forum miesiąc kwiecień, a także kiepska pogoda do robienia dobrych zdjęć.
Pomimo tego wszystkiego chciałbym jeszcze w maju kontynuować konkurs wg kwietniowej koncepcji. Mogę natomiast się przychylić do tego, aby w miarę możliwości na bieżąco zamieszczać te propozycje które otrzymam na maila (oczywiście bez dodawania informacji o autorze).
I jeszcze taka jedna uwaga. Myślę że wysłanie jednego zdjęcia mailem nie jest jakimś strasznie wymagającym i czasochłonnym zajęciem. W końcu jak chce się wygrać to trzeba grać 
Tak więc zachęcam jednak to brania udziału w konkursie w takiej formie...
... a jak się to nie sprawdzi to będziemy myśleć co z tym dalej zrobić.
Liczę na więcej zdjęć w edycji majowej konkursu 
Pozdrowienia.