Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat
Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Wersja do druku

+- Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl/forum)
+-- Forum: Fotografia (/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Forum: Konkursy fotograficzne (/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Temat: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 (/showthread.php?tid=1122)

Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Pedro - 21-04-2008 06:59 PM

Zapraszam do nadsyłania zdjęć w kwietniowym konkursie na zdjęcie miesiąca.

UWAGA! Od tej edycji konkursu wszelkie propozycje zamiast na forum proszę przesyłać na adres mailowy b.pedryc@gorskiswiat.pl. Na początku następnego miesiąca wszystkie propozycje zostaną przedstawione w formie stosowanej dotychczas. Proszę o przesyłanie zdjęć w formacie 1024*768 lub podobnym.

W razie jakichkolwiek wątpliwości zapraszam do zapoznania się z regulaminem:
http://www.gorskiswiat.pl/forum/showthread.php?tid=833

Miłej zabawy i licznego uczestnictwa w konkursie Smile

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Pedro - 26-04-2008 02:59 PM

Przypominam o przesyłaniu zdjęć do konkursu do mnie na maila Smile

Póki co coś mało zgłoszeń... Czekam więc Rolleyes

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Pablo - 26-04-2008 03:04 PM

Kwiecień to niestety u mnie miesiąc bez gór Sad

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Agnieszka.S - 26-04-2008 04:21 PM

Ja postaram się wkrótce coś wrzucić, jeszcze zostało kilka dniWink

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Pedro - 30-04-2008 04:16 PM

Jeszcze parę godzin na zgłaszanie propozycji Smile

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Pablo - 30-04-2008 07:12 PM

A ktoś się zgłosił w ogóle ??

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Pedro - 30-04-2008 09:08 PM

Pablo napisał(a):
A ktoś się zgłosił w ogóle ??

No pewnie Smile

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Pedro - 02-05-2008 05:46 PM

Zapraszam do głosowania, zdjęcia biorące udział w konkursie można zobaczyć pod adresem:
http://www.gorskiswiat.pl/foto/zdjecie_miesiaca/04_08/konkurs.php

Ankieta oczywiście w niniejszym wątku powyżej Smile

Głosujcie licznie nie odkładając głosowania na później Smile

Ankieta zostanie automatycznie zamknięta po 7 dniach trwania, czyli w dniu 09.05.2008.

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - paaulo - 05-05-2008 07:11 AM

Nie przekonała mnie nowa formuła konkursu - zdjęcia na maila. Konkurs był przez cały miesiąc "martwy". Ilość propozycji utwierdziła mnie w tym przekonaniu.
Wcześniejsza forma prezentacji bardziej mi się podobała, moim zdaniem była ciekawsza.

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Snieshka - 05-05-2008 09:22 AM

Paaulo, sadze ze to nie jest zły pomysł, bo mozna glosowac na foty nie wiedzac naprawde czyje sa, foty sa uporzadkowane, ponumerowane,nie trzeba klika w miniaturki zeby na szybkosci obejrzec czyjas fote.
mysle ze mala ilosc fotek spowodowana jest predzej nieco zastojem wypraw kwietniowych,ale sadzac po maju,to bedzie juz z cago wybierac.

Moze ktos ma propozycje jak powinien wygladac ten konkurs ? Jezeli jeszcze komus nie odpowiada nowa forma ?

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Agnieszka.S - 05-05-2008 11:17 AM

Zgadzam się ze Snieshką, że dobrym pomysłem jest głosowanie na anonimowe zdjęcia.. ewentualnie, aby konkurs nie był "martwy" przez cały miesiąc jak pisze Paaulo-można pokazywać nam zdjęcia na bieżąco nie podając autorów. Tylko to niestety dodatkowe utrudnienie i zawracanie głowy Pedrowi, więc decyzja w jego rękachSmile

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Pablo - 05-05-2008 11:36 AM

Myślę że to malutkie utrudnienie dla Pedra i lepiej gdyby można było obejrzeć wcześniej propozycje, mogą być nie podpisane, ja i tak zawsze głosuje na zdjęcie nie na wykonawce... i tak większość zdjęć jest rozpoznawalna, i była zamieszczana wcześniej lub też były podobne z danego wypadu, na forum. Ci co głosują to są na forum i się orientują kto co zrobił... myślicie, że jak głosowałem na fotę z Karkonoszy to nie byłem świadom autora w tym przypadku?? Zdjęcie mi sie podobało i tyle. Może ktoś nowy nie wie czyje są fotki...
Ale to nie ważne, mogą być nie podpisane, ale do wglądu powinny być, może to zobliguje innych by szybciej przysyłali swoje propozycje, konkurencja nie śpi Wink hehehe
pozdrawiam[/align]

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - paaulo - 05-05-2008 03:05 PM

Nigdy nie głosowałem na autora zdjęcia, tylko na zdjęcie. Tak jak napisał Pablo, w większości przypadków można się domyśleć, kto gdzie był. Podobało mi się to, że przez cały miesiąc stopniowo przybywało zdjęć, coś się w konkursie działo. I to w zasadzie tyle.

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Pedro - 05-05-2008 04:37 PM

Faktycznie ostatnio tak się składa że prawie co miesiąc następują jakieś zmiany w konkursie. Wszystko to ma jednak na celu wypracowanie optymalnej jego formy. Jak coś się nie sprawdzi zawsze można wrócić do poprzedniej wersji...

Odnośnie ostatniej zmiany - chciałem wyeliminować na tyle ile się da związek pomiędzy autorem a decyzją o oddaniu głosu. Zdaję sobie sprawę że część zdjęć jest rozpoznawalna i bez podpisu, jednak raczej tylko część a nie wszystkie...

Przyznaję też, że konkurs kwietniowy miał najmniejszą jak do tej pory ilość zdjęć spośród wszystkich edycji konkursu. Prawdopodobnie jest to wynikiem obecnej formy "e-mailowej", jednak myślę że i nałożył się na to niezbyt "górski" na naszym forum miesiąc kwiecień, a także kiepska pogoda do robienia dobrych zdjęć.

Pomimo tego wszystkiego chciałbym jeszcze w maju kontynuować konkurs wg kwietniowej koncepcji. Mogę natomiast się przychylić do tego, aby w miarę możliwości na bieżąco zamieszczać te propozycje które otrzymam na maila (oczywiście bez dodawania informacji o autorze).

I jeszcze taka jedna uwaga. Myślę że wysłanie jednego zdjęcia mailem nie jest jakimś strasznie wymagającym i czasochłonnym zajęciem. W końcu jak chce się wygrać to trzeba grać Big Grin

Tak więc zachęcam jednak to brania udziału w konkursie w takiej formie...

... a jak się to nie sprawdzi to będziemy myśleć co z tym dalej zrobić.

Liczę na więcej zdjęć w edycji majowej konkursu Smile

Pozdrowienia.

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Gandzia1 - 08-05-2008 06:53 PM

A ja jestem za tym by nie było możliwe przed głosowaniem sprawdzenia ile jest już głosów na poszczególne zdjęcia.

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Pablo - 08-05-2008 07:35 PM

Gandzia1 napisał(a):
A ja jestem za tym by nie było możliwe przed głosowaniem sprawdzenia ile jest już głosów na poszczególne zdjęcia.

Spox, niech nie będzie widoczne, ale same fotki mogły by być widoczne Smile

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Gandzia1 - 11-05-2008 06:53 AM

RolleyesEch... wszystkie fotki mi się podobają, mają coś w sobie- przecież to kwiecień!
1 krople rosy na krokusach -zapowiedź radości, obfitości wypraw
2 surowość krajobrazu głazy ,wykroty - trud górskich wędrówek
3 zielona droga - zapowiedź wyczekiwanej przygody
4 białe góry - moje marzenia
5 krokusy w Chochołowskiej - odpocznienie po górskiej wycieczce
6 krokusy, las, góry -trzy plany bramy do raju gór

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Pedro - 12-05-2008 05:16 PM

No i zakończył się konkurs kwietniowy - sam nie wiem czy się mam cieszyć z wyniku czy też nie. Dzięki Waszym głosom wygrało moje zdjęcie budząc jednak moje obiekcje czy jako prowadzący konkurs powinienem brać w nim udział Smile

Stało się jednak... dziękuję za oddane głosy, fotka była robiona troszkę poniżej Przysłopu Miętusiego w kierunku Czerwonych Wierchów. Za chwilkę otworzę temat na majowy konkurs.

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Agnieszka.S - 12-05-2008 06:03 PM

Moje gratulacje Pedro-piękne zdjęcie-sama na nie głosowałamWink

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Pedro - 12-05-2008 06:37 PM

Agnieszka.S napisał(a):
Moje gratulacje Pedro-piękne zdjęcie-sama na nie głosowałamWink

Miło usłyszeć - dziękuję Smile

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - maciek - 12-05-2008 07:59 PM

Pedro napisał(a):
No i zakończył się konkurs kwietniowy - sam nie wiem czy się mam cieszyć z wyniku czy też nie. Dzięki Waszym głosom wygrało moje zdjęcie budząc jednak moje obiekcje czy jako prowadzący konkurs powinienem brać w nim udział Smile

Zupełnie niepotrzebnie masz te obiekcje. Konkurs był anonimowy, więc nad czym się tu jeszcze zastanawiać.

Oczywiście gratuluję pierwszego miejsca.Smile ok

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - gosia3ek - 12-05-2008 08:15 PM

Pedro napisał(a):
Dzięki Waszym głosom wygrało moje zdjęcie budząc jednak moje obiekcje czy jako prowadzący konkurs powinienem brać w nim udział Smile

Maciek napisał(a):
Zupełnie niepotrzebnie masz te obiekcje. Konkurs był anonimowy, więc nad czym się tu jeszcze zastanawiać.

Maciek ma rację.
Konkurs jest anonimowy, nikt nie wie która fotka jest czyja, więc każdy startuje z równej pozycji Smile
Bierzesz więc w nim udział jak każdy "szary" Forumowicz, chodzący po górach i robiący fotki...
Niepotrzebnie szukasz problemów Adminie Toungue
A i ja się przyznam że na Twoją focię głosowałamSmile

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Pablo - 12-05-2008 08:43 PM

gosia3ek napisał(a):
...
A i ja się przyznam że na Twoją focię głosowałamSmile

Co to za podlizywanie się Toungue
Tylko się nie przyznawać bo może ktoś nie sprawdzał wyników głosowania hihihihihi giggle

Pedro, a może zrobisz tak by się link do fotek wyświetlał gdzieś na górze, nie trzeba by było szukać w którym to poście jest ten link uhm ??

RE: Zdjęcie miesiąca - kwiecień'08 - Pedro - 12-05-2008 08:49 PM

Pablo napisał(a):
Pedro, a może zrobisz tak by się link do fotek wyświetlał gdzieś na górze, nie trzeba by było szukać w którym to poście jest ten link uhm ??

Mogę dodawać w pierwszym poście tematu link do miniaturek jeśli to miałeś na myśli...