Odpowiedz  Napisz temat 
wiosna w Krakowie
Autor Wiadomość
SebastianSłota

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
wiosna w Krakowie

Po kilku ostatnich kiepskich wiosnach (dużo chmur, mało słońca, zimno i smutno) pierwsza połowa kwietnia 2018r. wyglądała w Krakowie imponująco - prawdziwa ?wiosna pełną gębą". Dużo ciepłych i słonecznych dni bardzo przyspieszyło wegetację, w Krakowie zrobiło się zielono i kwiatowo. Jakże miła odmiana po zimie, która jest piękna w górach, ale w zasmogowanym Krakowie wygląda trochę ponuro (choć tej zimy i tak było lepiej niż rok temu). Przez kilka ciepłych kwietniowych dni pokręciłem się trochę z aparatem po centrum Krakowa, czego efektem jest galeria, którą prezentuję poniżej. Nosi ona tytuł ?wiosna w Krakowie", ale wg mnie wiele zdjęć jest tak mocno oderwanych od krakowskiej rzeczywistości, że mogłyby zostać zrobione gdzieś w plenerze, a nie w centrum miasta. Raczej nie fotografowałem krakowskich zabytków w wiosennym otoczeniu, ale skupiłem się na kwietno-łąkowych kadrach, momentami o lekko abstrakcyjnej formie, wynikającej z mojej fascynacji fotografią z małą głębią ostrości.

A na deser, żeby nawiązać jakoś do górskiej tematyki forum, we wpisie znajdują się dwa zdjęcia zrobione na Wawelu: z widokiem na Tatry i Babią Górę.

sebastianslota.blogspot.com - wiosna w Krakowie

Sebastian Słota

sebastianslota.blogspot.com
25-04-2018 04:56 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz  Napisz temat 

Wiadomości w tym temacie
wiosna w Krakowie - SebastianSłota - 25-04-2018 04:56 PM
RE: wiosna w Krakowie - burn - 05-08-2018, 07:56 PM
RE: wiosna w Krakowie - SebastianSłota - 05-08-2018, 08:08 PM
RE: wiosna w Krakowie - Perseida - 15-11-2019, 05:52 PM

Pokaż wersję do druku