Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat
wiosna w Krakowie - Wersja do druku

+- Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl/forum)
+-- Forum: Off-topic (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Forum: Tematy nie tylko górskie (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Temat: wiosna w Krakowie (/showthread.php?tid=8562)

wiosna w Krakowie - SebastianSłota - 25-04-2018 04:56 PM

Po kilku ostatnich kiepskich wiosnach (dużo chmur, mało słońca, zimno i smutno) pierwsza połowa kwietnia 2018r. wyglądała w Krakowie imponująco - prawdziwa ?wiosna pełną gębą". Dużo ciepłych i słonecznych dni bardzo przyspieszyło wegetację, w Krakowie zrobiło się zielono i kwiatowo. Jakże miła odmiana po zimie, która jest piękna w górach, ale w zasmogowanym Krakowie wygląda trochę ponuro (choć tej zimy i tak było lepiej niż rok temu). Przez kilka ciepłych kwietniowych dni pokręciłem się trochę z aparatem po centrum Krakowa, czego efektem jest galeria, którą prezentuję poniżej. Nosi ona tytuł ?wiosna w Krakowie", ale wg mnie wiele zdjęć jest tak mocno oderwanych od krakowskiej rzeczywistości, że mogłyby zostać zrobione gdzieś w plenerze, a nie w centrum miasta. Raczej nie fotografowałem krakowskich zabytków w wiosennym otoczeniu, ale skupiłem się na kwietno-łąkowych kadrach, momentami o lekko abstrakcyjnej formie, wynikającej z mojej fascynacji fotografią z małą głębią ostrości.

A na deser, żeby nawiązać jakoś do górskiej tematyki forum, we wpisie znajdują się dwa zdjęcia zrobione na Wawelu: z widokiem na Tatry i Babią Górę.

sebastianslota.blogspot.com - wiosna w Krakowie

Sebastian Słota

RE: wiosna w Krakowie - burn - 05-08-2018 07:56 PM

Piękne zdjęcia <3

RE: wiosna w Krakowie - SebastianSłota - 05-08-2018 08:08 PM

dziękuję

RE: wiosna w Krakowie - Perseida - 15-11-2019 05:52 PM

Oby wszystkie następne były takie piękne, jak na tych zdjęciach!