Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Pasje
Autor Wiadomość
amos

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Pasje

Witam wszystkich serdecznie.
Jestem nowy na forum i dlatego interesuje mnie jakie poza górami macie pasje, hobby zainteresowania?
Bez czego nie mozecie żyć albo choć co chcielibyście robic?
Ja mam naprawde mase zainteresowań ale za mało czasu dla nichSmile
Przede wszystkim interesuje mnie fotografia, kiedy tylkoznajde czas biore plecak z aparatem i smigm w plener, choc tak naprawde interesujace zdjecie mozna zrobic wszedzie, trzeba je tylko dostrzecSmile ostatnio ciesze sie jak dziecko bo 18.03 jade z Snieshka do Łodzi po 2 nowe obiektywy, pewnie bedemial dobry tydzien wyciety z zyciorysu ;p
poza tym uwielbiam wszelkie rodzaje aktywnosci fizycznej, biegam, jezdze na rowerze, wspinam sie o czasu do czasu (pomimo leku wysokosci), plywam i duzo duzo innych...głowe mam pelna pomysłów.
Oczywiście nie wspomniałem tu o górach bo to przecież jasneSmile
Pozdrawiam i czekam na Wasze postySmile

jest mnie dwóch, może trzech...
13-03-2008 07:33 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
spoko
rock spires hunter

Grupa: Zbanowani
Status: Niedostępny
RE: Pasje

Tak Amos Góry dla nas (mówię za wszystkich) są z pewnością największą pasją .Przebywanie w nich to cząstka naszego życia ,naszego Ego.Poza nimi każdy ma jakies dodatkowe zainteresowania co widać po założonych wątkach(ogródkowo,imprezy wodne,narty,rowerowe co nieco,grafika komputerowa,wspinaczka skałkowa, itp)wielu z nas przedstawiło swoje zainteresowania w wątku przedstaw się .Niektórzy w Swoim panelu użytkownika. Moje zainteresowania są równie szerokie .Trochę podałem w swoim panelu .Mam takie zainteresowanie ,które mnie bardzo pociąga a równocześnie nie jestem w stanie realizować (ze względu na koszty) to latanie motolotnią ...

Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
13-03-2008 08:12 AM
Lorelei
~~Avionetka~~

spoko napisał(a):
Tak Amos Góry dla nas (mówię za wszystkich) są z pewnością największą pasją .Przebywanie w nich to cząstka naszego życia ,naszego Ego.

no cóż, Spoko, nie mogę sie do końca zgodzić z tym stwierdzeniem.
Dla mnie na pierwszym miejscu króluje niepodzielnie lotnictwo, to moja największa pasja - i przy okazji praca - i tym żyję Smile
Dopiero potem jest turystyka - ogólnie pojęta, do której zaliczam również wyprawy w góry.
Poza tym kocham taniec, kiedyś wyczynowo trenowałam współczesny, potem kontuzje niestety wyeliminowały mnie z tak aktywnego uczestnictwa.
No i jest jeszcze zarządzanie sportem Smile to pasja z lat studenckich, która swoje zwieńczenie znalazła w pracy magisterskiej z tego tematu oraz w załozeniu pewnego stowarzyszenia kultury fizycznej, które cały czas jeszcze (już beze mnie w składzie) usiłuje utrzymać przy życiu jedną z drużyn siatkarskich.
To tak chyba w skrócie Smile

~~And I think to myself - what a WONDERFUL world!~~

Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-03-2008 05:25 PM przez Lorelei.

14-03-2008 02:32 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
amos

Lorelei..wiec pochwal sie gdzie pracujesz? lotnisko?

14-03-2008 07:17 PM
Lorelei
~~Avionetka~~

blisko Smile
Polska Agencja Żeglugi Powietrznej Smile

w skrócie - bezpieczeństwo ruchu lotniczego Smile

~~And I think to myself - what a WONDERFUL world!~~

Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2009 08:52 PM przez Lorelei.

14-03-2008 07:26 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
amos

o kurcze, brzmi niezle rzeczywiscieSmile ale ogolnie napewno strasznie odpowiedzialne zajecie... wiec pewnie robisz to co od zawsze chcialas, lotnictwa raczej nie wybiera sie z przypadkuSmile ja tez robie to co zawsze chcialemSmile

Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-03-2008 08:58 PM przez amos.

14-03-2008 07:32 PM
spoko
rock spires hunter

Grupa: Zbanowani
Status: Niedostępny
RE:   Pasje

Lorelei napisał(a):

spoko napisał(a):
Tak Amos Góry dla nas (mówię za wszystkich) są  z pewnością  największą pasją .Przebywanie w nich to cząstka naszego życia ,naszego Ego.

no cóż, Spoko, nie mogę sie do końca zgodzić z tym stwierdzeniem.
Dla mnie na pierwszym miejscu króluje niepodzielnie lotnictwo, to moja największa pasja - i przy okazji praca - i tym żyję Smile
Dopiero potem jest turystyka - ogólnie pojęta, do której zaliczam również wyprawy w  góry.
Poza tym kocham taniec, kiedyś wyczynowo trenowałam współczesny, potem kontuzje niestety wyeliminowały mnie z tak aktywnego uczestnictwa.
No i jest jeszcze zarządzanie sportem Smile to pasja z lat studenckich, która swoje zwieńczenie znalazła w pracy magisterskiej z tego tematu oraz w załozeniu pewnego stowarzyszenia kultury fizycznej, które cały czas jeszcze (już beze mnie w składzie) usiłuje utrzymać przy życiu jedną z drużyn siatkarskich.
To tak chyba w skrócie Smile

Lorelei no masz rację .Ale ja użyłem słowa z pewnoscią ,które to nie jest potwierdzeniem 100% ale dopuszcza wyjątkiToungue
Tak ogólnie uważam ,że najczęściej szukamy i uczestniczymy w takim forum ,ktore odzwierciedla nasze największe zainteresowanie .Stąd dla mnie był to wybór Forum górskiego.Padło na GŚ.Ale zdaję sobie sprawę że wielu spośród tych ,którzy udzielają się tutaj na Forum Górskim ,równocześnie udzielają się na innych forach i jeszcze bardziej aktywnie niż na naszym . Np na  fotograficznym ,rowerowych itp.Dla tych osób pasja fotograficzna ,pasja dwóch kółek jest tak sadzę większa niż pasja typowo związana z górami .Oczywiście mozna to czasem połączyć jak choćby przelot samolotem nad TatramiBig Grin

Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .

Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2008 10:42 AM przez spoko.

15-03-2008 10:41 AM
maciek
Moderator

Grupa: Moderatorzy Forum

2 w 1, czyli moje dwie największe pasje: Góry i Koleje.Smile

http://www.gmfk.nazwa.pl/cpg144/displayi...60&pos=865

http://www.gmfk.nazwa.pl/cpg144/displayi...60&pos=103

http://www.gmfk.nazwa.pl/cpg144/displayi...60&pos=135
.......................................................................................................................................................
Zapomniałem dodać, że to nie moje zdjęcia.

Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2009 09:56 PM przez maciek.

21-02-2009 09:33 PM
Pablo
pablo

Maćku, skoro masz taką pasje, to nie marzy Ci się podroż koleją transsyberyjską??
http://transsib.com.pl/kolej_transsyberyjska.html
http://histmag.org/?id=533

Zaprzyjaźnij się z człowiekiem, który chodzi po górach
22-02-2009 02:07 PM
dr.Etker

maciek napisał(a):

Słowem-wielogodzinna podróż koleją w Tatry, pobyt tam i powrót żelazną drogą to jedne nieustające pasmo radości uhm -szczęściarz z Ciebie -Maciek Wink

22-02-2009 02:21 PM
Agnieszka.S
Aga

Pablo napisał(a):
Maćku, skoro masz taką pasje, to nie marzy Ci się podroż koleją transsyberyjską??

Coś mi się wydaje Paweł, że Maciek wolałby podróż koleją transandyjską, ale ta Syberia tyż kusząca-na pewno ciekawie musi być jechać przez 2 tygodnie, poznawać różnych ludzi, śpiewać po rosyjsku i popijać stosowne do okoliczności trunkiSmile

"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował, tego czego nie zrobiłeś niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.
Podróżuj. Śnij. Odkrywaj. "
22-02-2009 03:51 PM
maciek
Moderator

Pablo napisał(a):

dr. Etker napisał(a):
Słowem-wielogodzinna podróż koleją w Tatry, pobyt tam i powrót żelazną drogą to jedne nieustające pasmo radości -szczęściarz z Ciebie -Maciek

Agnieszka.S napisał(a):
Coś mi się wydaje Paweł, że Maciek wolałby podróż koleją transandyjską...

Wszyscy macie rację.
Rzeczywiście, od dawna marzy mi się podróż koleją transsyberyjską . Smile Ujrzeć Bajkał!
Uwielbiam jazdę pociągiem do Zakopanego. Zawsze od Nowego Targu stoję w przy otwartym oknie i targany wiatrem, słysząc pisk i zgrzyt kół wagonów, wchodzących w niezliczone zakręty, napawam się pysznymi widokami Tatr. Smile
Kolej transandyjska? O tak! Coś pięknego!Smile Andy!!!Smile

22-02-2009 05:09 PM
Edyta85

ja kocham podróże, nie tylko te górskie. Lubię poznawać nowe miejsca, nowych ludzi inne kultury. Jak mam też jakiś luźniejszy wieczór to z chęcią oglądam dobre filmy

"Jeżeli kobieta chce się realizować, wszystko jedno w jakiej dziedzinie, wcześniej czy później stanie przed wyborem między swoimi dążeniami a związkiem uczuciowym. Bo jeśli nawet partnerzy patrzą w tą samą stronę najczęściej widzą coś innego." E. Matuszewska
23-02-2009 08:31 AM
maciek
Moderator

maciek napisał(a):

Zobaczcie sami! Czy to nie piękny widok? Smile

http://www.youtube.com/watch?v=vPjXqPewb...re=related

Od razu przypominają mi się czasy, gdy do Zakopanego dojeżdżałem pociągiem i od Nowego Targu, tak jak ten facet w filmie, stałem przy otwartym oknie wagonu i chłonąłem każdą chwilę. Smile

14-03-2012 09:27 PM
Łukasz

W lutym wracaliśmy z Gabi pociągiem. I pięknie było Tatatry widać ok

"I będziesz źle spał dopóki nie zapłacisz podatku"
15-03-2012 09:59 AM
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku