Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (6): « Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 6 Następna > Ostatnia »
ubiór i sprzęt a bezpieczeństwo
Autor Wiadomość
Kaytek

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
RE: ubiór i sprzęt a bezpieczeństwo

Stasiu napisał(a):
...Ci, którzy nie są przychylni GFD-GŚ tylko czekają na taki moment, żeby wbić klin niezgody między nas....

??????????????????????????????????????????????????????????????
Huh

Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2008 06:24 PM przez Kaytek.

27-06-2008 06:24 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Pedro
Administrator

Grupa: Administratorzy

Stasiu bardzo doceniam że chcesz załagodzić całą sytuację, ale myślę że tutaj forumowicze Ci którzy są bardziej związani z innymi forami naprawdę nie wprowadzili nic złego a jak coś to raczej tylko pozytywnego. Głównie dyskusja rozegrała się pomiędzy stałymi forumowiczami GŚ, w większości nawet o dość sporym tutaj stażu. Nie wiem więc - kogo masz na myśli mówiąc nieprzychylni GŚ?

Nie bardzo też rozumiem co masz na myśli pod pojęciem różna kultura wspinaczkowa. Jedną ze stron w całym tym zajściu jest Spoko. A oto krótki cytat:

spoko napisał(a):
myślę ,że nigdy nie znajdę się w takiej sytuacji żebym musiał wzywać ratownika TOPRU

Ja nie powiedziałbym o tak myślącej osobie że ma taką a nie inną KULTURĘ wspinaczkową.

Co by tutaj w tym (i w wątku o Zadnim Mnichu) nie mówić o tonie wypowiedzi, to jednak wszystko zmierza ku temu aby ta turystyka/wspinaczka była bezpieczniejsza (również w wykonaniu Spoko). Kolega Spoko jednak w każdym poście sprzeciwia się niemal dokładnie każdemu nie oceniając swojej postawy bądź oceniając ją jako świetną, gdyż jak twierdzi posiada spore doświadczenie i robi bez problemu II i III na żywca (argumentów ma zresztą więcej). W postach sąsiadujących zarzuca natomiast co poniektórym zarozumialstwo...

Zwróć uwagę Stasiu że początek tej dyskusji był w moim przekonaniu kulturalny. To się zmieniło jednak i tak jak już wcześniej pisałem, pomimo że Spoko ma na swoim koncie wiele bardzo pozytywnego wkładu tutaj na forum, to jednak w tej sytuacji po prostu broniąc uparcie swojego, przeciwstawił się niemal wszystkim, a poprzez swoje środki obrony spowodował właśnie taką a nie inną dyskusję.

Górskie Forum Internetowe - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl)
27-06-2008 06:35 PM
spoko
rock spires hunter

Grupa: Zbanowani
Status: Niedostępny

No Kajtek napracowałeś się bardzo i twórczo .Można by jeszcze dziesiatki pytań postawić Odpowiedź jest jedna. Wyraźnie wyrażona w moim w przedostatnim i w ostatnim poście .Tam są fakty .Ja nie po to założyłem wątek żeby jakimiś podtekstami się kierować, Tylko w wyniku tamtych wypwiedzi o mojej wyprawie uznałem że warto założyć wątek dyskusyjny o bezpieczeństwie w górach i wpływie moim zdaniem różnych czynników na bezpieczeństwo.I taką dyskusję merytoryczna podjęła Zoe podjął Pablo ,podjał Paaulo i inni, i ja przedstawiłem swój punkt widzenia .I gdyby Pedro ograniczył się do zagadnienia merytorycznego dyskusja mogła się dalej rozwijać .Co do ankiety również taką można było utworzyć ale gdy dwie osoby stwierdziły że nie ma sensu również zgodziłem się z tym że nawet może nie byłaby wiarygodna.
Sytuacja z chłopcami z Tych właśnie pokazuje jak niewiele znaczy sprzęt odzież gdy inne czynniki wchodzą w grę .I otych czynnikach chciałem rozmawiać .

Z łatwością zbiłbym każdy twój punkt widzenia na mój wcześniejszy post tak jak to zrobiłem tymi paroma przykładami, tylko po co?
Sytuacja sprowadza się do tego co powiedział Stasiu .
.Pedro miał wiele przedtem do mnie różnych pretensji o czym w poście wpomniałem a początek postu 37 Pedra to już ewidentny widoczny gołym okiem atak .Długo zresztą się przygotowywał ponieważ przemyśliwał o tym przez cały dzień.Nie będę dalej podejmował dyskusji ponieważ jest ona nie na temat a i po takich wypowiedziach jak twoja po prostu mnie to nuży (Poza insynuacją o manipulacji psychotechnicznej ,która mnie szczerze ubawiła.Gratuluję poczucia humoru).Swoje zdanie oparte o fakty wypowiedziałem .I więcej nie mam ochoty w tym temacie do dodania .Ani zakładania wątków dyskusyjnych

Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .

Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2008 09:14 AM przez spoko.

27-06-2008 06:41 PM
Pedro
Administrator

spoko napisał(a):
Długo zresztą się przygotowywał ponieważ przemyśliwał o tym przez cały dzień.

Ciekawe Spoko jak to wydedukowałeś Smile

Pozostawiam innym ocenę kto tutaj kogo wyzywa i kto próbuje nawiązać jakiś dialog do czegoś sensownego prowadzący.

27-06-2008 06:48 PM
spoko
rock spires hunter

Pedro napisał(a):

spoko napisał(a):
Długo zresztą się przygotowywał ponieważ przemyśliwał o tym przez cały dzień.

Ciekawe Spoko jak to wydedukowałeś Smile

Pozostawiam innym ocenę kto tutaj kogo wyzywa i kto próbuje nawiązać jakiś dialog do czegoś sensownego prowadzący.

Dyskutować nie będę tak jak pisałem .
Na pytania odpowiem
1 drogą dedukcji logicznej .Chociaż taka dedukcja niekoniecznie musi prowadzić do włąściwych wniosków
2 A dialog próbował nawiązać właśnie Stasiu.Ale trudno było się z nim zgodzić .i trzeba było pokazać swoje ja

Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
27-06-2008 07:01 PM
Pedro
Administrator

spoko napisał(a):
A dialog próbował nawiązać właśnie Stasiu.Ale trudno było się z nim zgodzić.

I tak właśnie wygląda u Ciebie pojęcie dialogu - że trzeba się zgadzać z tym co ktoś powie... Tymczasem wyraziłem inną opinię, czyli w ten sposób zakończyłem dialog?

27-06-2008 07:08 PM
spoko
rock spires hunter

Pedro napisał(a):

spoko napisał(a):
A dialog próbował nawiązać właśnie Stasiu.Ale trudno było się z nim zgodzić.

I tak właśnie wygląda u Ciebie pojęcie dialogu - że trzeba się zgadzać z tym co ktoś powie... Tymczasem wyraziłem inną opinię, czyli w ten sposób zakończyłem dialog?

Nie wiem odpowiedz sobie sam

27-06-2008 07:11 PM
Łukasz

Pedro napisał(a):

spoko napisał(a):
myślę ,że nigdy nie znajdę się w takiej sytuacji żebym musiał wzywać ratownika TOPRU

Spoko - szczerze Ci napiszę - je**** się kiedyś główką w skałe. Zaczniesz myśleć.

Serdecznie pozdrawiam.

"I będziesz źle spał dopóki nie zapłacisz podatku"
28-06-2008 10:29 AM
spoko
rock spires hunter

Łukasz napisał(a):

Pedro napisał(a):

spoko napisał(a):

Spoko - szczerze Ci napiszę - je**** się kiedyś główką w skałe. Zaczniesz myśleć.

Serdecznie pozdrawiam.

Masz doświadczenia? Sad Sad Sad Pomaga? Bo szczerze mówiąc z Twoich postów to nie wynika żeby pomogło.

Zbanowani bohaterowie Kaytek i Łukasz wyrażają wdzięczność Adminowi(wykazując solidarność w temacie) za przywrócenie do łask .HA,ha.ha

Odpozdrawiam również serdecznie

Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2008 11:22 AM przez spoko.

28-06-2008 10:55 AM
Dariusz

spoko napisał(a):

gratuluje uhm takiej postawy, ja jestem bardziej skromny, chyba tylko dlatego, że kilka razy poważnie myślałem o poproszeniu o pomoc

37 Dębno Maraton- 3,38,19
28-06-2008 02:19 PM
Malgorzata_Wa

Dariusz napisał(a):

spoko napisał(a):

gratuluje uhm takiej postawy, ja jestem bardziej skromny, chyba tylko dlatego, że kilka razy poważnie myślałem o poproszeniu o pomoc

tia... nigdy nie mów nigdy. Ostatnio nie dalej jak dwa tygodnie temu zaświtała mi myśl, że chyba nadszedł czas wyjąć komórkę... ale sobie poradziłam. Potem siedziałam i czekałam aż dojdę do się... nie wiadomo co i kiedy. Każdy robi wszystko i ma nadzieję, że nigdy pomocy nie będzie potrzebował. Dobrze, że jest czas kiedy o tę pomoc jest czas poprosić... tym bardziej jeśli się samemu chodzi.

Co do sprzętu i szmat markowych... każdy ma to co chce mieć. Jeśli ktoś kupuje karabinek z trzeciej ręki po okazyjnej cenie 1/10 wartości to niech się spodziewa, że może tak być, że karabinek swojej roli nie spełni...

Już od dawna nie kupuję tego co istotne na tzw. "okazjach". Szmaty, poza zimowymi i butami, nie mają dla mnie znaczenia czy markowe czy nie. Ale sprzęt i owszem. Bez żadnego zastanowienia idę do sklepu, wybieram, płacę i paragony przechowuję. Przecież od tego zależy mój lajf...

29-06-2008 12:27 PM
Stasiu

Te Małgocha, gzie się do teraz poniewierałaś niż Cię Smok znalazł i powiedział, że masz tutaj wpaść? Mogła byś już jaki pościk nasmarować. Chcesz wszystkie przeżycia górskie zabrać ze sobą do grobu. Wierzę, że Twoje pościki będą fajniackie z dreszczykiem Scary. Ty jestaś taki drugi Spoko w spódnicy. giggle. Druga taka jest Paulina, tą ale gdzieś momentalnie wywiało.

Góry się nie zdobywa, góry nas wpuszczają.

Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2008 12:59 PM przez Stasiu.

29-06-2008 12:58 PM
Łukasz

Spokuś - walnij się. Może przestaniesz bełkotać o spiskowej teorii dziejów.

"I będziesz źle spał dopóki nie zapłacisz podatku"
29-06-2008 02:51 PM
spoko
rock spires hunter

Łukasz napisał(a):
Spokuś - walnij się. Może przestaniesz bełkotać o spiskowej teorii dziejów.

Drogi Łukaszu pozostawiam to Tobie. Masz w tym "waleniu" świetne predyspozycje i doświadczeniagiggle
Wysil swoją inteligencję i pisz,pisz Swoje bystre komplementy pod moim adresem.Nie przeszkodzę Ci przez najbliższe dni .
Wyjeżdżam Big Grin.Będę Słuchał grania wiatru na organach turni,Będę szeptał z szemrzącym strumykiem ,Będę słuchał tętna pulsu skały , świergotania ptaków.Będę zanurzał się w błogim pięknie gór, i w otchłaniach skalistych wąwozów.
Ciebie pozostawiam w swoim małym zamkniętym światku ułudy.Życzę Ci samorealizacji w świeckiej tradycji "walenia" gór.Tylko nie wal za mocno głową bo efekty jak widać są szkodliweSad

I nie popłacz się za mną giggle

Byeok

Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2008 06:58 PM przez spoko.

29-06-2008 05:04 PM
spoko
rock spires hunter

Malgorzata_Wa napisał(a):

Dariusz napisał(a):

spoko napisał(a):

tia... nigdy nie mów nigdy. Ostatnio nie dalej jak dwa tygodnie temu zaświtała mi myśl, że chyba nadszedł czas wyjąć komórkę... ale sobie poradziłam. Potem siedziałam i czekałam aż dojdę do się... nie wiadomo co i kiedy. Każdy robi wszystko i ma nadzieję, że nigdy pomocy nie będzie potrzebował. Dobrze, że jest czas kiedy o tę pomoc jest czas poprosić... tym bardziej jeśli się samemu chodzi.

Co do sprzętu i szmat markowych... każdy ma to co chce mieć. Jeśli ktoś kupuje karabinek z trzeciej ręki po okazyjnej cenie 1/10 wartości to niech się spodziewa, że może tak być, że karabinek swojej roli nie spełni...

Już od dawna nie kupuję tego co istotne na tzw. "okazjach". Szmaty, poza zimowymi i butami, nie mają dla mnie znaczenia czy markowe czy nie. Ale sprzęt i owszem. Bez żadnego zastanowienia idę do sklepu, wybieram, płacę i paragony przechowuję. Przecież od tego zależy mój lajf...

Nie napisałem że "nigdy nie będę potrzebował pomocy " Tylko, że tak myślę ,że nigdy .Po prostu takie mam pragnienie .A wynika ono z mojej troski o jakiekolwiek zaangażowanie ratowników ,Którzy też mają Swoje życie i jest ono bardzo cenne.I życzyłbym sobie aby nikt nie miał takiej sytuacji .która by wymagała interwencji ratowników .Takie jest moje przesłanie .Pozdrawiam Małgorzato_WaSmile

PS To przytaczane zdanie zostało wyrwane z kontekstu.Całość brzmiała następująco

."Szanuję bardzo ratowników.Tym bardziej ,że na ochotnika często narażają życie .Ja sam Nie chciałbym nigdy i myślę ,że nigdy nie znajdę się w takiej sytuacji żebym musiał wzywać ratownika TOPRU"

Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2008 08:08 PM przez spoko.

29-06-2008 05:09 PM
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: