|
Wolność słowa - plusy i minusy
|
| Autor |
Wiadomość |
Olka

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
RE: Wolność słowa - plusy i minusy
My nie bronimy siebie wzajemnie-nikt tego nie potrzebuje.
Bronimy tych samych racji a to róznica.
Czyżby sekta, a może komuna?
Wydaje mi się, że nie ale kto wie Ludzie będacy w sekcie najczęsciej sa nieświadomi zagrożenia. To może i ja nie wiem 
A Ty piszesz z autopsji?
|
|
| 15-05-2008 01:30 PM |
|
 |
paaulo
snow addict

Status:
|
W sieci są różne fora "górskie". Nie każde mi odpowiada, piszę tam gdzie czuję się dobrze. Pozostałych nie ruszam, nie zmieniam wg. moich jedynych i słusznych poglądów.
Podoba mi się atmosfera i panujące zasady - piszę.
Nie podoba mi się - idę gdzie indziej.
Proste.
EOT
|
|
| 15-05-2008 01:31 PM |
|
 |
Sylwester

Status:
|
nie z autopsji, a z obserwacji i nie pytaj kto był obiektem
|
|
| 15-05-2008 01:33 PM |
|
 |
Hella

Status:
|
Mój głos:7:4.
Dlaczego? Bo dość mam chamstwa wokół siebie. Nikt nikomu nie zabrania dyskusji, ale niech one mają swój poziom. Brawura i brak wyobraźni, które przemawiały z części wczorajszych postów i "dobrych" rad, to nie są dobrzy nauczyciele. Pamętajmy, że wielu z nas ma jeszcze przed sobą wiele gór do zdobycia. I lepiej jak będziemy je zdobywać bezpiecznie.
Dodając jeszcze swoje pięć groszy - Olka, tak jak Ryśkowi bardzo podobały mi się Twoje relacje, "energetyczne" podejście do turystyki górskiej. Na długi czas zniknęłaś, szkoda, ze teraz w Twoich postach jest tyle żalu.
"... Snuj marzenia tak, jakbyś miał żyć wiecznie;
żyj tak, jakbyś miał umrzeć dziś..."
|
|
| 15-05-2008 01:42 PM |
|
 |
Agnieszka.S
Aga

Status:
|
Ja jak najbardziej opowiadam się za zasadami panującymi na tym Forum. Większości z nasz podoba się atmosfera tu panująca i nie chciałoby za nic jej zmienić. Tak jak napisał Paaulo-w sieci i nie tylko można znaleźć wiele miejsc-dla każdego coś dobrego. Jeśli komuś nie odpowiada forma prezentowana akurat na tym Forum-to po co ta dyskusja-niech szuka miejsca odpowiedniego dla siebie gdzie indziej. Jeśli na przykład miałabym ochotę słuchać wulgaryzmów-prezentowanych wczoraj-to pójdę pod budkę z piwem...To bzdura, że tu nie ma dyskusji, że wszystko jest lukrowe i słodkie, bo dyskusje są, ale kulturalne i na poziomie, nie obrażają nikogo..
"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował, tego czego nie zrobiłeś niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.
Podróżuj. Śnij. Odkrywaj. "
|
|
| 15-05-2008 01:44 PM |
|
 |
Rycho
i Tymek

Status:
|
pisałem w swoim poście że to Oli relacje były głównym motorem który mnie skłonił do zalogowania się na tym forum i dalej jestem pełen podziwu dla Jej wypraw i relacji. Myślę że oboje kochamy góry lubimy po nich chadzać i spędzać w nich każdą wolną chwilę.... i jakoś trudno mi uwierzyć że szanującemu się górołazowi odpowiada taka forma realizacji wypraw jaką przedstawił wczoraj kolega ( tzn z puszką lub kilkoma na szlaku )
usunięcie tego postu uważam za jak najbardziej zasadne, to tu przeczytałem że mogą być na forum ludzie młodzi i nie można chronić ich przed złem które spotyka nas na co dzień
( zgadzam się z tym) ale nie możemy też propagować takich zachowań na szlaku bo Ci młodzi ludzie są gotowi pomyśleć że na tym polega turystyka górska ...
ps: kiedyś Fazik zrobił naklejki Górskiego świata gdzie był ( jakże mdły ) podpis "GS" koi tęsknotę i takiej tęsknoty tu ludzie szukają nie tylko tej górskiej, ale i tego czego brak na co dzień miłego gawędzenia bez chamskich odzywek tego mi na przykład trzeba i to mnie tu przyciąga jeżeli się to zmieni odejdę z tego forum ( ale jestem nic nieznaczącą jednostką )
... i będą mi grały wiatry na organach turnii...
Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2008 01:55 PM przez Rycho.
|
|
| 15-05-2008 01:48 PM |
|
 |
Ali7

Status:
|
Nikt nikomu nie zabrania dyskusji, ale niech one mają swój poziom. Brawura i brak wyobraźni, które przemawiały z części wczorajszych postów i "dobrych" rad, to nie są dobrzy nauczyciele.
Czyli co? Jeśli poziom dyskusji wydaje się nam nieodpowiedni, to do kosza, a dyskutantom bana, tak? Łatwiej tak, niż dyskutować używając argumentów?
Jeśli komuś nie odpowiada forma prezentowana akurat na tym Forum-to po co ta dyskusja-niech szuka miejsca odpowiedniego dla siebie gdzie indziej.
W skrócie i bez owijania w bawełnę - "Komu się nie podoba, to won."
OK, Wasze forum, Wasze prawo.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2008 01:51 PM przez Ali7.
|
|
| 15-05-2008 01:49 PM |
|
 |
dzienciol313
okrzyknięty stukaczem

Status:
|
Każdy z nas ma swoją wole i każdy może wybrać miejsce gdzie się wypowiada. Jeżeli ktokolwiek czuje,że tutaj nie może sie wypowiedzieć bo jest dla niego zbyt miło to z całą pewnością znajdzie inne, odpowiednie dla siebie,gdzie będzie mógł się pochwalić swoimi "wyczynami",a porównywanie tego forum do sekty jest czymś idiotycznym...nikt tutaj nie jest zmuszany do pisania,czytania czy też przebywania.
A ponad 27000 postów jest wynikiem braku dyskusji...??
"Góry są wyzwaniem, prowokują istotę ludzką do wysiłku, do przezwyciężania samych siebie." J.P.II
|
|
| 15-05-2008 01:53 PM |
|
 |
Hella

Status:
|
Łatwiej tak, niż dyskutować używając argumentów?
Właśnie, używajmy argumentów.
"... Snuj marzenia tak, jakbyś miał żyć wiecznie;
żyj tak, jakbyś miał umrzeć dziś..."
|
|
| 15-05-2008 01:53 PM |
|
 |
Agnieszka.S
Aga

Status:
|
Czyli co? Jeśli poziom dyskusji wydaje się nam nieodpowiedni, to do kosza, a dyskutantom bana, tak? Łatwiej tak, niż dyskutować używając argumentów?
Ale o czym tu dyskutować Ali? O jakich argumentach Ty piszesz? Co tu omawiać-czy lepiej wchodzi się na szczyt po kilku głębszych czy na trzeźwo?
"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował, tego czego nie zrobiłeś niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.
Podróżuj. Śnij. Odkrywaj. "
|
|
| 15-05-2008 01:55 PM |
|
 |
Kaytek

Status:
|
Podoba mi się atmosfera i panujące zasady - piszę.
Nie podoba mi się - idę gdzie indziej.
Proste.
I tak się stanie, lecz czasami pewne sprawy mnie zainteresują i mam na przykład ochotę je zgłębić...
I tak właśnie mnie zainteresowało czemu dorośli, domyślam, się, że inteligentni ludzie nie potrafią obronić swoich racji inaczej niż eliminując (banując) rozmówcę...
Z wulgaryzmami w naszych czasach można sobie poradzić i bez banowania... Ban wg mnie jest oznaką słabości, coś w stylu: "nie mam argumentów - potnę zbanuję i niech nikt tego więcej nie zobaczy..."
A tymczasem trzeba dawać przykład.
Podczas negocjacji - takich prawdziwych nie da się kogoś zbanować, bandziora na ulicy nie da się zbanować, przemocy nie da się zbanować. Nie uczcie młodzieży, że ban załatwia sprawę, bo tak nie jest.
Niemca nie dało się zbanować, Ruska też... Nie tędy droga...
|
|
| 15-05-2008 01:56 PM |
|
 |
kassandra
Zbanowani
Grupa: Zbanowani
Status:
|
Musicie być twardzi, drodzy przyjaciele. W przeciwnym wypadku grozi wam brytanizacja - pewnie znacie sławetny Ohyde Park tj. Hyde Park na http://www.wspinanie.pl
A jeśli nie brytanizacja, na którą tu wielu pracuje to marginalizacja i wasze wspaniałe forum zejdzie na drogę, którą poszło 321, turystyka-górska i tatry.prv.pl
To ja, Kassandra wam mówię a wiecie przecież, żem wieszczka wsławiona.
Bądźcie czujni przyjaciele.
I nie ufajcie Alemu!
Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2008 01:58 PM przez kassandra.
|
|
| 15-05-2008 01:56 PM |
|
 |
Ali7

Status:
|
Na przykład: jeśli ktoś pisze, ze uwielbia chodzić po górach z piwkiem na kacu, to zamiast od ręki zamknąć mu mordę banem, można mu napisać, że:
- chodzenie po pijaku w górach jest niebezpieczne, bo można się zabić
- kondycja po piwie drastycznie spada
- nie każdy musi mieć przyjemność oglądania jego pijanej mordy
Itd itp
To jest dyskusja. Banowanie faceta i kasowanie wątku dyskusją nie jest.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2008 01:59 PM przez Ali7.
|
|
| 15-05-2008 01:58 PM |
|
 |
kassandra
Zbanowani
Grupa: Zbanowani
Status:
|
Na przykład: jeśli ktoś pisze, ze uwielbia chodzić po górach z piwkiem na kacu, to zamiast od ręki zamknąć mu mordę banem, można mu napisać, że:
- chodzenie po pijaku w górach jest niebezpieczne, bo można się zabić
- kondycja po piwie drastycznie spada
- nie każdy musi mieć przyjemność oglądania jego pijanej mordy
Itd itp
To jest dyskusja. Banowanie faceta i kasowanie wątku dyskusją nie jest.
Nie wierzcie Alemu. To jest kryptopropaganda alkoholu.
|
|
| 15-05-2008 02:03 PM |
|
 |
Rycho
i Tymek

Status:
|
Kaytek widzę Ciebie dyskutującego z grupą pijanych szalikowców na ulicy i przedstawiającego swoje racje na temat wyższości np Legii nad Lechem
... i będą mi grały wiatry na organach turnii...
|
|
| 15-05-2008 02:07 PM |
|
 |
|
|