|
Głupie rzeczy jakie zrobiliście w górach
|
| Autor |
Wiadomość |
Ustrik

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
RE: Głupie rzeczy jakie zrobiliście w górach
hehehhe tak to już jest z zapaleńcami
-No, ale po co ty tam leziesz?
-No bo tak i już.
|
|
| 19-10-2006 10:18 AM |
|
 |
Fazik
Kierowca TYRa

Status:
|
W latach 80 tych dwutygodniowy biwak ze speleoklubu Na Ornaku, Luty moje urodziny i transport wina z Harnasia do schroniska. W plecaku typu Atlas mieści się 48 flaszek wina, ale nie wiedząc dlaczego nie wlazł ani jeden bochenek chleba z kilku zamówionych przez chłopaków więc wzięliśmy je do reklamówek. Jako że nie chciało nam się taszczyć tych worów (ręcemieliśmy zajęte butelką...) to schowaliśmy je pod drzewem na Hali pisanej żeby po nie wrócić za chwilkę. Po naszym powrocie okazało się że dokarmiliśmy nieświadomie jakieś zwierzątka (z chlebów zostały okruszki) więc czekała nas kolejna wędrówka do schroniska po kasę, do wylotu doliny po zaopatrzenie które obiecaliśmy i spwrotem do schroniska, no ale impreza urodzinowa była przefantastyczna, wierzcie mi na słowo.
Wyrwać się z miejskiego betonu, choć na dzień, choć na chwilkę, Żeby nie zwariować...
|
|
| 19-10-2006 08:37 PM |
|
 |
małaMI

Status:
|
To i ja się dołączę: będąc w maju w Beskidach (pierwszy samotny wyjazd) chciałam się dostać z Wisły Głębce na Przeł. Kubalonke ale bardzo się spieszyłam i po drodze szlak zmienił kolor, wróciłam się kawałeczek i panią mieszkającą przy szlaku spytałam jak dostać się na Przeł. Przegibek (nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło) a ona udzieliła mi niezbędnych wskazówek i już po chwili znalazłam się tam gdzie być miałam
|
|
| 08-11-2006 04:30 PM |
|
 |
KasiaA
KrakowiankA

Status:
|
"[Tatry]...Przeto stałyście się marzeniem, tęsknotą ludzi spragnionych modlitwy bezsłownej i słońca"
|
|
| 31-07-2008 01:34 PM |
|
 |
przemo

Status:
|
Ja pamiętam mój pierwszy raz w tatrach. Idziemy z mamuśką halą gąsienicową, lato, wokół ruch jak na autostradzie. Po prawej stronie mieliśmy cały czas zbocze i strasznie nie mogłem się doczekać aż się widok odsłoni. Zeszłem ze szlaku i zacząłem się pchać po tym zboczu, zeby zobaczyć co tam jest, mama do mnie dołączyła i po chwili oglądaliśmy sobie ładny widok. No zjawił się zaraz strażnik i dostaliśmy po 50 zł mandatu. To był nasz pierwszy raz w tatrach i nawet nie wiedzieliśmy że to nie można ze szlaku schodzić. Ale to ludzie głupie czasem, aż się wstyd przyznać
|
|
| 31-07-2008 01:47 PM |
|
 |
przemo

Status:
|
Mi się przypomniało jeszcze:
1 zbieganie z bratem doliną jaworzynki w dół, co tam, to było wręcz skakanie, jak to sobie przypomnę to aż się dziwie że mam jeszcze wszystkie zęby.
2 schodzenie w dół halą kondratową - miałem trochę za małe adidasy i za długie paznokcie u nóg... no i schodziłem tyłem
|
|
| 31-07-2008 01:58 PM |
|
 |
grazbird
Zabójca Demonów

Status:
|
w zeszłym roku, Austria:
poruszam się pod górę, jakieś 1200 m.np.m., czyli taki pagórek...podejście kamienistą ścieżką, baaaardzo długie, tych kamieni masa..dodatkowo na znacznej długości ścieżka jest kręta i wiedzie przez las...
poprzedniego dnia zrobiliśmy ok. 52km z plecakami, tego dnia pękły już dwie dyszki, kolejne dwie przed nami..
a ja, leząc po tych kamieniach nie patrzę pod nogi tylko na zgrabniutki tyłeczek jednej młodej austriaczki co szła przede mną...i tak przez 1,5h 
efekt?
obite najmniejsze palce u stóp (obu), potężne bąblo-siniaki, dwa dni później samodzielne usunięcie owych paznokietków 
no i pytania obywateli w autobusie czy na lodowcu odmroziłem
Nie boję się gdy ciemno jest bo mam latarkę i dżi pi es ...
|
|
| 31-07-2008 03:20 PM |
|
 |
Pablo
pablo

Status:
|
A co Ani powiedziałeś
Zaprzyjaźnij się z człowiekiem, który chodzi po górach
|
|
| 31-07-2008 03:23 PM |
|
 |
grazbird
Zabójca Demonów

Status:
|
Ani jeszcze wtedy (tzn. sierpień zeszłego roku ) nie znałem
Nie boję się gdy ciemno jest bo mam latarkę i dżi pi es ...
|
|
| 31-07-2008 03:36 PM |
|
 |
dr.Etker

Status:
|
a ja, leząc po tych kamieniach nie patrzę pod nogi tylko na zgrabniutki tyłeczek jednej młodej austriaczki co szła przede mną...i tak przez 1,5h 
Triumf ducha( czyt.poczucia estetyki ) nad materią(tj.nieczułymi kamolami)-a tego w poczet głupoty nie wypada zaliczyć
|
|
| 31-07-2008 04:09 PM |
|
 |
margit
Putinowa

Status:
|
Na drugim wyjeździe takim poważnym w góry, puściłam 16 letnią siostrę z jej 18 letnim chłopakiem na Rysy, Ja zawróciłam spod Moka, bo uważałam, że było za późno na wyjście (13.00) a oni poszli..... myślałam, że umrę potem bo siostra wróciła o 23 do domu... Zaznaczam, że i ona i ów chłopak stawiali pierwsze kroki w górach.
Na szczęście nic się nie stało , ale stan przedzawałowy był na bank dopóki nie wrócili - to były czasy, gdy przeciętny zjadacz chleba nie posiadał komórki.
|
|
| 31-07-2008 04:47 PM |
|
 |
Snieshka

Status:
|
4 lata temu namówiłam kolegę z cholernym lekiem wysokości na wejście na Giewont... stał przez godz przyklejony do skały i patrzył tylko na sznurówki... Jak już przestał zieleniec i się trząść to jakimś cudem zszedł- nie odezwał się do mnie aż do schroniska na Kalatówkach...
"Gdy maja Cię wieszać poproś o szklankę wody - nigdy nie wiadomo co się stanie, zanim przyniosą"
|
|
| 01-08-2008 06:17 AM |
|
 |
Pablo
pablo

Status:
|
4 lata temu namówiłam kolegę z cholernym lekiem wysokości na wejście na Giewont... stał przez godz przyklejony do skały i patrzył tylko na sznurówki... Jak już przestał zieleniec i się trząść to jakimś cudem zszedł- nie odezwał się do mnie aż do schroniska na Kalatówkach...
No to kolega... a TY??
|
|
| 01-08-2008 08:07 AM |
|
 |
Snieshka

Status:
|
Jedyne co mnie tam przerażało to ilość ludzi i wyślizganie skały na szklankę... od tamtej pory więcej nie poszłam na Giewont. Najgorsze były tłumy, każdy popędzał każdego, ludzie się pchali, prześcigali w schodzeniu/wchodzeniu, dzieciaki-desperaci łaziły po wierzchołku w taki sposób, że mnie by milion razy na dole szukali....Moze gdyby nie taka atmosfera, gdyby to było na spokojnie, to wyszłoby inaczej....
"Gdy maja Cię wieszać poproś o szklankę wody - nigdy nie wiadomo co się stanie, zanim przyniosą"
|
|
| 01-08-2008 08:20 AM |
|
 |
Pablo
pablo

Status:
|
Snieshka, teraz czas na zimowe wejście, nie będzie tych wyślizganych skał i tyle luda, choć jak byłem kiedyś na początku września ( z samiutkiego rana) było tam zaledwie chyba z 8 osób co na Giewont to bardzo mało
|
|
| 01-08-2008 08:52 AM |
|
 |
|
|