|
Kurtka ale jaka ???
|
| Autor |
Wiadomość |
Snieshka

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
RE: Kurtka ale jaka ???
tez uzywam Nikwax'a- chyba "od zawsze", jeszcze sie nie zawiodłam, dla mnie to sprawdzona marka. Używałam preparatów do prania i impregnatów do butów(nubuk-welur) i odziezy- polecam w spryskiwaczu, wygodnie sie uzywa. I kolejna zaleta Nikwax'a - nie smierdzi przeraźliwie jak niektore impregnaty!
"Gdy maja Cię wieszać poproś o szklankę wody - nigdy nie wiadomo co się stanie, zanim przyniosą"
|
|
| 29-05-2008 09:26 AM |
|
 |
dzienciol313
okrzyknięty stukaczem

Status:
|
Zgadzam się ze Snieshka,Nikwax jest bardzo dobrym impregnatem, zarówno do butów jak i termoaktywnej odzieży. Polecam.
"Góry są wyzwaniem, prowokują istotę ludzką do wysiłku, do przezwyciężania samych siebie." J.P.II
|
|
| 29-05-2008 10:06 AM |
|
 |
Pablo
pablo

Status:
|
Zgadzam się ze Snieshka,Nikwax jest bardzo dobrym impregnatem, zarówno do butów jak i termoaktywnej odzieży. Polecam.
Taaaa jestem za używam z powodzeniem od jakiś 10 lat, nie wiem czy pamiętacie, kiedyś impregnat do butów był z takim pędzelkiem przymocowanym do zakrętki pojemnika
Zaprzyjaźnij się z człowiekiem, który chodzi po górach
|
|
| 29-05-2008 10:27 AM |
|
 |
Snieshka

Status:
|
kiedyś impregnat do butów był z takim pędzelkiem przymocowanym do zakrętki pojemnika 
Pablo, dalej takie sa
"Gdy maja Cię wieszać poproś o szklankę wody - nigdy nie wiadomo co się stanie, zanim przyniosą"
|
|
| 29-05-2008 10:34 AM |
|
 |
Pablo
pablo

Status:
|
Taaaak ?? a ja spotykam tylko w sprayu i z gąbeczką taką... i używam tego z gąbeczką do wcierania
|
|
| 29-05-2008 10:50 AM |
|
 |
Snieshka

Status:
|
nio są, są jak pieknie rączki wymalowałam pędzelkiem i chciałam sie umyć to wtedy poznałam potęge impregnatu na ludzkiej skórze te z gąbeczka do wcierania sa oki, ale zdazalo mi sie ze kiepsko sie nakładało jak gąbeczka była juz troche zużyta, albo sie odrywała, albo musiałam siłować sie sciskajac pojemnik, bo leciec nie chciało.
|
|
| 29-05-2008 12:49 PM |
|
 |
gosia3ek
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Status:
|
|
| 29-05-2008 04:45 PM |
|
 |
mieciur
- - user - -

Status:
|
Ja do butków też używam wosk nikiwaxa. Wcześniej używałem impregnatu nikiwaxa ale w płynie z gąbeczką ale raczej średnio się sprawdzał. A ten wosk to rewelacja, ale tak ja gosia3ek pisze odbarwia buty. Ja go nakładam w bardzo ciekawy sposób: mianowicie używam do tego suszarki do włosów Rozgrzewam but i wosk i potem cały czas na gorąco nakładam wosk na buta, ładnie się rozprowadza i wszędzie wsiąka w skóre. Tak zaimpregnowane buty jeszcze nigdy mi nie przemokły
|
|
| 29-05-2008 10:14 PM |
|
 |
Snieshka

Status:
|
Musze przyznac ze masz ciekawy patent. Na takie cos nie wpadłam, przede wszystkim dlatego ze nie mam butów ze skóry A tego, ze Ci nigdy nie przemokły,moge Ci tylko szczerze zazdrościc 
tyle że butki po tych zabiegach ściemniały, ale to już "uroki"
Producent zaznacza na opakowaniu, ze kolor buta moze sie troche zmienic, ale jak potem przeszczotkujesz buciki to wygladaja fajnie Moje też delikatnie ciemnieją, ale w żaden sposób mi to nie przeszkadza 
A co do impregnatów w spray'u, to jakos nie jestem przekonana, nie byłam zadowolona z efektów nawet po konkret spryskaniu buta- nie był zaimpregonwany tak, jak po mocowaniu sie z gąbeczką.I smierdziało strasznie!
|
|
| 30-05-2008 09:49 AM |
|
 |
mieciur
- - user - -

Status:
|
Wiesz, Snieshko moje buty są już tak dojechane że jaki one miały kolor na początku to już nie pamiętam, Ale w tym momencie liczy się dla mnie ich użyteczność a nie wygląd. A te impregnaty w spray są guzik warte, nic to nie daje, nie ma sensu sie wogóle w to bawić.
|
|
| 30-05-2008 01:41 PM |
|
 |
Pablo
pablo

Status:
|
|
|
| 30-05-2008 01:48 PM |
|
 |
karolo81

Status:
|
Kupiłem całkiem nie dawno kurtkę The North Face Sumit Seriess z Gore-Tex XCR. (windstoper)
Zastanawiam się czy to dobry wybór i czy na pewno jest oryginalna.
|
|
| 18-07-2008 10:25 AM |
|
 |
paaulo
snow addict

Status:
|
Jeżeli kupiłeś na Allegro za okazyjną cenę, to masz małe szanse na oryginał.
A czy to dobry wybór - dowiesz się jak ją w teren weźmiesz.
|
|
| 18-07-2008 10:37 AM |
|
 |
karolo81

Status:
|
Jeżeli kupiłeś na Allegro za okazyjną cenę, to masz małe szanse na oryginał.
A czy to dobry wybór - dowiesz się jak ją w teren weźmiesz. 
Wydaje mi się, że masz racje. Cena jest za niska jak na produkt tej marki (200 zł). Wykonana jest naprawdę solidnie ale pewnie w środku nie ma membrany gore-tex.
|
|
| 18-07-2008 11:07 AM |
|
 |
paaulo
snow addict

Status:
|
Kumpel bardzo chwali stosunek ceny do jakości "mammuta" i "tnf" z Allegro. Może też dobrze trafiłeś.
W weekend ma padać, więc pakuj kurtkę i testuj.
|
|
| 18-07-2008 11:46 AM |
|
 |
|
|