Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Wycieczka do ZOO z Julią-22.06.2008 r.
Autor Wiadomość
Agnieszka.S
Aga

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Wycieczka do ZOO z Julią-22.06.2008 r.

Może i to niewielka wyprawa, ale biorąc pod uwagę, że ja ostatnio nigdzie nie jeżdżę, to dla mnie zawsze cośSmile
Kierowana chęcią pokazania dziecku zwierzątek, które tak doskonale rozpoznaje w telewizji postanowiliśmy z Rafałem zabrać małą do ZOOSmile
Co prawda mamy za oknem bociany, fruwające jastrzębie, krowy, konie, lisy, zające, sarny, dziki itd.-ale zawsze fajnie by zobaczyć słonia, wilka i inne egzotyczne zwierzątkaSmile
Zapakowaliśmy więc siebie, małą i prowiant do samochodu i ruszyliśmy w kierunku oliwskiego ZOO.
Ludzi było niesamowicie dużo, za dużo trochę jak na mnie, ale nie ma co narzekać- w końcu to już wakacje..
Julka biegała po całym ZOO i palcem wskazywała słonia, żyrafę i inne zwierzątka, a była tym niezwykle podekscytowanaSmile
Najbardziej podobały jej się kaczki-bo to obok królików jej ulubione "zwierzątka"-tak więc na całe ZOO roznosił się głośny okrzyk" te-te, te-te"-co oznacza "kwa-kwa, kwa-kwa";)
Było naprawdę fajnie, rodzinnie, dla mnie również nowe doświadczenie (przebieranie kupki na trawie w ZOO-obeszły nas mrówki, a mała uciekała bez pieluchy-ale zaprawiona w bojach dałam radęWink)
Trochę ręce bolały nas od noszenia 12 kg żywej masy-jak małej odechciało się chodzić, ale nie ma co narzekać-było super!Smile
A oto kilka fotek!Smile
    -przebieranie spoconej koszulkiSmile
    -pamiątkowe zdjęcie z mamusiąWink
    -odpoczynek po gonitwieSmile
    -rogaty kolegaSmile
    -pamiątka z ZOOSmile
    -szczęśliwa, ale tak zmęczona byłam jak wróciłam do domuWink

"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował, tego czego nie zrobiłeś niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.
Podróżuj. Śnij. Odkrywaj. "
23-06-2008 08:02 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
paulina
magurczanka ;)

RE: Wycieczka do ZOO z Julią-22.06.2008 r.

Agnieszko- pamiątka z zoo kapitalna!!! Smile Smile Smile
Niesamowita jesteś- ostatnia fotka i komentarz- powalił mnie ze śmiechu Big Grin Big Grin Big Grin , ale myślę, że to takie bardzo pozytywne zmęczenie Smile
Miło i co najważniejsze razem spędziliście czas, pozdrawiam Was gorąco i przesyłam uściski dla małej kaczuszki- Julci Smile

Kiedy w tęczy na niebie rozpoznasz kolorów życia odbicie, to znaczy po prostu, że kochasz życie! (...)
23-06-2008 08:17 PM
Stasiu

Popieram rację Pauliny. Aga, lepiej nie mogłaś wyglądać, jak wróciłaś do domu giggle. ZOO to dobra inspiracja Big Grin

Góry się nie zdobywa, góry nas wpuszczają.
23-06-2008 09:49 PM
Agnieszka.S
Aga

Dzięki Paulinka i Stasiu za miłe słowa i przepraszam za umieszczenie tej "niegórskiej" wyprawy w nieodpowiednim dziale, ale już mój błąd został naprawiony przez siły "odgórne";)

"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował, tego czego nie zrobiłeś niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.
23-06-2008 10:29 PM
Pablo
pablo

Hej hej Krajanka, ciesze się ze tak fajnie spędzacie czas... a powiedz no proszę, żyrafę można już oglądać ?? Bo ponoć miała się aklimatyzować gdzieś w ukryciu... tzn pana żyrafa, bo to on w wieku chyba ok 2 lata Smile

Zaprzyjaźnij się z człowiekiem, który chodzi po górach
23-06-2008 10:32 PM
Agnieszka.S
Aga

Pablo napisał(a):
Hej hej Krajanka, ciesze się ze tak fajnie spędzacie czas... a powiedz no proszę, żyrafę można już oglądać ?? Bo ponoć miała się aklimatyzować gdzieś w ukryciu... tzn pana żyrafa, bo to on w wieku chyba ok 2 lata Smile

Właśnie też zastanawiałam się gdzie są żyrafyWink Szczerze mówiąc w tej całej gonitwie mogłam je ominąć i nie zauważyć, a specjalnie chciałam przyjrzeć się takiej jednej-bo ponoć ona "Karabinowa" żyrafaWink Rycho z Anettą wspominali, że płacą datki na żyrafę z oliwskiego zooSmile
Pozdrawiam Krajana!Smile

24-06-2008 07:19 AM
dzienciol313
okrzyknięty stukaczem

Agnieszko,nie mówiłaś,że Twoja Julka już samolotem latać potrafiBig Grin a biegania za mała to tak w ramach sportuBig Grin giggle

"Góry są wyzwaniem, prowokują istotę ludzką do wysiłku, do przezwyciężania samych siebie." J.P.II
24-06-2008 07:49 AM
spoko
rock spires hunter

Grupa: Zbanowani
Status: Niedostępny

Agnieszko .może dla Ciebie niewielka wyprawa ale dla Julki na pewno była to wyprawa roku.Miło spędzony wspólnie czas i jeszcze w tak doborowym towarzystwie zwierzątSmile
A Gdańskie zoo należy do najładniejszych ponoć w Polsce.Byłem tam również z rodzinką
Pozdrawiam W

Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
24-06-2008 08:12 AM
Zoe

O jaka miła rodzinna wycieczkaBig Grin Aż sama, pomimo tego, że stara jestem, chętnie bym się się przeszła. Nie pamiętam, tak szczerze, kiedy ostatni raz byłam w zooSmile Byłam chyba baaardzo malutkaWink
Julka jest rozkoszna ok

24-06-2008 08:51 AM
Agnieszka.S
Aga

Dzięki KochaniSmile Mała jest coraz fajniejsza, taka mądra, rozumie coraz więcej-więc i takie wycieczki są coraz ciekawszeSmile Powolutku zaczynam planować dalsze wojaże-zobaczymy co z tego wyjdzie..Wink Moja dusza podróżnika rwie się w światSmile

24-06-2008 08:58 AM
Pablo
pablo

spoko napisał(a):
...
A Gdańskie zoo należy do najładniejszych ponoć w Polsce.Byłem tam również z rodzinką
...

Ooooo Spoko to zależy kiedy byłeś, teraz jest dużo ładniejsze niż jeszcze kilka lat temu, odkąd zaczął sie sponsoring,( każda firma czy kto inny zajmuje sie konkretnym zwierzakiem czy wybiegiem/terrarium) Jeszcze tylko z misiem trzeba by było coś zrobić ma taką małą klitkę. Jak byłem mały to były małe zapyziałe klatki w których biegały małpki + szczury unsure (ale to już dawne czasy) fajne zoo bo poza miastem w otoczeniu naturalnego lasu duże wybiegi itp... polecam tez fokarium na Helu, z Trójmiasta w sezonie pływają tzw,. autobusy wodne - szybko i tanio na półwysep, można za chyba 5pln rower zabrać i wrócić lądem - ścieżką rowerową.

24-06-2008 09:18 AM
Anetta

Aga, miło mi było przeczytać Twoją "niegórską" relację, zwłaszcza, że oliwskie ZOO jest nam bliskie, bo odkąd mamy Tymka (a mamy go już 12 lat) jesteśmy tam corocznymi gośćmi. W tym roku już też byliśmy, w sobotę 14 czerwca, ale tym razem tylko z Tymkiem , bo Rysiek w tym czasie szkolił się na AWF. Ale to nie ostatnia nasza wizyta w tym roku w ZOO, o nie, bo przecież musimy zobaczyć te "nasze" żyrafy, które z tego co wiemy będzie można oglądać dopiero od 11 lipca, ale żyrafiarnia już stoi, sprawdziliśmy to z Tymkiem     . Co roku przybywają do ZOO nowi mieszkańcy, my bardzo czekaliśmy na żyrafy, ale i inne nowo przybyłe zwierzęta zrobiły na nas wrażenie np gepard     . A oto kilka innych zdjęć z naszej wyprawy:     ,     ,     ,     ,     . Mam nadzieję Aguś, ze wycieczki do ZOO z Julką sprawią Wam tyle radości co nam, kiedy wybieramy się tam z Tymkiem (aczkolwiek zastanawiamy się, jak długo będzie chciał z nami tam jeździć). Do zobaczenia ... może w ZOO.

25-06-2008 08:54 PM
Agnieszka.S
Aga

Anettko-super wycieczka. My niestety do żyrafiarni nie dotarliśmy, mała ciągnęła nas w innych kierunkachSmile Geparda widzieliśmy, ale jakoś nie zrobił na Julce specjalnego wrażenia-za to na mnie tak-piękne są te dzikie kotySmile
Największa radość z wyjazdów do ZOO tkwi w tym, że to dzieci się cieszą, a my cieszymy się najbardziej ich radością i entuzjazmem z jaką przyjmują to co widzą, więc mam nadzieję, że nasze dzieci-będą jeszcze długo odwiedzać z nami i ZOO i wszystkie inne miejsca, które będziemy chcieli im pokazaćSmile
Ps. Do zobaczenia...Wink

26-06-2008 07:25 AM
Pablo
pablo

Kurczaki, zrobiłyście mi chrapką na te zoo, więc zaraz po urlopie się wybiorę z Bogusią... mimo że nie mamy jeszcze dzieci Wink ... akurat powinna już sie pojawić żyrafka.

26-06-2008 08:41 AM
Snieshka

Wink  RE: Wycieczka do ZOO z Julią-22.06.2008 r.

Pablo napisał(a):
Kurczaki, zrobiłyście mi chrapką na te zoo, więc zaraz po urlopie się wybiorę z Bogusią... mimo że nie mamy jeszcze dzieci Wink

Pablo, moze czas to zmienic ? laughgiggle

"Gdy maja Cię wieszać poproś o szklankę wody - nigdy nie wiadomo co się stanie, zanim przyniosą"
26-06-2008 11:55 AM
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: