|
Wolność słowa - plusy i minusy
|
| Autor |
Wiadomość |
Ali7

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
Wolność słowa - plusy i minusy
Witam,
Parę słów odnośnie wczorajszego dnia na forum, kasowanych tematów, banowanych użytkowników. Naprawdę warto? Zamykać ludziom usta w imię dobrej atmosfery, nawet, jeśli się z nimi nie zgadzamy? Świat nie jest cukierkowy, ludzie też nie - są lepsi, gorsi, mają mady i zalety. Spory, nawet ostre, bywają pożyteczne, z dyskusji zawsze coś wynika - jeśli ją skasujemy, nie wynika nic.
|
|
| 15-05-2008 07:59 AM |
|
 |
Sylwester

Status:
|
RE: Wolność słowa - plusy i minusy
Warto, bo na tym forum jesteśmy kulturalni, a stanowi o tym zarówno regulamin jak i oczekiwania znakomitej większości zalogowanych tu /aktywnych/ osób.
A teraz uważaj, bo poniżej wypowiedzą się ludzie którzy określą swoje zdanie na ten temat i przekonasz się, czy wolą tej społeczności jest by zasady tu panujące pozostały bez zmian, czy też społeczności brakuje jak to określiłeś "ostrych sporów"
Acha jeszcze jedno, policzymy sobie tylko wypowiedzi już zalogowanych forumowiczów ...
W imieniu swoim i upoważniony telefonicznie przez Etkera głosuję za dotychczasowymi zasadami
2 : 0
|
|
| 15-05-2008 11:00 AM |
|
 |
Lorelei
~~Avionetka~~

Status:
|
Naprawdę warto?
Naprawdę warto.
Naprawdę.
Warto, bo na tym forum jesteśmy kulturalni, a stanowi o tym zarówno regulamin jak i oczekiwania znakomitej większości zalogowanych tu /aktywnych/ osób.
A teraz uważaj, bo poniżej wypowiedzą się ludzie którzy określą swoje zdanie na ten temat i przekonasz się, czy wolą tej społeczności jest by zasady tu panujące pozostały bez zmian, czy też społeczności brakuje jak to określiłeś "ostrych sporów"
obiema rękami się podpisuję pod obecnie panującymi zasadami!!
Na szczęście internet daje wiele miejsca i możliwości na toczenie różnych wymian zdań, również "ostrych sporów". Na szczęście - areną tych ostatnich nie musi byc Górski Świat. Nie chciałabym, zeby coś takiego zniszczyło tą wyjątkowość naszego grona 
Howgh!
3 : 0
~~And I think to myself - what a WONDERFUL world!~~
|
|
| 15-05-2008 11:13 AM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Grupa: Zbanowani
Status:
Niedostępny
|
Co tu dużo mówić .Już wiele razy o tym wypowiadaliśmy się jakie sobie forum cenimy i jakie nas interesuje .Takie wypowiedzi również moje można znaleźć we wcześniejszych postach i może dobrze by było abyś Ali 7 zapoznał się najpierw z tymi postami .Fora są różne również w odniesieniu do kultury na nich panującej i każdy może znaleźć adekwatne dla siebie
Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
|
|
| 15-05-2008 11:17 AM |
|
 |
Małgorzata

Status:
|
Co to pisać, jak wszystko jest jasne
5 : 0
|
|
| 15-05-2008 11:22 AM |
|
 |
dzienciol313
okrzyknięty stukaczem

Status:
|
Ja również jestem za obecnymi zasadami,bezapelacyjnie!!!
6 : 0
"Góry są wyzwaniem, prowokują istotę ludzką do wysiłku, do przezwyciężania samych siebie." J.P.II
|
|
| 15-05-2008 11:31 AM |
|
 |
Olka

Status:
|
Acha jeszcze jedno, policzymy sobie tylko wypowiedzi już zalogowanych forumowiczów ...
Absolutnie nie warto, z poklepywania sie, słodzenia i wazeliniarstwa nic dobrego nie będzie.
Niestety wyrażam poglądy opozycyjne, nie zgadzam się z ogółem, nie poklepuję, nie słodzę więc mój post poleci do kosza.A moze i dostanę bana.
Nie zmieściłam się w konwencji 
W sumie psu na bude ten post ale co tam, zawsze piszę/mówię co myślę.
6-1
P.S. sekty są niebezpieczne
|
|
| 15-05-2008 11:45 AM |
|
 |
Kaytek

Status:
|
W sumie psu na bude ten post ale co tam, zawsze piszę/mówię co myślę.
6-1
P.S. sekty są niebezpieczne
... i Wy tak we wszystkim się zgadzacie????? To na prawdę trąci sektą. Niech więc mój jedyny post na tym forum będzie drugim kamyczkiem w Waszym ogródku... O ile mam prawo głosu - oczywiście - w co szczerze wątpię.
Zastanówcie się Wy dorośli ludzie, czy roztaczając taki wirtualny parasol nad tym forum sami nie czynicie krzywdy modszym userom - oni uwierzą w taki świat i zaczną w życiu Live czekać aż ich moderator ochroni i zaraz wytnie wszystkie realne problemy...
ech... szkoda słów...
6-2
Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2008 12:00 PM przez Kaytek.
|
|
| 15-05-2008 11:59 AM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Grupa: Zbanowani
Status:
Niedostępny
|
To ja Olka powiem że dziwnym zbiegiem okoliczności pojawiasz się na tym Forum gdy właśnie dochodzi do takich kontrowersji i pojawiasz się z pewnym nowym towarzystwem chyba potrzebnym do pomocy ,Można by się czegoś domyślać .Ale pozwolę sobie nawet gdy odpiszesz nie odpowiedzieć w tym temacie
Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2008 12:05 PM przez spoko.
|
|
| 15-05-2008 12:01 PM |
|
 |
Olka

Status:
|
To ja Olka powiem że dziwnym zbiegiem okoliczności pojawiasz się na tym Forum gdy właśnie dochodzi do takich kontrowersji ,
Otóż Drogi Spoko, pojawiałam się sporo wcześniej próbując rozkręcić to forum.
Zakładałam tematy, zarzucałam relację - przez kilka miesięcy.
ale było tak nudno, że mi się odechciało.
Posty pojawiały się w liczbie 1 na tydzień i w większości to Sylwek odpisywał na swoje własne. 
A może ja po prostu niecierpliwa jestem, jakie adhd albo co innego mnie zżera od środka.
Można by się czegoś domyślać
Niczego się nie trzeba domyślać, wszystko jak dla mnie jest jasne.
A jak nie jest to pytaj, ja Ci odpowiem. Tak działa forum- dyskusja.
Jeśli chodzi zaś o moje pojawianie się w trakcie kontrowersji.
Pojawiłam sie w jednej jak do tej pory i o tym samym temacie/charakterze.
Nadal myślę zresztą to samo co wtedy.
Poza tym takie kontrowersje napędzają trochę to forum, bo inaczej jest tu słodko aż mdli. Nierealnie słodko.
Łatwo tworzyć idealny świat na forum.
.Ale pozwolę sobie nawet gdy odpiszesz nie odpowiedzieć w tym temacie
Nie rozumiem sensu zdania.
|
|
| 15-05-2008 12:12 PM |
|
 |
Rycho
i Tymek

Status:
|
witam !!! paranoja jakie sekty ??? może chodzi o te które z premedytacją chcą wprowadzać zamęt ???
jeżeli ktoś z Was śledził by wypowiedzi na forum ( a nie kierował sie tym co ktoś zasugerował) to wiedział by o tym że jest tu mnóstwo dyskusji i różnych poglądów ale czy zaraz trzeba być chamem w swoich wypowiedziach ....
nam odpowiada kulturalna konwersacja i takiej tu chcemy, macie rację że ludzie są opryskliwi chamscy i mało przychylni drugim ale oprócz wolności słowa jest też wolność wyboru a przyjaciół wybieramy sobie sami...
ps ierwsze relacje jakie przeczytałem i które skłoniły mnie do tego żeby tu się zalogować były Twoje Ola... może ludzie sie zmieniają na emigracji ??? pozdrawiam
... i będą mi grały wiatry na organach turnii...
|
|
| 15-05-2008 12:19 PM |
|
 |
Olka

Status:
|
może ludzie sie zmieniają na emigracji ??? pozdrawiam
To jest cios ponizej pasa, powiedziałabym chamski.
Ale tylko wybrani mogą być chamscy, innych się banuje.
Jak się nie ma argumentów to się wali poniżej pasa.
Sorry za "wali" - przygotowałam się psychicznie na bana
Relacje, zakładne tematy były już z emigracji.
|
|
| 15-05-2008 12:23 PM |
|
 |
Sylwester

Status:
|
.
I kiedy było lepiej, po poście np Lorelei czy Rycha ?
|
|
| 15-05-2008 12:27 PM |
|
 |
Olka

Status:
|
.
I kiedy było lepiej, po poście np Lorelei czy Rycha ?
Róznica polega na tym, że ja bym wypowiedzi Spoko nigdy nie wykasowała ani nie zbanowała.
Ja dalej rozmawiam, dyskutuje i wyciągam wnioski bo a nóż widelec Spoko ma racje, może emogracja mnie zmienia i Spoko mi to udowodni, uświadomi mi to i będe miała szansę się nad tym choćby zastanowić.
Gdybym ta ja była chamska to usunięto by wszytsko.
Zresztą tu nawet nie trzeba być chamskim, tu wystarczy nie zgodzic się z większoscią i juz ban albo nożyce moda.
To chore
Już napisałam z poklepywania się nic nie wynika.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2008 12:33 PM przez Olka.
|
|
| 15-05-2008 12:30 PM |
|
 |
Rycho
i Tymek

Status:
|
chamskie??? szukam odpowiedzi na to czemu tak postępujesz ............ przepraszam !
... i będą mi grały wiatry na organach turnii...
|
|
| 15-05-2008 12:31 PM |
|
 |
|
|