Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (3): « Pierwsza [1] 2 3 Następna > Ostatnia »
Tydzień w Tatrach
Autor Wiadomość
Mordimer
Madderdin

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Tydzień w Tatrach

1 dzień (wtorek) - przyjazd do Cichego i wycieczka rowerowa po Dolinie Rohackiej

2 dzień (środa) - Wypad po dolinkach reglowych.

Start: Kiry, Droga pod Reglami, Dolina Lejowa, Ścieżka nad Reglami, Dolina Kościeliska, Smreczyński Staw, Dolina Kościeliska, Kiry.

Było bardzo fajnie, ale umęczyliśmy się z dodatkowym "obciążeniem"

3 dzień (czwartek) - Spacer po Dolinie Białej Wody - mała się nam pochorowała i mało brakowało a spakowalibyśmy się do domu.

4 dzień (piątek) - Mój wypad w Tatry Wysokie.
Start: Stary Smokovec, Hrebienok, Dolina Małej Zimnej Wody, Kotlina Pięciu Stawów Spiskich, Czerwona Ławka, Dolina Staroleśna, Hrebienok, Stary Smokowec.

Było pięknie...

5 dzień (sobota) - mała pod obserwacją (trochę się jej poprawiło, więc zrobiliśmy przejażdżkę rowerami po okolicy)

6 dzień (niedziela) - Żona poleciała na Wołowiec. Ja z małą przeleciałem Doliną Chochołowską tam i z powrotem (z podwójnym bonusem, czyli kursem traktorem)

7 dzień (poniedziałek) Na do widzenia Tatry Zachodnie
Start: Dolina Rohacka, Dolina Smutna, Smutna Przełęcz, Rohacz Płaczliwy, Rohacz Ostry,
Wołowiec, Rakoń, Zabratowa Przełęcz, Rohacka Dolina.

Znowu pięknie - pierwsze "cześć" powiedziałem dopiero na Wołowcu :-)

A Smutna dolina wywarła na mnie ogromne wrażenie - taka melancholijna

8 dzień (wtorek) - Śniadanie i powrót do domu.

Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2009 06:11 AM przez Mordimer.

14-07-2009 11:51 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
mar.an

RE: Tydzień w Tatrach

No Mordimerze widać, że góry były Wam łaskawe - pogoda dobra i kilka fajnych wycieczek mieliścieSmile.
Poza niezłymi zdjęciami górskimi bardzo podoba mi się fotka z dzieciatkiem na tzw. baranie, no i foto żuczkaWink

Pozdrowienia.

http://www.youtube.com/watch?v=syTcL8OIP7A
15-07-2009 05:13 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
przemo

Świetny pomysł z tym rowerem, za jednym zamachem i szybko można dużo zobaczyć.
Też muszę kiedyś jeden poświęcić na objeżdzenie okolic Zakopca.
Urocze to Wasze DziecięSmile

Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2009 06:31 AM przez przemo.

15-07-2009 06:30 AM
Agnieszka.S
Aga

Piękna wyprawa! I tym sposobem Emilka ma Tatry zaliczone!Smile Brawo dla całej Trójki i gratulacje, piękne miejsca odwiedziliście..

"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował, tego czego nie zrobiłeś niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.
Podróżuj. Śnij. Odkrywaj. "
15-07-2009 07:35 AM
przemo

Mordimer, Achaja - czy Wy wiecie co czynicie swemu dzieckuToungue
Przez Was złapię górską bakterię i już odwrotu nie będzie... może całe życie spędzi w Górach. Tak trzymać - to się nazywa odpowiednia socjalizacja już od najmłodszych latWink
Pozdro

15-07-2009 07:50 AM
Achaja

Oj Przemo oby złapała tę górską bakterieToungue
Na razie to jakaś diabelską ma Sad pozornie urocze stworzonko echhhhhhhhhhh na drugi raz jedziemy sami innocent

http://www.youtube.com/watch?v=tlwgo_tLOl0
15-07-2009 09:01 AM
Pablo
pablo

To się nazywa prawdziwie rodzinny wypoczynek Smile i nie zabrakło "dla każdego coś miłego". Gratuluję pomysłu i udanego wypadu... dajecie dobry przykład innym familiom Smile
pozdr
p.

Zaprzyjaźnij się z człowiekiem, który chodzi po górach
15-07-2009 10:19 AM
Łukasz

Mordimer napisał(a):
A Smutna dolina wywarła na mnie ogromne wrażenie - taka melancholijna

Mam takie same odczucie.

"I będziesz źle spał dopóki nie zapłacisz podatku"
15-07-2009 10:19 AM
Mordimer
Madderdin

dzięki Wam Smile

przemo napisał(a):
Mordimer, Achaja - czy Wy wiecie co czynicie swemu dzieckuToungue
Przez Was złapię górską bakterię i już odwrotu nie będzie... może całe życie spędzi w Górach. Tak trzymać - to się nazywa odpowiednia socjalizacja już od najmłodszych latWink
Pozdro

Taki mam plan - w przyszłości się zemści i będzie ciągać starego Mordimera po jakichś bezdrożach Big Grin Wink

Achaja napisał(a):
echhhhhhhhhhh na drugi raz jedziemy sami innocent

ano - święte słowa - małą trzeba następnych razem sprzedać dziadkom Devil

15-07-2009 12:49 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
dr.Etker

Maleństwo na pleckach taty-piękny widokSmileok
Miło, że zwiedzaliście góry w pełnym gronie ! ok

15-07-2009 12:55 PM
Achaja

dr.Etker napisał(a):
Maleństwo na pleckach taty-piękny widokSmileok
Miło, że zwiedzaliście góry w pełnym gronie ! ok

Szkoda tylko,że tak krótko i w takiej atmosferze stresującej,ale nadrobi się....mamy na to całe życie :-)

15-07-2009 03:30 PM
lapikus

Wielkie podziękowania ślę na Wasze ręce za to, że w tak spektakularny i fantastyczny sposób propagujecie rodzinne wędrowanie. Im więcej będzie tak czystych w swojej formie wzorców do naśladowania, tym większą będziemy mieli pewność, że w przyszłości będzie miał kto zadbać o nasze dziedzictwo, jakie stworzyła i pozwala się nim cieszyć natura. Bezcenny to dar w obliczu prób cywilizacji dzikiej przyrody i wprowadzania komercjalizacji na górskich szlakach. Za znakomite zdjęcia należą się osobne podziękowania, bo naprawdę jest na czym oko oprzeć. Życzę Wam dużo cierpliwości i samozaparcia w dalszej edukacji turystycznej Waszej pociechy i czerpania satysfakcji z każdego kroczku, jaki zrobi w tym kierunku. Tworzycie wspaniała rodzinę. Tak trzymaćok

Życie już dawno nauczyło mnie wielkiego szacunku, pokory i cierpliwości do gór!!!
15-07-2009 04:59 PM
Achaja

lapikus napisał(a):
Wielkie podziękowania ślę na Wasze ręce za to, że w tak spektakularny i fantastyczny sposób propagujecie rodzinne wędrowanie. Im więcej będzie tak czystych w swojej formie wzorców do naśladowania, tym większą będziemy mieli pewność, że w przyszłości będzie miał kto zadbać o nasze dziedzictwo, jakie stworzyła i pozwala się nim cieszyć natura. Bezcenny to dar w obliczu prób cywilizacji dzikiej przyrody i wprowadzania komercjalizacji na górskich szlakach. Za znakomite zdjęcia należą się osobne podziękowania, bo naprawdę jest na czym oko oprzeć. Życzę Wam dużo cierpliwości i samozaparcia w dalszej edukacji turystycznej Waszej pociechy i czerpania satysfakcji z każdego kroczku, jaki zrobi w tym kierunku. Tworzycie wspaniała rodzinę. Tak trzymaćok

Dziękujemy za tyle ciepłych i życzliwych słów Smile bardzo nam miło.Pozdrawiamy

Wszystkim Wam drodzy forumowicze dzięki wielkie za miłe komentarze.

15-07-2009 05:09 PM
Achaja

12.07.09
Sama w pięknych miejscach.

Nadszedł dzień mojego samotnego, długo wyczekiwanego wypadu . Pomimo pewnych przeciwności jakie spotykały nas na wczasach-udało mi się wyrwać.
Pojechaliśmy w niedzielę rano na parking przy Siwej Polanie.Skubaniec-parkingowy zażyczył sobie 15 zł bo "przeca jest kryzys". Potem całą trójką wsiedliśmy do zielonego traktorka. Ku uciesze Emilki, jechał dosyć szybko.
Moje skarby odprowadziły mnie pod schronisko.Tuż za nim zaczęłam iść żółtym szlakiem na Grzesia.Bardzo fajna rozgrzewka. Powolutku wyłaniały się przede mną znajome widoki .Nie mogłam uwierzyć,że jestem tam sama i choć na chwilę mogę odpocząć od codzienności, przemyśleć kilka spraw, podumać. Dalej oczywiście polazłam na Rakoń, a mój cel zdawał się być na wyciągniecie ręki.
Nie będę się dużo rozpisywała bo znacie tę trasę bardzo dobrze.Na Rakoniu mały piknik, telefon do męża,rozmowa z małym skoczkiem trampolinkowym i sruuu (thru?) na "Woła".

Tup, tup, tup Wink i szczyt. Wiało, pizgało Toungue, ale było cudownie....wyjątkowo. Rohacze oblegane-dosłownie.
Widoki miażdżące, a ja z uśmiechniętym pyskiem nie mogłam się tym nacieszyć w tak krótkim czasie. Powrót w dół na szlak do Doliny Wyżniej Chochołowskiej. Po kamulach Achajka poskakała i w las. Potem znów sobie do traktorka doszłam i dojechałam do wlotu bo tam juz mieli po mnie podjechać tacy jedni....Bardzo udana wyprawa.Dużo dla mnie znaczyła bo wiecie, ze mało mam Tatr.Już tęsknię ...
Spojrzenia turystów-bezcenne...oni w adidasowo-klapkowym wyposażeniu, a ja jak ten alien w dziwnych butach, plecorze i jeszcze lezie taka dziwna... a feeeeeeeeee.

Teraz fotki.

15-07-2009 07:43 PM
Kasandra

Po przepięknych zdjęciach widać,że ten tygodniowy wyjazd w Tatry udał się i zaliczyliście kilka fajnych tras. A Emilka jeśli będzie częściej jeździła z Wami to z pewnością załapie tego górskiego bakcyla ( z własnego doświadczenia wiem, jak to jest). Już nie mogę doczekać się, kiedy ja zobaczę znowu Tatry.
Pozdrawiam***

Idę w góry-Gdzie mam wszystko, nic mi nie potrzeba, gdzie mogę poczuć kawałeczek nieba, gdzie brak zmartwień i nie męczy trwoga, gdzie złamana w środku poszukuję Boga....-Idę w góry!!!!!!
15-07-2009 07:53 PM
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: