Byłam w restauracji Pod Zegarem w Sanoku jakieś trzy miesiące temu i faktycznie były tam jakieś zdjęcia na ścianach, ale siłą rzeczy nie wiem które są Twoje

Teraz też nie bardzo dokładnie pamiętam co na nich było, ale w oczy się rzuciła ta mała wystawa fotografii

MORF zgodzę się z Tobą, że niejednokrotnie kompakt jest wygodniejszy. Mam model, któremu nie straszna woda, mróz i upadki, zatem jest idealny podczas wyprawy na narty czy podczas wspinaczki. Lustrzanka alfa jest niezastąpiona, gdy idę w plener uwiecznić uroki naszych pięknych gór oraz czar górskich miasteczek.
Tromple-la-Mort ostatnio dużo osób chwali lustrzanki Sony. Przyznam szczerze, że nigdy nie miałem z nimi do czynienia. Możesz powiedzieć o nich coś więcej? Jak się sprawdza posiadany przez Ciebie model?
faktycznie aparaty lustrzanki Sony są całkiem niezłe, chociaż ja osobiście miałem z nimi raczej mało do czynienia. Fakt faktem mój braciak ma Alphę i dobrze mu się ten sprzet sprawdza. mówi, że jest lżejsza od Nikona którego miał poprzednio, a parametry ma te same. No i zdecydowanie niższa cena
za taką sonówkę.
faktycznie aparaty lustrzanki Sony są całkiem niezłe, chociaż ja osobiście miałem z nimi raczej mało do czynienia. Fakt faktem mój braciak ma Alphę i dobrze mu się ten sprzet sprawdza. mówi, że jest lżejsza od Nikona którego miał poprzednio, a parametry ma te same. No i zdecydowanie niższa cena
za taką sonówkę.
Za co został zbanowany góral? Zdążył napisać 1 posta nikomu nie szkodząc i .... out
Na co trzeba uważać podczas aktywności na Forum?
Za co został zbanowany góral?
Za ukryte linki do sklepu w treści posta
(oczywiście te linki zostały już usunięte)
Merytoryczna wypowiedź to coś o co tej osobie w ogóle nie chodziło. Wyłączny cel to zdobycie linków na większych stronach, dzięki którym ich sklepy będą się wyżej pojawiać w googlach po wpisaniu określonych fraz... Tutaj np. link był ukryty pod hasłem "aparaty lustrzanki".
Zresztą podobnie było z dwoma osobami powyżej.
Za ukryte linki do sklepu w treści posta

No to słuszna decyzja.
Po zbanowaniu już tych linek nie widać 
Jednak lustrzanka !!!
Przez kilka lat w góry zabierałem Olympusa SP500UZ, mały, lekki i poręczny.
Od tego roku robię zdjęcia Canonem 60D i jest to przepaść w możliwościach jakie dają porównywane aparaty.
Dużo cięższy plecak, ale warto

Pozdrawiam.
(...)Od tego roku robię zdjęcia Canonem 60D(...)
Miód na moje serce! Wreszcie jakiś Canonier
))) Ja strzelam 50D, choć ostatnio raczej nie w górach ze względów geograficzno-zdrowotnych. 10-20mm robi robotę, ale przyznam, że najwięcej uciechy mam z rybiego oka!
pozdrawiam 
Witam kupiłem Canona 550D przed tygodniem na razie czytam i zaczynam od auto, ale nie wiem, dlaczego w ładny pogodny dzień uruchamia mi się wbudowana lampa macie może jakieś sugestie, co do ustawienia aparatu za podpowiedzi z góry dziękuje.

dlaczego w ładny pogodny dzień uruchamia mi się wbudowana lampa
Jeżeli zdjęcie wykonujesz w zacienionym miejscu, to lampa ma prawo wyskoczyć. Jeżeli na otwartej nasłonecznionej przestrzeni, to coś jest nie w porządku z pomiarem światła (masz filtr polaryzacyjny, lub szary) ?
W każdym razie w lustrzankach nie nie powinno używać się trybu auto. Polecam pobawić się trybem Av i przysłoną.
Witam kupiłem Canona 550D przed tygodniem na razie czytam i zaczynam od auto...
Pomiń auto i rób zdjęcia na P, Tv i Av.
Pozostaje Ci już tylko dobrać ISO i bawić się fotografowaniem 
Tv --> gdy chcsz zarządzać czasem, krótki czas krople wody unieruchomione, dłuższy woda smuży.
Av --> małe liczby przysłony np.5,6 tło rozmyte, mała głębia ostrości. większe 11+, duża głębia ostrości ostry fotografowany obiekt i dalsze plany.
Dzięki bios zacznę stosować Twoje rady

Małe pytanko jaki obiektyw dokupić do mojego Canona 550d, co byście mi doradzili.