W sumie myśl nie zła

Z kilkoma grobami co roku mam problem z ich odszukaniem.
A czy GPS potrafi aż tak dokładnie ustalić miejsce? W sensie do metra odchyłki od miejsca docelowego.
Piotrek może co do metra nie, ale myślę że dokładność rzędu około 3-5 metrów jest jak najbardziej realna.
Fakt, tyle by wystarczyło.
A czy GPS potrafi aż tak dokładnie ustalić miejsce? W sensie do metra odchyłki od miejsca docelowego.
Wszystko zależy od kalibracji mapy, ale tak realnie to od 5 m (choć miałem wyniki nawet 1 m)
Jesienią na grzybach, gdy zapisywałem pozycję, zostawiłem kijek teleskopowy. Kapnąłem się dopiero po 10 min. Dałem nawigacje do tego punktu i doprowadził mnie idealnie. Bez GPS-a, nie miałbym szans go odnaleźć.
Ja bardzo polecam ten produkt, korzystam i sobie chwalę (fony tylko z Symbianem)
http://www.wild-mobile.com/eng/viewproje...659c792435
Potwierdzam
Używałem go przez pewien czas. Ma większe możliwości niż Trek, m.in. zoom, rotacja mapy, kalibracja w telefonie.
Problem tylko z tym Symbianem oraz dostępnością map, które jak się nie znajdzie w sieci, to trza samemu skalibrowć.
Uwierz mi, map jest od groma, tylko trzeba dobrze szukać

Wiem, wiem...zresztą, mapy z Treka, można przerobić do Smarta

Okazja!

Sprzedam Garmin GPSMAP 60CSx
[Nieaktualne]
Szukam dobrego narzędzia do wytyczania tras GPS na telefon..., chciałbym kilka przetestować. Spodobało mi się nawet
http://www.traseo.pl . Aplikacja tam dostępna działa nie tylko pod nowe smartphony, ale też np. Nokię E52, co jest dla mnie ważne.
Napiszcie proszę, strony jakie polecacie. Dzięki.
Pozdrawiam,
Grochu
Nie polecę Ci nic dobrego bo trafiam na same buble niestety :/ pierwszym okazał się bubel firmy Manta, podziałał może tylko tydzień!
Szukam dobrego narzędzia do wytyczania tras GPS na telefon...,
Była już w tym wątku mowa o nim... Trekbuddy.
Ja od wakacji używam Garmina Etrex 30 przetestowałem go w górach Chorwacji i w Beskidzie Małym, mogę polecić

Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z czymś takim Bushnell Lokalizator GPS D-TOUR,pytałem pana googla ale nic nie wie

Wiem że dobre są lokalizatory Garmina w zegarku , kompas i rejestrator, koszt ponad tysiaka.
Osobiście starcza mi kompas zwykły lub w smartfonie z androidem/telefonie z symbian i rejestrator/gps z aplikacją sports tracker czy endomondo.