Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: LIGA ZAGADEK TATRZAŃSKICH
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Ma.ran-jak ty odgadłaś 2 zagadkę-boję się Ciebie

dr.Etker napisał(a):
Ma.ran-jak ty odgadłaś 2 zagadkę-boję się Ciebie

Drogą dedukcji DoktorzeSmile
Najpierw sobie pomyślałam o Wielickim Szczycie, ale jakoś ten staw mi nie pasował - nie z tej strony. No a na Dziką Turnię to ja się próbowałam wdrapywać kiedyś z Rohatki - no i znalazłam niezłe miejsce na leżakowanie w połowie drogiRolleyes.

mar.an napisał(a):
znalazłam niezłe miejsce na leżakowanie w połowie drogiRolleyes.

Powinniśmy się Wszyscy opalać Rolleyes

Druga seria zagadek. Termin przesyłania odpowiedzi (przypominam wyłącznie na PW) do dnia 09.02.2009 włącznie.

Powodzenia!

EDYCJA:
fotografia numer 10 pochodzi z adresu:
http://www.turnia.eu/galerie_gor/2939.php?o=1

Pedro napisał(a):
Termin przesyłania odpowiedzi (przypominam wyłącznie na PW) do dnia 09.02.2009 włącznie.

A więc jeszcze tylko jutro, pozdrawiam Smile

W drugiej rundzie niestety nie wszyscy wzięli udział. Obecnie punktacja ma się następująco:

1.Dr. Etker - 10 pkt
2.Sokół - 7 pkt
3.Mar.an - 5 pkt
4.Maciek - 4 pkt
5.Pablo - 2 pkt

Ci co nie wzięli obiecali jednak udział w następnych rundach. Trzymam za słowo ok

Rozwiązania zagadek II rundy:
6. Szczyrbskie Solisko
7. Lodowa Kopa
8. Gładki Wierch
9. Wielicki Szczyt
10. Ciężka Turnia

A oto obecne zagadki, czyli runda numer 3. Odpowiedzi na PW do dnia 16.02.2009 włącznie. Dla tych co mówili, że trochę trudno - obecna runda jest w mojej opinii prostsza Smile

Powodzenia!

[attachment=19399][attachment=19400][attachment=19401][attachment=19402][attachment=19403]

Pedro napisał(a):
Dla tych co mówili, że trochę trudno - obecna runda jest w mojej opinii prostsza Smile

To prawda Smile I ja zachęcam do udziału Wink -swoje typy już wysłałem.

dr.Etker napisał(a):

Pedro napisał(a):
Dla tych co mówili, że trochę trudno - obecna runda jest w mojej opinii prostsza Smile

To prawda Smile I ja zachęcam do udziału Wink -swoje typy już wysłałem.

Dobra, dobra...Smile Ja mam i tak mętlik w głowie. Big Grin

Myślę, że patrząc na mój stan punktowym mogą się śmiało włączyć do zabawy jeszcze inni, nowi urzytkownicy Wink

Pablo napisał(a):
Myślę, że patrząc na mój stan punktowym mogą się śmiało włączyć do zabawy jeszcze inni, nowi urzytkownicy Wink

Pablo, jak połączymy siły, to będziemy mieli całkiem niezły wynik.giggle. Może nawet prześcigniemy Doktora.Wink Big Grin

Pedro napisał(a):
AOdpowiedzi na PW do dnia 16.02.2009 włącznie.

I cio tam ???

No coś temat nam przygasa innocent

Ponownie nie otrzymałem kompletu odpowiedzi, a dokładniej przesłały je wyłącznie trzy osoby. Po ostatniej serii punktacja ma się następująco:

1.Dr. Etker - 15 pkt
2.Maciek - 7 pkt
3.Sokół - 7 pkt
4.Mar.an - 5 pkt
5.Pablo - 5 pkt

Rozwiązania z III rundy:
11.Sławkowski Szczyt
12.Jagnięcy Szczyt
13.Pośredni Szczyt Mięguszowiecki
14.Kieżmarski Szczyt
15.Bystra

Myślę, że może po tej edycji zrobimy jakąś przerwę w tym konkursie... Póki co jednak pozostało jeszcze 15 zdjęć do odgadnięcia w00t

A więc powodzenia - o ile nasz Maestro z pierwszego miejsca piwo ma już raczej zapewnione, to miejsce drugie pozostaje kwestią otwartą Rolleyes

A więc termin przesyłania odpowiedzi na PW do 22.02.2009 do godziny 22.00. A zdjęcia poniżej Smile

[attachment=19482][attachment=19483][attachment=19484][attachment=19485][attachment=19486]

Pedro napisał(a):
No coś temat nam przygasa innocent

Ponownie nie otrzymałem kompletu odpowiedzi, a dokładniej przesłały je wyłącznie trzy osoby.

Zagadki naprawdę łatwe-zachęcam Smile (wysłałem już komplet odpowiedzi Wink ). Miła zabawa a i sam temat pożyteczny-dodajmy trochę żaru Wink

Po rundzie czwartej mamy następujące wyniki:
1.Dr.Etker 20 pkt
2.Maciek 10 pkt
3.Pablo 8 pkt
4.Sokół 7 pkt
5.Mar.an 5 pkt

Rozwiązania zagadek IV rundy:
16. Wołowiec
17. Osobita
18. Miedziane
19. Suchy Wierch Tomanowy
20. Zadni Kościelec

Kolejne zdjęcia postaram się zamieścić jutro.
No to przedostatnia seria zdjęć-zagadek. Odpowiedzi na PW do dnia 02.03.2009 włącznie.

UWAGA - zmiana pytania Cool
W jakiej dolinie zostało wykonane zdjęcie?

21.[attachment=19614]
22.[attachment=19615]
23.[attachment=19616]
24.[attachment=19617]
25.[attachment=19618]

Powodzenia Smile
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
Przekierowanie