Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: czołówka
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
W takim razie jest to naprawdę okazja więc warto ja kupić. Miałem kilka modeli Peztla i z każdego byłem zadowolony. z doświadczenia jednak wiem,że najbardziej wygodne są modele z baterią z tyłu, przynajmniej ja tak to odbieram.
witam ponownie, tym razem chciałem podpytać o czołówki. Przeszukując internet w poszukiwaniu dobrej czołówki w granicach 200zł natknąłem się na wiele różnych marek i różnych modeli.

Zaciekawiła mnie firma FENIX, czołówki z serii HL bądź HP. Za 220zł można zakupić czołówkę świecącą w trybie turbo nawet około 300 lumenów, a w trybie HIGH około 150 z bardzo podobnym czasem świecenia, jak u producentów typu BD, czy Petzl. Jednak aby czołówka PETZLa bądź BD świeciła z taką mocą trzeba wyłożyć minimum 400zł. Tak więc różnica w cenie dość duża.

Czy ktokolwiek jest w stanie wypowiedzieć się na temat czołówek firmy FENIX? Co byście polecali do ceny około 200zł, 220zł z innych firm. Powiem, że minimalnie akceptowalna moc świecenie to 100 lumenów. Jakieś sprawdzone propozycję?
Nowa myo petzla w trybie boots na 200 lumenów, to powinno wystarczyć. Starszy model sprawdzony na mrozie, działa ok
Kupiłem ostatnio Mactronic HLS-X-1-UNITY i powiem że rewelacja. Zależało mi na latarce na baterie a nie ładowanej przez USB i z odpinanym pojemnikiem - na cięższe zimowe warunki. Sprawdziła się genialnie. A cena? Za to cacko to w promocji 150 zł. Tu link:

http://www.mactronic.pl/pl/products/outd.../1566.html
Miałem mactronica, ale niestety padł. Zostaję wierny marce Petzl, używam Tikka 2 i daje rade.
Co do czołówek Marki Petzl i BD, w nich są zastosowane lepsze/mocniejsze materiały zewnętrzne stąd ich wyższa cena w porównaniu do innych czołówek. Ja używam BD Storma I ze 100 lumenów (nowsze modele mają większą moc świecenia) i jestem bardzo zadowolony. Wytrzymała nie jeden upadek, wpadła nie raz do strumyka/kałuży i dalej mi służy już od 3 lat. Warto też się zastanowić nad nowościami od Petzla tj. Tikka R+ (~299zł) i Tikka RXP (~319zł) atutem ich jest wbudowany akumulator ładowany na usb, żywotność takie zasilania jest o wiele większa w porównaniu do zwykłych baterii, a tu lekkie porównanie obydwu czołówek - http://bitly.com/TikkaR_i_TikkaRXP

Pozdrawiam
Polecam naszą Polską firme Mactronic

Mam model Epic Outdoor Pro i jestem z niej bardzo zadowolony
Akurat jest promocja na nią i to dość spora także podaję link:
http://www.sklep-presto.pl/product-pol-3...ronic.html
A ja używam Black Diamond Spot (90 lumenów) - daje radę. Wink
Niebawem ruszamy na nocny trekking na Babią Górę.
Ja bardzo jestem przywiązana do czołówki firmy Petzl. Są naprawdę dobre i długo służą, a najważniejsze, że są w baaardzo różnych przedziałach cenowych, więc każdy ma szansę znaleźć coś na własną kieszeń Wink

margit napisał(a):
Bardzo bym prosiła o jakieś propozycje w przystępnej cenie. Nie znam się kompletnie, a chcę powoli ale skutecznie uzupełniać wyposażenie górołazaSmile A że szykuje mi się Mikołajkowy wypad , na którym nie wiadomo co się zdarzy .......Wink
Z góry dziękuję za pomoc Smile

Hahaha jak coś to w Biedronce trafią się fajne czołówki - lepsze od Petzla :-)

Naprawde sa dobre ,petzl nosze jako awaryjna ,20 zeta zadne pieniadzeBig Grin
Czas odkurzyć temat Smile

Ktoś wie, czy w Biedrze mają jeszcze te czołówki? Szukam mocnej czołówki, przy której dałabym radę w jednym kawałku zjechać z jakiejś górki na nartach Smile A jak nie cudo z Biedronki, to macie coś konkretnego godnego polecenia? Totalnie się nie znam na czołówkach, a moja Tikkina nadaje się co najwyżej do czytania w namiocie Wink
Hemli, kiedy masz urodziny? Zasłużyłaś na podarunek.Smile

Stasiu napisał(a):
Hemli, kiedy masz urodziny? Zasłużyłaś na podarunek.Smile

Dopiero we wrześniu, więc już będzie po ptokach Toungue Ale zawsze mogę jeszcze napisać list do aniołka Rolleyes

hemlighet napisał(a):
... Ale zawsze mogę jeszcze napisać list do aniołka Rolleyes

Całe szczęście, jestem tylko MikołajemToungue

Stron: 1 2 3 4 5 6
Przekierowanie