W takim razie jest to naprawdę okazja więc warto ja kupić. Miałem kilka modeli Peztla i z każdego byłem zadowolony. z doświadczenia jednak wiem,że najbardziej wygodne są modele z baterią z tyłu, przynajmniej ja tak to odbieram.
witam ponownie, tym razem chciałem podpytać o czołówki. Przeszukując internet w poszukiwaniu dobrej czołówki w granicach 200zł natknąłem się na wiele różnych marek i różnych modeli.
Zaciekawiła mnie firma FENIX, czołówki z serii HL bądź HP. Za 220zł można zakupić czołówkę świecącą w trybie turbo nawet około 300 lumenów, a w trybie HIGH około 150 z bardzo podobnym czasem świecenia, jak u producentów typu BD, czy Petzl. Jednak aby czołówka PETZLa bądź BD świeciła z taką mocą trzeba wyłożyć minimum 400zł. Tak więc różnica w cenie dość duża.
Czy ktokolwiek jest w stanie wypowiedzieć się na temat czołówek firmy FENIX? Co byście polecali do ceny około 200zł, 220zł z innych firm. Powiem, że minimalnie akceptowalna moc świecenie to 100 lumenów. Jakieś sprawdzone propozycję?
Nowa myo petzla w trybie boots na 200 lumenów, to powinno wystarczyć. Starszy model sprawdzony na mrozie, działa

Kupiłem ostatnio Mactronic HLS-X-1-UNITY i powiem że rewelacja. Zależało mi na latarce na baterie a nie ładowanej przez USB i z odpinanym pojemnikiem - na cięższe zimowe warunki. Sprawdziła się genialnie. A cena? Za to cacko to w promocji 150 zł. Tu link:
http://www.mactronic.pl/pl/products/outd.../1566.html
Miałem mactronica, ale niestety padł. Zostaję wierny marce Petzl, używam Tikka 2 i daje rade.
Co do czołówek Marki Petzl i BD, w nich są zastosowane lepsze/mocniejsze materiały zewnętrzne stąd ich wyższa cena w porównaniu do innych czołówek. Ja używam BD Storma I ze 100 lumenów (nowsze modele mają większą moc świecenia) i jestem bardzo zadowolony. Wytrzymała nie jeden upadek, wpadła nie raz do strumyka/kałuży i dalej mi służy już od 3 lat. Warto też się zastanowić nad nowościami od Petzla tj. Tikka R+ (~299zł) i Tikka RXP (~319zł) atutem ich jest wbudowany akumulator ładowany na usb, żywotność takie zasilania jest o wiele większa w porównaniu do zwykłych baterii, a tu lekkie porównanie obydwu czołówek -
http://bitly.com/TikkaR_i_TikkaRXP
Pozdrawiam
A ja używam Black Diamond Spot (90 lumenów) - daje radę.

Niebawem ruszamy na nocny trekking na Babią Górę.
Ja bardzo jestem przywiązana do czołówki firmy Petzl. Są naprawdę dobre i długo służą, a najważniejsze, że są w baaardzo różnych przedziałach cenowych, więc każdy ma szansę znaleźć coś na własną kieszeń

Bardzo bym prosiła o jakieś propozycje w przystępnej cenie. Nie znam się kompletnie, a chcę powoli ale skutecznie uzupełniać wyposażenie górołaza

A że szykuje mi się Mikołajkowy wypad , na którym nie wiadomo co się zdarzy .......
Z góry dziękuję za pomoc

Hahaha jak coś to w Biedronce trafią się fajne czołówki - lepsze od Petzla :-)
Naprawde sa dobre ,petzl nosze jako awaryjna ,20 zeta zadne pieniadze

Czas odkurzyć temat
Ktoś wie, czy w Biedrze mają jeszcze te czołówki? Szukam mocnej czołówki, przy której dałabym radę w jednym kawałku zjechać z jakiejś górki na nartach

A jak nie cudo z Biedronki, to macie coś konkretnego godnego polecenia? Totalnie się nie znam na czołówkach, a moja Tikkina nadaje się co najwyżej do czytania w namiocie

Hemli, kiedy masz urodziny? Zasłużyłaś na podarunek.

Hemli, kiedy masz urodziny? Zasłużyłaś na podarunek.

Dopiero we wrześniu, więc już będzie po ptokach
Ale zawsze mogę jeszcze napisać list do aniołka 
... Ale zawsze mogę jeszcze napisać list do aniołka

Całe szczęście, jestem tylko Mikołajem