04-11-2008, 01:10 PM
04-11-2008, 01:12 PM
margit napisał(a):
no to kupilam, w e-horyzont t? co Hella ma
Sztuk dwie, bo nas dwoje jest. Poczytalam, i mysle, ze bede zadowolona
Sztuk dwie, bo nas dwoje jest. Poczytalam, i mysle, ze bede zadowolona
Bedziesz 
04-11-2008, 01:18 PM
to i ja musz? o takim ustrojstwie pomyslec
w najblizszym czasie trza sie wybrac na male turnee po sklepach
w najblizszym czasie trza sie wybrac na male turnee po sklepach
Sokół
04-11-2008, 01:19 PM
Ja mam dwie Tikki. Jestem z nich zadowolony. Dwie, bo jedna znalazlem na szlaku... wczesniejsze swietne czolowki z allegro sluza do wyjscia do piwnicy.... najlepsza bylaby lampa z pracy... lekka, dobrze swieci..... ech...
07-11-2008, 06:47 PM
Polecam ta samą co paaulo myo XP zaletą jest to że baterie są z tyłu głowy (po dlugim noszeniu zapominamy że ją mamy na czole
i baterie to paluszki (nie AAA) więc łatwiej dostępne, tańsze i zawsze mozna akumulatorki jakieś ładować. Kolejny plus to zasięg
naprawdę dobrze daje.
i baterie to paluszki (nie AAA) więc łatwiej dostępne, tańsze i zawsze mozna akumulatorki jakieś ładować. Kolejny plus to zasięg
naprawdę dobrze daje.08-11-2008, 03:08 PM
Mam Petzla myo xp 5 znakomity produkt znanej firmy tym bardziej że to prezent
ale gabarytowo dość duży.
Mam również Tikka plus ale noszę się z zamiarem zakupu nowej i tu pytanie do użytkowników, czy Petzl Myo XP czy Petzl Tikka XP.
Pierwsza w.g opisu ma mocniejszą diodę ale czy to duża różnica w natężeniu światła?? No i jest cięższa od drugiego modelu.
Skłaniam się raczej w stonę Tikki XP.
ale gabarytowo dość duży.Mam również Tikka plus ale noszę się z zamiarem zakupu nowej i tu pytanie do użytkowników, czy Petzl Myo XP czy Petzl Tikka XP.
Pierwsza w.g opisu ma mocniejszą diodę ale czy to duża różnica w natężeniu światła?? No i jest cięższa od drugiego modelu.
08-11-2008, 04:15 PM
Fazik napisał(a):
Faziku, jestem szczęśliwą posiadaczką tego modelu
Czołówka jest lekka, małych gabarytów i świeci świetnie.
Drugiego modelu Petzla, o którym piszesz, nie znam - więc się nie wypowiadam. Natomiast Tikkę XP polecam.
08-11-2008, 04:50 PM
Myo ma tą zaletę, że baterie nosisz z tyłu głowy, co mniej męczy. Dodatkowo daje możliwość ogrzania baterii kapturem, opaską.
08-11-2008, 06:15 PM
wczoraj łaziłam po ciemku po mieszkaniu w nowym nabytku na łepetynie. Nie mam porównania, ale jestem zadowolona.... i w głebi duszy liczę na to, ze mimo wszystkich przeciwności losu będę miała okazję sprawdzić jeszcze w tym roku jak czołówka pracuje w terenie
12-11-2008, 08:01 PM
posiadam Tikke Plus
zadowolona jestem z niej
od roku nie zmieniłam jeszcze baterii
parę mankamentów - gumka tylko dookoła głowy , jak jest troche rozciiągnięta to czołówka spada, albo zsuwa się na oczy co bardzo męczy
i oczka bolą potem
ale co ja narzekam - "darowanemu koniowi....
"

zadowolona jestem z niej
od roku nie zmieniłam jeszcze baterii
parę mankamentów - gumka tylko dookoła głowy , jak jest troche rozciiągnięta to czołówka spada, albo zsuwa się na oczy co bardzo męczy
i oczka bolą potemale co ja narzekam - "darowanemu koniowi....
"12-11-2008, 08:15 PM
gosia3ek napisał(a):
... albo zsuwa się na oczy co bardzo męczy
i oczka bolą potem
ale co ja narzekam - "darowanemu koniowi....
"
i oczka bolą potemale co ja narzekam - "darowanemu koniowi....
"
No jasne. Każdego by bolały oczy, gdyby z przepaską na oczętach chodził 
Zawsze można czołówkę w rączce trzymać. 
14-11-2008, 06:28 PM
Tak tu wszyscy chwalą Tikkę xp ,a z racji ze porządnej nie posiadałem tylo taka do piwnicy
Zrobiłem sobie prezent i takowa zakupiłem
Tak tylko chciałem sie pochwalic
:shy:
Zrobiłem sobie prezent i takowa zakupiłem
Tak tylko chciałem sie pochwalic
:shy:Sokół
14-11-2008, 06:32 PM
margit napisał(a):
wczoraj łaziłam po ciemku po mieszkaniu w nowym nabytku na łepetynie.
Ceny prądu tak poszły do góry, że to wcale takie głupie nie było... 
Ja to mam zboczenie zawodowe - jak czegoś nie widzę to mimowolnie podnoszę głowę do góry, by sobie światełkiem przyświecić. Chodzę sobie ze służbową czołówką kilka godzin dziennie, jestem przyzwyczajony.

Tomtur, gratuluję zakupu. Kiedy będziesz spacerować z nią po ciemnym pokoju?
14-11-2008, 06:48 PM
KIEDY już chodzę 

14-11-2008, 07:21 PM
zaliczyłam 3 godzinny marsz w Beskidach w ten weekend po ciemku - REWELACJA ... światełko się spisało na medal