Nowy chatar w Terince
|
Autor |
Wiadomość |
hemlighet
Hemli

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
Nowy chatar w Terince
Prosto z kwartalnika Tatry płyną ciekawe wieści... A mianowicie, że z dniem 1go listopada w Terince po 20 latach gospodarzenia zmienił się chatar Zamiast Miro Jílka gospodarzyć będzie Peter Michalka. Podobno cen nie chce podnosić, szykują się tylko jakieś drobne zmiany.
W TPNie o byłym chatarze piszą raczej ciepło, ale jakoś mi się wydaje, że większość z nas nie wiąże z nim miłych wspomnień
http://hemli-w-gorach.blogspot.com/
|
|
21-12-2014 10:05 AM |
|
 |
Pedro
Administrator

Grupa: Administratorzy
Status:
|
RE: Nowy chatar w Terince
O proszę, interesująca wiadomość.
Osobiście mam nadzieję, że nowy chatar postara się zmienić podejście do turystów odwiedzających schronisko. Na dzień dzisiejszy uważam, że Zbójnickie bije na głowę Terinkę - choć przecież to są na swój sposób prawie "bliźniacze" schroniska.
Czytając tę wiadomość też sobie uświadomiłem, że miałem jeszcze okazję widzieć poprzedniego już chatara w ostatnim tygodniu pełnienia przez niego tej funkcji. Oczywiście musiał jeszcze dorzucić parę groszy od siebie i pomimo dość pustej sali nie pozwolił wnieść plecaków ze sobą na salę 
No ale tym razem przynajmniej nikogo nie popychał i nie przewracał...
Górskie Forum Internetowe - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl)
|
|
21-12-2014 11:12 AM |
|
 |
Pablo
pablo

Status:
|
Słynny Laco Kulanga, też nie należy do najbardziej gościnnych chatarów.
Zaprzyjaźnij się z człowiekiem, który chodzi po górach
|
|
21-12-2014 01:19 PM |
|
 |
tomtur

Status:
|
O Pawełku ten pan też myśli że wszystko mu wolno,miałem pewien incydent z tym panem
"Bo właśnie tam wiem po co żyję."
|
|
21-12-2014 01:43 PM |
|
 |
hemlighet
Hemli

Status:
|
Hm, z chatarem Schroniska nad Łomnickim Stawem miałam chyba 5 minutową styczność... Tyle wystarczyło, żeby przekonać się, że Pan do najsympatyczniejszych nie należy, nie mówiąc już o jakiejś pomocy turyście, co przecież przede wszystkim powinien robić gospodarz schroniska.
Aczkolwiek to z tym zakazem wnoszenia plecaków do schroniska, o czym pisze Bartek w Terince też doświadczyłam, więc to najwidoczniej bardzo w jego stylu. Chociaż jak dla mnie niezrozumiałe. To z czym turysta ma chodzić jak nie z plecakiem... A może to taka kara dla tych, którzy chcą zjeść wyciągnąć z plecaka swoje amciu i bezczelnie zjeść na sali?
http://hemli-w-gorach.blogspot.com/
|
|
21-12-2014 02:55 PM |
|
 |
Łukasz

Status:
|
W TPNie o byłym chatarze piszą raczej ciepło, ale jakoś mi się wydaje, że większość z nas nie wiąże z nim miłych wspomnień 
Mam tylko same dobre wspomnienia związane z byłym chatarem. Począwszy od bardzo konkretnej rozmowy w temacie wejścia na Żółtą Ścianę i na Lodowy, skończywszy na eleganckim podawaniu niedolanej herbaty. Żebyśmy mogli z Biskupem od razu spirytus ( własny ) do kubków dolać. Byłem w Terinnce 4 razy, spałem tam kilka nocy, wrażenia tylko ok.
P.s. Oczywiście mogłem trafić na Jego dobre dni
"I będziesz źle spał dopóki nie zapłacisz podatku"
|
|
22-12-2014 07:47 AM |
|
 |