Pomoc przy wyborze szlaków :)
|
Autor |
Wiadomość |
suesoi

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
Pomoc przy wyborze szlaków :)
Witam, w czerwcu tego roku wybieram się w góry. W tamtym roku byłem na Kasprowym Wierchu. W tym roku chciałbym spróbować czegoś wyższego, Mam w planach wybrać się z kolegą na Wołowiec. I chciałbym jeszcze na jakiś szczyt z dobrym pięknym widokiem na dolinę pięciu stawów polskich. Myślałem o Kozim Wierchu od strony Doliny 5 stawów. Czy jest to trasa bardzo ciężka? Czy ktoś mógłby mi zaproponować , jaką trasą iść, żeby nie było strasznie ciężko i niebezpiecznie. Albo polecić coś innego? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje. Pozdrawiam.
|
|
24-03-2014 04:50 PM |
|
 |
dr.Etker

Status:
|
RE: Pomoc przy wyborze szlaków :)
Myślałem o Kozim Wierchu od strony Doliny 5 stawów. Czy jest to trasa bardzo ciężka?
Idź.
|
|
24-03-2014 04:53 PM |
|
 |
suesoi

Status:
|
A czy można by było jakoś uzasadnić tą odpowiedź jakieś konkrety ? . Czy ta trasa jest w miarę ?
|
|
24-03-2014 05:02 PM |
|
 |
dr.Etker

Status:
|
A czy można by było jakoś uzasadnić tą odpowiedź  jakieś konkrety ? . Czy ta trasa jest w miarę ?
Jeśli idziesz na Kozi Wierch czarnym szlakiem ze schroniska w Dolinie Pięciu Stawów Polskich w czerwcu- istnieje duże prawdopodobieństwo, że osiągniesz cel. 
Oczywiście przy założeniu, że rozmawiam z osobą pełnosprawną, dysponującą władzą we wszystkich kończynach.
|
|
24-03-2014 05:16 PM |
|
 |
Stasiu

Status:
|
A czy można by było jakoś uzasadnić tą odpowiedź  jakieś konkrety ? . Czy ta trasa jest w miarę ?
Wiesz suesoi, my nie wiemy co dla Ciebie trasa w miarę albo nie zbyt ciężka. Czarnym na Kozi nie jest technicznie trudne, ale trzeba się gramolić pod górkę. Dla kogoś i drałowanie pod górkę może być ciężkie.
Góry się nie zdobywa, góry nas wpuszczają.
|
|
24-03-2014 05:31 PM |
|
 |
suesoi

Status:
|
Jeśli nie jest trudne technicznie to dam rade . Bardzo dziękuje za odpowiedź.
|
|
24-03-2014 05:35 PM |
|
 |
Frodo

Status:
|
Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest.
|
|
24-03-2014 08:03 PM |
|
 |
krystyna.teska
Zbanowani
Grupa: Zbanowani
Status:
|
[quote=suesoi]
Ja jestem kobietą, średnio wysportowaną i dałam radę, więc myślę, że i Ty sobie poradzisz. Zgadzam się z rozmówcami wyżej. Trasa nie jest technicznie trudna. Pozdrawiam!
|
|
13-08-2014 08:54 AM |
|
 |