|
Babia - -> Pilsko na łykend. 18-19.07
|
| Autor |
Wiadomość |
Łukasz

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
RE: Babia - -> Pilsko na łykend. 18-19.07
"I będziesz źle spał dopóki nie zapłacisz podatku"
|
|
| 22-07-2009 07:23 AM |
|
 |
Snieshka

Status:
|
Łukaszu, to bardzo wyjątkowe przeżycie. Cieszę się, że o tym napisałeś. Wybierając sie kolejny raz na Pilsko- jesienią, z pewnością wspomnę opisaną przez Ciebie historię.
"Gdy maja Cię wieszać poproś o szklankę wody - nigdy nie wiadomo co się stanie, zanim przyniosą"
|
|
| 22-07-2009 07:38 AM |
|
 |
Łukasz

Status:
|
Byłem później parokrotnie na Pilsku i zawsze o tym pamietam. Nawet pamietam miejsce, w którym otwarlismy urnę.
P.s. Daj znak wtedy jesienią.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2009 07:43 AM przez Łukasz.
|
|
| 22-07-2009 07:41 AM |
|
 |
Kasandra

Status:
|
Faktycznie Łukaszu- masz wyjątkowe i niezapomniane przeżycie związane z Pilskiem
Idę w góry-Gdzie mam wszystko, nic mi nie potrzeba, gdzie mogę poczuć kawałeczek nieba, gdzie brak zmartwień i nie męczy trwoga, gdzie złamana w środku poszukuję Boga....-Idę w góry!!!!!!
|
|
| 22-07-2009 07:52 AM |
|
 |
przemo

Status:
|
Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2009 08:17 AM przez przemo.
|
|
| 22-07-2009 07:58 AM |
|
 |
Snieshka

Status:
|
Bardzo sie ciesze, że to zrobiłeś, bo pewnie ja bym sie przez tydzień do tego zbierała.
Tak, planuję jesienne wyjście, również za poradą Paaula gdzie sie tym razem udać w zamian za to sztywne pseudo schronisko na Miziowej. Podobają mi sie tamte strony i chciałabym je lepiej poznać. Uwielbiam jesień i chętnie zobaczę jak te wszystkie krzaki porastające zbocze Pilska zmieniają kolory
"Gdy maja Cię wieszać poproś o szklankę wody - nigdy nie wiadomo co się stanie, zanim przyniosą"
|
|
| 22-07-2009 08:03 AM |
|
 |
lapikus

Status:
|
No, moi kochani. Toście dali czadu w poza szlakowym wyjściu na Babią. Pewnie do tej pory przecinka w zaroślach jeszcze nie zarosła. Pogoda też jakoś za bardzo Was nie rozpieszczała. Ale, może to i dobrze. Im więcej nieplanowanych atrakcji, tym więcej w pamięci zostaje.
Życie już dawno nauczyło mnie wielkiego szacunku, pokory i cierpliwości do gór!!!
|
|
| 22-07-2009 10:47 PM |
|
 |
Snieshka

Status:
|
lapikusie, masz całkowitą racje. Poza tym muszę przyznać ze to lesne przejscie w zasadzie w poszukiwaniu szlaku było bardzo przyjemne- mi sie podobało. Nie trzeba było cały czas chodzić po chaszczach pod górę, bo jest tam dosc wiele dróżek i dróg, wiec nie było tak źle. Na przecinkę tez nie szlismy i niczego nie demolowaliśmy z poszanowaniem dla parku narodowego- szlismy szlakiem narciarskim. Szło sie niecodziennie- wysokie paprocie, kwiaty, troche terenu podmokłego, zero ludzi, słonko, ptaszki... nie wiem czy przemo wspomniał o tym jakie piękne stado dorodnych saren spotkaliśmy na tym szlaku! Gdyby nie te upiorne muchy byłoby idealnie
I napewno w pamięci to pozostanie (nawet te muchy)
|
|
| 23-07-2009 07:49 AM |
|
 |
Łukasz

Status:
|
Płazów i gadów nie było ?
|
|
| 23-07-2009 07:55 AM |
|
 |
przemo

Status:
|
nooo.... nie musieliśmy używać maczety do wyrąbywania ścieżki
szliśmy głownie drogami
krokodyli i węży nie spotkaliśmy, ale tylko wielkiego... grzyba
|
|
| 23-07-2009 08:01 AM |
|
 |
lapikus

Status:
|
Nie trzeba było cały czas chodzić po chaszczach pod górę, bo jest tam dosc wiele dróżek i dróg, wiec nie było tak źle. Na przecinkę tez nie szlismy i niczego nie demolowaliśmy z poszanowaniem dla parku narodowego- szlismy szlakiem narciarskim. Szło sie niecodziennie- wysokie paprocie, kwiaty, troche terenu podmokłego, zero ludzi, słonko, ptaszki...
No, to całkowicie zmienia postać rzeczy. A ja myślałem, że okrzykniemy Was pionierami tego nowego szlaku. A tu nici z tego, poszliście na łatwiznę - dróżki, ścieżki, słonko, kwiaty - jeszcze tylko asfaltu brakuje. Oj, nie ładnie...nie ładnie. Proszę mi się poprawić na drugi raz.
Życie już dawno nauczyło mnie wielkiego szacunku, pokory i cierpliwości do gór!!!
|
|
| 23-07-2009 10:53 AM |
|
 |
przemo

Status:
|
najśmieszniejsze było to że prawdopodobnie szlak mieliśmy naprawde blisko, tylko jakoś wciąż nie mogliśmy na niego trafić
|
|
| 23-07-2009 10:57 AM |
|
 |
Snieshka

Status:
|
No, to całkowicie zmienia postać rzeczy. A ja myślałem, że okrzykniemy Was pionierami tego nowego szlaku. A tu nici z tego, poszliście na łatwiznę - dróżki, ścieżki, słonko, kwiaty - jeszcze tylko asfaltu brakuje. Oj, nie ładnie...nie ładnie. Proszę mi się poprawić na drugi raz.
Ty sie lepiej przyznaj ze i tak nam zazdrościsz
|
|
| 23-07-2009 11:20 AM |
|
 |
Łukasz

Status:
|
najśmieszniejsze było to że prawdopodobnie szlak mieliśmy naprawde blisko, tylko jakoś wciąż nie mogliśmy na niego trafić
Bo to szlak ruchomy
|
|
| 23-07-2009 11:23 AM |
|
 |
lapikus

Status:
|
Ty sie lepiej przyznaj ze i tak nam zazdrościsz 
I to jeszcze jak - przyznaję się bez bicia. Ale nowo powstałego szlaku i tak Wam nie zaliczę!!!
|
|
| 23-07-2009 11:39 AM |
|
 |
|
|