Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (3): « Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Tydzień w Tatrach
Autor Wiadomość
lapikus

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
RE: Tydzień w Tatrach

Samotność na krótką chwilę, to cel sam w sobie. Pozwala zrzucić z siebie ciężar odpowiedzialności za codzienne sytuacje i pofolgować nieco naszym zmysłom. Obcowanie sam na sam z dziką naturą, skłania do innego spojrzenia na samego siebie. Kiedy już się jednak sprzykrzy, dobrze jest mieć do kogo wracać. Wystawiłeś na niezła próbę wytrzymałościową te Twoje skarby przenajdroższe. Dobrze, że w ogóle zadzwoniłaś. Na pewno odetchnęli z wielką ulgą. Życzę Ci więcej takich samotnych chwil, niekoniecznie w górach, na pewno jeszcze bardziej scementują Wasz związek.

Życie już dawno nauczyło mnie wielkiego szacunku, pokory i cierpliwości do gór!!!
15-07-2009 08:01 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Dosia

[quote=Mordimer]

Jej, jak Wy tu ślicznie wyglądacie Smile

15-07-2009 08:13 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Stasiu

Wasza relacyjka przypomniała mi, że trzeba znowu rowerowo wyruszyć w Tatry Zachodnie. Taka Rohaczska Dolina albo Orawice z kąpaniem się w basenie. I ten kotlikowy gulasz. Pycha. Jeszcze dzisiaj na nego wspominam ok
Podziwiam Wasze aktywne górskie wędrówki. Z takimi bobasami podwójnie się to liczy. Powodziska ok

Góry się nie zdobywa, góry nas wpuszczają.
15-07-2009 09:34 PM
Achaja

Kasandra napisał(a):
Po przepięknych zdjęciach widać,że ten tygodniowy wyjazd w Tatry udał się i zaliczyliście kilka fajnych tras. A Emilka jeśli będzie częściej jeździła z Wami to z pewnością załapie tego górskiego bakcyla ( z własnego doświadczenia wiem, jak to jest). Już nie mogę doczekać się, kiedy ja zobaczę znowu Tatry.
Pozdrawiam***

To już niedługo i życzę Ci powodzenia :-) Taka samotna wyprawa też by Ci dobrze zrobiła.Pozdrawiam również.

lapikus napisał(a):
Samotność na krótką chwilę, to cel sam w sobie. Pozwala zrzucić z siebie ciężar odpowiedzialności za codzienne sytuacje i pofolgować nieco naszym zmysłom. Obcowanie sam na sam z dziką naturą, skłania do innego spojrzenia na samego siebie. Kiedy już się jednak sprzykrzy, dobrze jest mieć do kogo wracać. Wystawiłeś na niezła próbę wytrzymałościową te Twoje skarby przenajdroższe. Dobrze, że w ogóle zadzwoniłaś. Na pewno odetchnęli z wielką ulgą. Życzę Ci więcej takich samotnych chwil, niekoniecznie w górach, na pewno jeszcze bardziej scementują Wasz związek.

Święte słowa.
Skarby to miały się dobrze i nie martwiłam sę o nic.Malutka już lepiej się czuła,a Tata jak zwykle spisał się na medal zostając ze szkrabikiem.
Zadzwoniłam i to nie raz bo człowiek ciągle jednak myśli o nich i chce się dzielić swoja radością z bycia bliżej nieba.

Stasiu napisał(a):
Podziwiam Wasze aktywne górskie wędrówki. Z takimi bobasami podwójnie się to liczy. Powodziska ok

Dzięki Stasiu.Ja to podziwiam Mordiego i jego wytrzymałą szyję Wink
Jeszcze trochę i Emilia uzbroi się w więcej cierpliwości i sama pochodzi na tyle na ile taki brzdąc może.Pozdrawiam i dziękuję.

Dosiu Shy dziękujemyShy

http://www.youtube.com/watch?v=tlwgo_tLOl0

Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2009 07:26 AM przez Achaja.

16-07-2009 06:46 AM
Hella

Achaja napisał(a):
... jestem tam sama i choć na chwilę mogę odpocząć od codzienności, przemyśleć kilka spraw, podumać...

Skądś to znam uhm giggle
Żółty szlak możemy już powoli przechrzcić na "ścieżkę dumania".

Potrzeba jest takich chwil, kiedy na różne sprawy można spojrzeć z troszeczkę innej persektywy.

"... Snuj marzenia tak, jakbyś miał żyć wiecznie;
żyj tak, jakbyś miał umrzeć dziś..."
16-07-2009 07:08 AM
Edyta85

Hella napisał(a):

Achaja napisał(a):
... jestem tam sama i choć na chwilę mogę odpocząć od codzienności, przemyśleć kilka spraw, podumać...

Skądś to znam uhm giggle
Żółty szlak możemy już powoli przechrzcić na "ścieżkę dumania".

ja się dołączam do dumaczy na żółtym szlaku, ostatnio miałam okazje go również samotnie przemierzać
a wyprawa ok
dopiero teraz przeczytałam w całości Shy

"Jeżeli kobieta chce się realizować, wszystko jedno w jakiej dziedzinie, wcześniej czy później stanie przed wyborem między swoimi dążeniami a związkiem uczuciowym. Bo jeśli nawet partnerzy patrzą w tą samą stronę najczęściej widzą coś innego." E. Matuszewska
16-07-2009 07:21 AM
Pedro
Administrator

Grupa: Administratorzy

Fajnie że pogoda dopisała, no i jak widzę to nieźle poobieżyświatowaliście sobie Wink - trochę i Tatr Zachodnich i Wysokich i polskich i słowackich Rolleyes

Z najbliższymi i w takim miejscu i w takim czasie, pogratulować ok

Górskie Forum Internetowe - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl)
17-07-2009 05:58 PM
gosia3ek
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

a co Emilka na to że Ją Rodzice w dziwne miejsca ciągają??Wink

fajnie Wam byłoSmile i na szczęście Mała ozdrowiała ok:
gratulki wielkieSmile

17-07-2009 06:05 PM
Achaja

gosia3ek napisał(a):
a co Emilka na to że Ją Rodzice w dziwne miejsca ciągają??Wink

fajnie Wam byłoSmile i na szczęście Mała ozdrowiała ok:
gratulki wielkieSmile

SmileEmilka zadowolona bywała na szlaczku, szczególnie jak rowerkami jeździliśmy.Czasem zmęczenie wprowadzało Ją w stan rozdrażnienia. Jak miała lepszy dzień to nie marudziła tak strasznie.Ogólnie główka latała na wszystkie strony i góry zachwycały,ale nie na długo bo ciekawsze są przecież krówki, taratory, koparki, kamyczki, kałuże i ziemia w łapkach Wink

http://www.youtube.com/watch?v=tlwgo_tLOl0

Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2009 06:15 PM przez Achaja.

17-07-2009 06:14 PM
Kasandra

Kilka lat temu szłam tym żółtym szlakiem, wybrałabym się tam chętnie znowu, właśnie tak jak Achaja, żeby w ciszy i spokoju podumać nad swoim życiem i cieszyć się pięknem górSmile

Idę w góry-Gdzie mam wszystko, nic mi nie potrzeba, gdzie mogę poczuć kawałeczek nieba, gdzie brak zmartwień i nie męczy trwoga, gdzie złamana w środku poszukuję Boga....-Idę w góry!!!!!!
17-07-2009 06:25 PM
Mordimer
Madderdin

dzięki Wam raz jeszcze Smile

hmm a Kasandrę to zapraszam do przywitalni - pozdrawiam i życzę Ci tego górskiego samotnego dumania...ok

17-07-2009 06:36 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
magda.s.77
Brak aktywacji konta

To ja widzę, była ogromna szansa, żeby gdzieś tam się spotkać... Kto wie, czy nawet nie minęliśmy się, nie wiedząc, że to my Smile
Piękne zdjęcia, świetne wczasy. Jak już ktoś zauważył "dla każdego, coś miłego".
Córcia od maluszka do gór przyzwyczajana ok Będzie Wam pewnie, w swoim czasie, z domku nawiewać, bo nie wierzę, żeby po takich rodzicach bakcyla nie złapała.
Pozdrawiam.

17-07-2009 07:33 PM
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Anna

Pięknie jest zaszczepiać na ile to możliwe w takim małym dziecku zamiłowanie do góro łażeniaSmileFajnie,że Wam się to powoli udaje.
Pamiątki zdjęciowe cieszą okook Z tych rodzinnych szczególnie fajne- Emilki dotrzymującej kroku mamieSmile Obyście mieli jak najwięcej okazji, do takich rodzinnych,wspólnych wyjazdów.

17-07-2009 07:46 PM
Sokół
Brak aktywacji konta

Piękna sprawa.... jak dobrze pójdzie, to w przyszłym roku kupię nosidełko..... a duma to mnie wtedy rozwali.... i jeszcze pies.... (zapomniałem...)

17-07-2009 07:52 PM
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Stasiu

Sokół napisał(a):
Piękna sprawa.... jak dobrze pójdzie, to w przyszłym roku kupię nosidełko..... a duma to mnie wtedy rozwali....

Ty, Sokole uhm Czy Ty wiesz o czymś, co My mielibyśmy też widzieć? shut up No, bo z pustym nosidełkiem na szlaku byś wyglądał nieco inaczej. Ja wiem, że raz chciałeś wyjść na Rysy w gumowcach i stroju górnika, ale z pustym nosidełkiem paradować po kopczykach to możesz naigrać się na biały kaftanik.

Góry się nie zdobywa, góry nas wpuszczają.

Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2009 07:58 PM przez Stasiu.

17-07-2009 07:55 PM
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: